عضو شورای جهانی صنایع دستی گفت:محصولات صنایع دستی هر یک از شهر های ایران منحصر به فرد است.

یوشا کریشنا مشاور رئیس و عضو شورای جهانی صنایع دستی که در روز‌های گذشته به عنوان ارزیاب از شهر‌های میبد و آباده بازدید کرد و در روز‌های حضور در کشورمان در مراسم اعلام نتایج ارزیابی مهر اصالت کشور‌های منطقه آسیا و اقیانوسیه شرکت کرد، در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛اظهار کرد:برنامه«مهر اصالت» در ابتدا ابزاری برای بازاریابی بهتر محصولات صنایع دستی بود و به ندرت باعث شد که به کیفیت این محصولات نگاه کنیم تا زمینه را برای فروش بهتر آنها فراهم کنیم چرا که این امر به فروش محصولات صنایع دستی به تعداد بالا و با کیفیت بهتر منجر می‌شود.

وی افزود:ما محصولات کیفی صنایع دستی را به دنیا نشان می‌دهیم تا بتوانیم استاندارد و محکی را برای این محصولات تعریف کنیم سپس گواهینامه‌ای را برای محصولات موفق در اخذ مهر اصالت، صادر می‌کنیم که معتبر است. این گواهینامه نشان می‌دهد که محصول تولید شده با محیط زیست مطابقت دارد و برای مردم هم قابل استفاده است.

این عضو شورای جهانی صنایع دستی گفت:محصولات صنایع دستی ایران کیفیت بالایی دارند و من اولین باری که آنها را دیدم، متوجه این موضوع شدم.

وی افزود:من تا به امروز محصولات صنایع دستی جنوب شرق آسیا همچون کشور‌های نپال، هند و سریلانکا را دیده ام و اگرچه میگویم که محصولات آنها خوب است اما به نظرم محصولات صنایع دستی ایران نسبت به محصولات آنها با کیفیت‌تر و جذاب‌تر هستند البته صنایع دستی مالزی نیز از کیفیت خوبی برخوردار هستند بنابراین صنایع دستی ایران و مالزی از نظر کیفیت نسبتا در یک رده قرار می‌گیرند. من امیدوارم که کیفیت محصولات صنایع دستی به اندازه‌ای بالا برود که این محصولات بتوانند جایگاهشان را در نمایشگاه‌ها به دست بیاورند.

کریشنا در پاسخ به این سوال که صنایع دستی کدام یک از مناطق کشورمان نظر شما را بیش از پیش جلب کرد، افزود:نمی توان گفت که یک یا چند منطقه ایران از مناطق دیگر این کشور بهتر هستند، زیرا هر یک از شهر‌های ایران محصولات صنایع دستی منحصر به فرد خودشان را دارند به عنوان مثال نساجی برخی از مناطق ایران عالی است. فرش تبریز و منبت نیز خوب هستند. 

وی اضافه کرد:محصولات صنایع دستی شهر اصفهان با محصولات صنایع دستی سایر مناطق ایران متفاوت هستند اما در کل کیفیت همه محصولات صنایع دستی ایران خوب است و این امر نشان می‌دهد که این محصولات را می‌توان به عنوان ویترینی به جهانیان معرفی کرد.

کریشنا در ادامه در پاسخ به اینکه به عنوان یک ارزیاب، ظرفیت شهر‌های میبد و آباده برای جهانی شدن را چطور دیدید و چه نمره‌ای به این شهر‌ها می‌دهید، گفت:نمره من برای هر کدام از این شهر‌ها خیلی بالا است و فکر می‌کنم که هر کدام از آنها بیشترین نمره‌ را از آن خود می‌کنند.

وی با بیان اینکه شهر‌های میبد و آباده به خوبی معرفی شدند و محصولاتشان نیز به بهترین شکل به نمایش گذاشته شده است،گفت: معیار ما برای انتخاب شهر‌ها و روستا‌های جهانی صنایع دستی، براساس تعداد و کیفیت محصولات صنایع دستی شهر‌ها و روستا‌ها قابل ارزیابی است البته در این میان نگاهی هم به نسل جوانی که در آینده محصولات صنایع دستی آن منطقه را تولید می‌کنند، داریم.

این عضو شورای جهانی صنایع دستی گفت:به وضعیت بیمه شدنشان هم توجه می‌کنیم و برایمان اهمیت دارد که بدانیم آیا موزه یا انتشاراتی به معرفی محصولات صنایع دستی آن مناطق اختصاص پیدا کرده است یا نه؟

این عضو شورای جهانی صنایع دستی افزود:به نظر من شانس جهانی شدن آباده و میبد خیلی بالا است البته من نمی‌توانم به تنهایی برای این امر تصمیم بگیرم و روسای مناطق مختلف جهان نیز موضوع جهانی شدن این شهر‌ها را ارزیابی خواهند کرد.

کریشنا در پایان به تشریح دفعات سفر خود به ایران و دلایل برخی از این سفر‌ها پرداخت و اظهار کرد:تا به امروز۹بار به ایران آمدم که دو بار آن در تعطیلات بود و نخستین بار هم به دلیل برگزاری کنفرانس منطقه در ایران به این کشور آمدم. باید بگویم در سفر‌هایی که به ایران داشتم اکثر شهر‌های این کشور را دیدم و در پاسخ به برخی از افراد می‌گویم ایران خانه من است.

وی افزود:مردم این کشور خیلی با محبت هستند و رفتار دوستانه‌ای دارند. آنها در محبت کردن از هندی‌ها هم بهتر هستند و من امیدوارم که زودتر به ایران برگردم. من در ایران خانواده‌هایی را دیدم که با کمک هم محصولات صنایع دستی را تولید می‌کنند که بسیار جالب است.

گفتنی است؛ کریشنا هندی الاصل است و پس از ارزیابی شهر‌های میبد و آباده جای خودش را به الفارسی داد. الفارسی همراه با غذا هیجاوی در روز‌های آینده برای ارزیابی به روستای خراشاد می‌رود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.