به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آناتولی، فرحان حق، سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل آماده است یک گروه تحقیق بین المللی درباره قتل جمال خاشقجی تشکیل دهد، اما منوط به این که چنین درخواستی را از طرف یکی از اعضای سازمان ملل متحد که در این ماجرا دخیل است، دریافت کند.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد این مطلب را در پاسخ به سوال روزنامه نگاران درباره پرونده خاشقجی و موضع سازمان ملل متحد در این باره بیان کرد.
روزنامه نگاران از فرحان حق پرسیدند آیا درست است که دلایل سیاسی احتمالی مانع از آن شده است که دبیر کل سازمان ملل متحد یک گروه تحقیق بین المللی درباره قتل روزنامه نگار سعودی در استانبول تشکیل دهد؟
فرحان حق ادامه داد دبیر کل سازمان ملل متحد از دیدگاه حقوقی از مشاوران خود درباره امکان تشکیل یک گروه تحقیق بین المللی در این باره اطلاع کسب کرده است. او افزود گوترش در جریان اتفاقات و تحولات مربوط به پرونده قتل خاشقجی در ترکیه است و پیوسته بر ضرورت یک تحقیق سریع، مستقل و بیطرف درباره این ماجرای پرهیاهو تاکید کرده است.
دفتر دادستانی استانبول نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد نشستهایی که با دادستان کل عربستان سعودی درباره قضیه خاشقجی برگزار شد، نتایج ملموسی به همراه نداشته است و تلاشهای گسترده دولت ترکیه برای روشن شدن همه حقایق و زوایای پنهان قتل خاشقجی راه به جایی نبرده است.
طبق بیانیه دادستانی ترکیه جمال خاشقجی، روزنامه نگار پنجاه و نه ساله سعودی که در آمریکا مقالات و مطالب انتقادی ضد مقامات عربستان به ویژه محمد بن سلمان، ولیعهد و سیاستمدار سعودی در واشنگتن پست منتشر میکرد، دوم اکتبر امسال برای کارهای اداری مربوط به ازدواج خود به کنسولگری عربستان در استانبول رفته و بلافاصله پس از ورود به این ساختمان طبق نقشهای که از پیش بر ضد او کشیده شده بود، خفه شده است. بازرسان دستگاه قضایی ترکیه همچنین تاکید میکنند که جسد خاشقجی قطعه قطعه شده و طبق نقشه قبلی کاملا از بین برده شده است.
ماریا فرناندا اسپینوزا، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده لازم است یک تحقیق شفاف، فوری و مستقل درباره قتل خاشقجی صورت گیرد.
عربستان سعودی پس از هجده روز انکار و تکذیب اخباری که رسانههای ترکیه درباره کشته شدن خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول منتشر میکردند، سرانجام اذعان کرد که این روزنامه نگار در یک "نزاع" در کنسولگری عربستان در استانبول کشته شده است. مقامات عربستان در ادامه از بازداشت هجده سعودی مظنون به دست داشتن در این جنایت خبر دادند، اما جسد روزنامه نگار هنوز پیدا نشده است. عربستان سعودی تاکنون دو روایت ضد و نقیض درباره قتل این روزنامه نگار مطرح کرده است.
مقامات ریاض ابتدا اعلام کردند خاشقجی در یک نزاع در کنسولگری کشته شده است، اما در ادامه اعلام کردند این روزنامه نگار در عملیاتی بدون مجوز که البته محمد بن سلمان نیز از آن هیچ اطلاعی نداشته، کشته شده است.
قضیه قتل خاشقجی موجی از انتقاد و محکومیت ضد عربستان در عرصه بین المللی به راه انداخت. ترکیه و چندین کشور دیگر همچنان خواستار آن هستند که عربستان توضیحات روشنی درباره قاتلان خاشقجی و همدستان آنها بدهد و مشخص کند جسد این روزنامه نگار چه شده است.
انتهای پیام/