عبدالرحمان زاغی مدیر حفظ نباتات اداره کل جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، درباره گسترش شیوع آفت مگس مدیترانهای هشدار داد و گفت که سطح ردیابی این مگس به ۶۵ هزار هکتار از باغهای مرکبات، هلو و شلیل رسیده است.
وی افزود:تاکنون در ۳ هزار هکتار از باغهای مرکبات طعمه پاشی و ۱۵۰ هکتار مبارزه به صورت شکار انبوه انجام شد.
زاغی گفت: بیش از ۷۰۰ تله در ۳۰۰ ایستگاه پیش آگاهی باغهای مرکبات هلو وشلیل نصب شده است.
وی افزود: هم اکنون حدود ۳ هزار هکتار از باغهای نارنگی استان که تحت استرس مگس مدیترانهای قرار داشت که خوشبختانه قسمت زیادی از باغهای نارنگیهای پیش رس چیده شده است و نگرانی از این بابت متوجه باغداران نیست.
مدیر حفظ نباتات اداره کل جهاد کشاورزی مازندران افزود: با خنک شدن هوا فعالیت حیاتی این حشره محدود شده است و خطر خسارت به باغهای مرکبات در این زمینه کاهش یافته است.
زاغی بر برداشت سریع میوههای رسیده در باغهای مرکبات تاکید کرد و گفت: باغداران هر گونه میوه فاسد ریخته شده در پای درختان را جمع آوری و در عمق ۵۰ تا ۷۰ سانتی متری زمین دفن کنند.
وی گفت: باغداران در صورت مشاهده این آفت در باغهای مرکبات میتوانند ۱۵ تا ۲۰ روز مانده به برداشت محصول بر روی درختان نارنگی و پرتقال طعم پاشی انجام دهند.
مدیر حفظ نباتات اداره کل جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه محصول نارنگی در برخی از کانونهای شیوع آفت دچار آسیب شده است، از باغداران خواست تا هرچه سریعتر نسبت به برداشت میوههای رسیده موجود در سر درخت اقدام کنند.
زاغی افزود: مهمترین میوه باغهای مرکبات مازندران را انوع نارنگی و پرتقال تشکیل میدهد و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت میشود.
وی گفت: انشو، پیج، کلمانتین، یافا و یونسی از انواع نارنگیهایی است که برداشت نوع زودرس آنها از اواخر شهریور آغاز شد و هم اکنون نیز زمان برداشت رقم دیررس آغاز شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: برداشت گونههای مختلف پرتقال در مازندران هم از نیمه آبان آغاز میشود و در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوائی تا اواخر دی ادامه مییابد.
انتهای پیام/آ