سهم خواهی احزاب اصلاح‌طلب حاضر در پارلمان شهری، شورای شهر را دست به دامان وزیر مستعفی کرده است که دولت به دنبال تغییر آن بود.

قحط‌‌‌الرجال اصلاحات پای آخوندی را به ساختمان بهشت باز می‌کند؟به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ،« من در این مورد تعارف و شوخی نمی‌کنم، برای جذب سرمایه اسامی برخی از وزرای ما در دنیا برند جذاب است. برای من مهم است وزیر راه من کسی باشد که بتواند ۱۸ میلیارد دلار سرمایه خارجی را به کشور بیاورد بدون اینکه از دولت گارانتی بخواهد. ما آقای آخوندی را می‌خواهم که اگر خواستیم هواپیما بخریم هر روز به من نگوید از کدام منابع و پول استفاده کنم و چه طوری بازپرداخت شود.» این تنها بخشی از اظهارات رئیس‌جمهور کشورمان در جلسه رای اعتماد مجلس به آخوندی در مردادماه سال گذشته بود. وزیر برندی که اکنون مطرح شدن نامش برای ورود به ساختمان بهشت باعث اختلاف در بین جناح‌ پیروز در انتخابات شوراها یعنی اصلاح‌طلبان شده است.

سهم خواهی احزاب اصلاح طلب حاضر در شورای شهر به گونه ای شده که آنان دست به دامان وزیر مستعفی شده‌اند که دولت به دنبال تغییر آن بود. موضوعی که حتی بزرگان و قدیمی‌های اصلاح‌طلبان هشدارهایی را نسبت به این مسئله به شورای شهر داده‌اند. 

عبدالله رمضان‌زاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب از جمله افرادی بود که  هشدار جدی را به اعضای شورای شهر داد و اعلام کرد که «شهر تهران به اندازه کافی از شکاف طبقاتی رنج می‌برد، با انتخاب گزینه‎های با اندیشه‌های سوپرلیبرال اقتصادی به این ناهنجاری دامن نزنید».

از سوی دیگر پروانه مافی، عضو فراکسیون امید هم یکی از افرادی بود که در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان انتخاب آخوندی به عنوان شهردار را برای اصلاح‌طلبان پرهزینه خواند و تاکید کرد: «بخشی از فرصت اصلاح‌طلبان برای بهبود مدیریت شهری از دست رفته است و بهتر است آنان از فردی با تجربه‌تری همچون محسن هاشمی استفاده کنند.»

اما در این میان، افرادی در جریان اصلاحات هستند که وزیر مستعفی راه را دارای رزومه قابل قبولی می‌دانند. «آخوندی گزینه پیشنهادی من برای شهرداری تهران است»، این اظهاراتی است که صدراعظم نوری، یکی از اعضای شورای شهر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره انتخاب آخوندی به عنوان گزینه‌های نهایی شهرداری تهران می‌گوید: «به نظر می‌آید که آخوندی با توجه به حیطه کاری‌ او، عملکرد خوبی را به جا گذاشت، اما در حوزه بافت فرسوده با رئیس جمهور اختلافاتی داشت که شاید این موضوع دلیل جدایی او از دولت شده است و به نظر من آخوندی می‌تواند یک گزینه مناسب برای شهرداری تهران باشد.» البته این شورای شهری‌ها در این مسئله به توافق رسیده‌اند و چهره‌های سیاسی همچون که داریوش قنبری از اعضای حزب مردمسالاری با حمایت از انتخاب شورای شهر اعلام می‌کند  توانمندی آخوندی و شناخت وی از شهردار تهران قابل قبول است و از منظر او آخوندی توان مدیریت شهر تهران را داراست.

** شاکری، عضو سابق شورای شهر: آخوندی با کارنامه ضعیفش قادر به مدیریت شهر تهران نیست

به گفته کارشناسان و تحلیلگران این صنعت، وزیر راه روحانی ۵ سال در کسوت وزارت راه ماند، اما عملکردش حاشیه‌های زیادی در پی داشت. اقبال شاکری، عضو سابق شورای شهر تهران و رئیس کمیسیون عمران شورای چهارم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره انتخاب آخوندی به عنوان گزینه ریاست بر شهرداری تهران گفت: «گزینه معرفی شده شهرداری تهران از سوی اعضای شورای شهر به آنان تحمیل شده است چراکه آخوندی با سابقه پنج ساله اش در وزارت راه هیچ نقطه مثبتی ندارد و اکنون نمی‌تواند مدیریت کلان شهر تهران را با این همه وسعت، مسائل و مشکلات در دست گیرد. چرا باید مدیریت تهران را به دست فرد شکست خورده‌ای سپرده شود؟»

شاکری حذف محسن هاشمی از گزینه‌های نهایی شورای شهر را نوعی لج و لجبازی شورای شهر با مردم دانست و تاکید کرد که اصلاح‌طلبان نگران هستند با آمدن هاشمی به شهرداری و چمران به شورای شهر تهران فضای سیاسی را به فضای خدمتگزاری تغییر داده و مسیر اشتباه فعلی شورای شهر در طی این دو سال آشکار شود، هرچند که عملا آنان بر مسیر اشتباه قبلی پای می‌فشارند و اصرار دارند.

**کارنامه وزیر راه در این پنج سال دولت روحانی چه بود؟

«افتخار می‌کنم در ۶۲ ماه خدمت یک واحد مسکونی افتتاح نکردم»  این عبارت جمله کلیدی آخوندی در جلسه تودیع و معارفه‌اش بود. او حتی به وعده مهم خود به مجلس برای راه اندازی مسکن اجتماعی هم در طی ۵ سال تصدی وزارت راه و شهرسازی عمل نکرد. «مسکن اجتماعی» طرح جایگزین آخوندی برای مسکن مهر عملا در حد اسم باقی ماند و آخوندی تلاشی برای اجرایی شدن این طرح انجام نداد.

یکی از نقد‌های جدی که در روز‌های سقوط هواپیما و خارج شدن قطار مسافربری از ریل از سوی نخبگان سیاسی و اقتصادی مطرح می‌شد این بود که چرا وزیر راه به جای جواب دادن به وکلای ملت و مردم تنها به نوشتن یادداشت‌های سیاسی در روزنامه‌های داخلی و حتی روزنامه خارجی نظیر گاردین پرداخت.

قناعتی، دیگر عضو شورای شهر چهارم تهران، در انتقاد از رویه وزیر مستعفی راه با بیان اینکه آخوندی برنامه‌ای برای شهر تهران ندارد، به  خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: «آقای آخوندی در ابتدای حضورش در وزارت راه، مسکن مهر را پروژه مزخرف خواند در حالی که رئیس دولت قولی را مبنی بر اتمام پروژه‌های مسکن مهر به مردم داده بود، در نتیجه چنین فردی در شورای شهر هم برای مناطق حاشیه نشین فکری نخواهد کرد.»

وی با بیان اینکه مشکلات حاشیه‌نشیان به یکی از اصلی‌ترین معضلات تهران مبدل شده است، تاکید کرد: «اگر به این موضوع در تهران توجه نشود، با مشکلات جدی در این زمینه روبرو خواهیم بود.»

برخورد قطار سمنان_دامغان و اظهارات عجیب آخوندی مبنی بر اینکه «همه خانواده‌ها چه آن‌هایی که کشته شده‌اند و چه آن‌هایی که مجروح هستند، زیرپوشش بیمه قرار دارند و از این جهت نگرانی خاصی وجود ندارد!» نمونه دیگری از اظهارات جنجالی آخوندی بود که موجب جریحه‌دار شدن احساسات خانواده‌های داغدار این حادثه شد.

حادثه‌ای که در حوالی «ایستگاه هفت خوان» در محور سمنان-دامغان موجب کشته شدن ۴۷ نفر کشته و مصدوم شدن ۱۰۳ نفر شد، اما این حجم از کشته‌ها و مصدومان هم آخوندی را نتواسنت به عذرخواهی وادار کند.

بی عقل خواندن یک خبرنگار آن هم وقتی که او را درباره عملکردش مورد سوال قرار داد، یکی دیگر از اقدامات جنجالی آخوندی بود، توهینی که با گرفتن میکروفون از دست خبرنگار باشگاه خبرنگاران توسط آقای وزیر و عصبانیت شدید آخوندی، موجی از انتقادات اهالی رسانه را به سوی خود جلب کرد.

سیدمهدی هاشمی، سرپرست اسبق وزارت کشور، رئیس سابق کمیسیون عمران مجلس و رئیس اسبق شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به تشریح عملکرد وزیر راه سابق پرداخت.

رئیس اسبق شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت بر اساس شناخت نسبتا دقیقی که در این سال‌ها از آقای آخوندی دارد، عملکردش را خصوصا در کار اجرایی موفقیت‌آمیز نمی‌داند.

وی تئوری پردازی غیر اجرایی آخوندی را بر حسب ظاهر قوی توصیف و اعلام کرد که آقای آخوندی در مسئولیت‌های گذشته خود در وزارت کشور، بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی هیچکدام کارنامه موفقی نداشته است.

هاشمی بر این باور است که آخوندی با داشتن ویژگی‌های شخصیتی خاص نمی‌تواند در جایگاهی مانند شهرداری که به طور روزانه باید با مردم سر و کار دارد، موفق عمل کند؛ چراکه شهردار باید در مقابل تمیزی شهر و جمع آوری زباله‌ها و همچنین مسائل و معضلات شهری همچون بارندگی و بارش برف تا ساخت و ساز‌ها و معماری شهری در کنار مسائل اجرایی و عمرانی در مقابل مردم پاسخگو باشد.

هاشمی: آخوندی مدیر پرخرجی است

هاشمی، آخوندی را مدیری پرخرج دانست و تاکید کرد: «متاسفانه او مدیر هزینه است و درآمد را صرفا برای افراد، اشخاص و ژن‌های خوب و برتر می‌تواند ایجاد کند، در این شرایط حضور او در شهرداری، نهاد گسترده و عریض و طویلی که دستگاهی با ابعادی چند برابر مسئولیت‌های گذشته اوست به جایی نخواهد رسید چراکه شهردار باید درآمدمحور باشد.»

وی ادامه می‌دهد که اگر اعضای شورای شهر تهران بخواهند صرفا به دید سیاسی و با نگاهی غیراجرایی کار کنند، آخوندی می‌تواند با حضورش در شهرداری منافع برخی را تامین کند و مانند وزارت راه، میراثی از تلنبار بدهی و کار‌های روی زمین مانده برای نفرات بعد باقی گذارد، اما اگر بخواهند طبیعی به این موضوع نگاه کنند هیچ موقع چنین فرد مسئله‌داری را برای چنین پستی انتخاب نخواهند کرد.

یکی از مسائل مورد انتقاد اصلاح‌طلبان در دوره گذشته مدیریت شهری، زاویه دید قالیباف با دولتی‌ها بود و آنان این مسئله را عامل عدم وصول بدهی‌های تهران به دولت می‌دانستند، موضوعی که قرار بود با انتخاب نجفی و حضور او در شهرداری تهران تا حدی حل شود، اما هزینه حضور نجفی در هیئت دولت به قیمت فراموش شدن بدهی دولت به شهرداری تهران تمام شد.

آخوندی ۲۸ مهر ماه سال جاری با انتشار تصویری، خبر از کناره‌گیری خود از این وزارتخانه حساس را رسانه‌ای کرد، خبری که با سکوت دولتی‌ها در این موضوع روبرو شد.

در این شرایط شکاف و زاویه‌هایی که اخیرا بین آخوندی و رئیس‌جمهور، معاون اول و دیگر وزرا به ویژه وزارت کشور پدید آمد و نامه‌ای که آخوندی در تشریح علت استعفای خود منتشر کرد، این نگرانی را در صورت انتخاب آخوندی به عنوان شهردار به وجود می آورد که بسیاری از مسائل و مشکلات پایتخت همچون معضلات مربوط به حمل و نقل شهری و آلودگی هوا در میان تداوم اختلافات گذشته وزیر مستعفی و شهردار جدید در دولت گم خواهد شد.

کارشناسان بر این باورند که آخوندی در جریان نظام مهندسی و مدیریت شهری وزارت راه درگیری‌های بسیاری را با وزارت کشور داشت که اگر این اختلافات ادامه داشته باشد، طبیعی است شهرداری از حداقل حمایت های وزارت کشور و دولت هم محروم خواهد شد.

ترکان: تهران نیازمند فردی است که شهر را ارزان اداره کند

اکبر ترکان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید که اعتقاد دارد شهردار مناسب برای تهران فردی است که آن را ارزان اداره کند. سیدمهدی هاشمی، رئیس سابق کمیسیون عمران هم می‌گوید: «تفکرات لیبرلی قطعا هزینه‌های شهروندی را افزایش داده و قطعا نمی‌تواند تعامل مثبت را با دولت و وزارت کشور ایجاد کند، چرا که وجهه اصلی شهرداری، خدمتگزاری است و شهردار باید خود را خدمتگزار مردم بداند در حالی که آخوندی چنین روحیه‌ای ندارد.»

قناعتی عضو سابق شورای شهر: دود انتخاب آخوندی به چشم مردم پایتخت خواهد رفت

«حجم کار اجرایی در شهرداری تهران سه تا چهار برابر یک وزارتخانه عادی است و آخوندی با سابقه ناموفقش نمی‌تواند در این نهاد موفق باشد.» این اظهاراتی است که ابوالفضل قناعتی عضو سابق شورای شهردر گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان پس از مطرح شدن نام آخوندی برای تصدی ریاست بر شهرداری تهران مطرح کرده است. وی می گوید: «اعضای شورای شهر می‌دانند که ماموریت شهرداری تهران در حد و اندازه ۳ تا ۴ وزارتخانه است، در نتیجه انتخاب فردی مانند آخوندی که توانایی اداره یک وزارتخانه را هم ندارد، چه معنایی دارد؟»

قناعتی با اشاره به وجود استیضاح های مکرر آخوندی در سابقه اجرایی اش و بازخواست چندین باره نمایندگان مجلس تاکید کرد: «آزموده را آزمودن خطاست، واقعا نمی‌دانم اعضای شورای شهر چه برنامه‌ای برای تهران دارند، اما اکنون شاهد هستیم که در مدتی که شورای شهر جدید بر روی کار آمد، کار جدی در تهران انجام نشد و عملا دود این مسئله در چشم مردم پایتخت خواهد رفت.»

بی تعهدی و بدقولی شورای شهر نسبت به مردم تهران یکی از اظهارات قناعتی عضو سابق شورای شهر است. او می گوید اگرچه اعضای شورای شهر برای جریان‌های سیاسی خود سنگ تمام گذاشتند، اما نسبت به مردم تهران که وکلای اصلی آنان محسوب می‌شدند، با بی تعهدی و بی تفاوتی نسبت به مردم، کم لطفی کردند.

عضو سابق شورای شهر در پایان خاطرنشان کرد: افرادی که سابقه این چنینی دارند، برآیند کار آنان این است که سرمایه شهر را به فنا می‌دهند و هیچ اتفاقی در کالبد شهر نمی‌افتد و سوءاستفاده‌های کلانی صورت می‌گیرد که عملا این مسئله موجب می‌شود سرمایه شهر هدر می‌شود، در نتیجه باید افرادی انتخاب شوند که به بیت‌المال توجه داشته باشند و با حداقل‌ها بتوانند تلاش حداکثری برای خدمت به مردم تهران انجام دهند.»

به گفته تحلیلگران و کارشناسان انتخاب شهردار تهران باید بر اساس تجربه و تخصص افراد توانمند و به دور از لابی گری های سیاسی باشد. این در حالی است که انتخاب شهردار به اذعان برخی از اعضای این شورا بر اساس جناح‌بندی و گرایش‌های سیاسی افراد صورت گرفته است، مسئله‌ای که تهران را با مشکلات اساسی روبرو خواهد کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۷
خداروشکر آخوندی شهردار نشد ای خدایا شکرت
Iran (Islamic Republic of)
ملکوت
۱۲:۲۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۷
بهتر که نشد .
Iran (Islamic Republic of)
ملکوت
۰۷:۲۶ ۲۲ آبان ۱۳۹۷
تهران دیگه بی دفاع هست تا اینها هستند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۲۰ آبان ۱۳۹۷
واقعا اصلاح طلبان محترم ناامیدمان کردن
Iran (Islamic Republic of)
ملکوت
۰۷:۲۱ ۲۲ آبان ۱۳۹۷
از اول نا امید بودیم ازشون عمل نیست در آنها .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۰ آبان ۱۳۹۷
عجیب! وقتی طرف نمیتونه کار کنه چرا به زور میخواین بکنینش شهردار.هنوز شهردار نشده میگه باید کارمندان شهرداری کم بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۲۰ آبان ۱۳۹۷
خدایا دنیا برعکس شده افتخار میکنه که هیچ کاری نکرده
Iran (Islamic Republic of)
ملکوت
۰۷:۲۴ ۲۲ آبان ۱۳۹۷
اینها یک هدفی دارند دنبال میکنند که امید به خدا دارم به هدف نرسند و نخواهید رسید مردم بصیرت دارند و هدف اینها میدانند و صبر میکنند .
آخرین اخبار