مازیار آل داوود رئیس هیأت مدیره انجمن حرفهای بومگردی کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛به تشریح وضعیت فعلی واحدهای بومگردی پرداخت و اظهار کرد:واحدهای بومگردی نیاز به ساماندهی دارند زیرا هماکنون تعداد زیادی از افراد فعالیت خودشان در این حوزه را شروع کرده اند اما تا حدودی از نظر آموزش و اطلاعات آماری مشکل داشتند و نبود این اطلاعات منجر به وقوع اشتباهاتی شد که نباید اتفاق می افتاد.
وی افزود:به نظرم باید سریعتر از طریق انجمن حرفهای بومگردی کشور معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی واحدهای بومگردی را ساماندهی کنیم.
رئیس هیأت مدیره انجمن حرفهای بومگردی کشوربیان کرد:امروزه با صدور بدون ضوابط مجوز تأسیس واحدهای بومگردی، برخی از افراد به امید دریافت وامهای کمبهره اقدام به تأسیس واحدهای بومگردی میکنند اما امروزه فعالیتشان نیمهکاره مانده است یعنی علاوه بر اینکه نتوانستند وام را دریافت کنند، نتوانستند با تکیه بر توانایی مالی خودشان یک واحد بومگردی را راهاندازی کنند. در این میان برخی دیگر از افراد بدون اطلاعات و آگاهی وارد عرصه تأسیس واحدهای بومگردی شدند و اگرچه واحدشان را برای پذیرایی از مهمانان و گردشگران آماده کردهاند، اما هنوز مهمان و درآمدی ندارند. نبود برنامهریزی معرفی این واحدها برای گردشگران خارجی نیز منجر به ناموفق ماندن مسئولان آنها میشود.
رئیس هیأت مدیره انجمن حرفهای بومگردی کشور گفت:برخی از افرادی که واحدی را برای پذیرایی از گردشگران ایجاد کردهاند، این واحد را به عنوان واحد بومگردی معرفی کردهاند. این در صورتی است که واحدهای بومگردی تا اندازهای درجهبندی شدهاند و گردشگران نیز براساس همین درجهبندیها توقع خاصی از واحد مورد نظر دارند و به طور قطع وقتی وارد واحدی شوند که با درجهبندی اعلام شده تطبیق ندارد تا اندازهای به واحدهای بومگردی بیاعتماد میشوند که به وجهه واحدهای بومگردی خدشه وارد میکند.
آل داوود گفت:براساس شنیدهها هماکنون حدود ۱۴۰۰ واحد بومگردی در سطح کشور فعال شدهاند و براساس آمار به دست آمده اصفهان در تأسیس واحدهای بومگردی رتبه اول را به خودش اختصاص داده است و یزد، کرمان و مازندران نیز در رتبههای دیگر قرار گرفتهاند.
انتهای پیام/