قدرت موشکی ایران اکنون یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی در عرصه فناوریهای نظامی و قدرت دفاعی کشور است.
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، قدرت موشکی ایران اکنون یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی در عرصه فناوریهای نظامی و قدرت دفاعی کشور است که نقطه شروع این پیشرفت را میتوان دوران جنگ تحمیلی و محاصره همه جانبه در آن زمان توسط سایر کشورها دانست. امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود در فواصل زمانی کوتاه، موشکهای جدید و مدرنی توسط نیروهای مسلح کشور رونمایی میشود که با معرفی هرکدام از آنها دشمنان از پیشرفت ایران در عرصه دفاعی عصبانیتر شده و توانایی جمهوری اسلامی در عرصه دفاعی نمایانتر میشود.
یکی از موثرترین سلاحها در میدانهای نبرد که توانایی ضربات سنگین و مهلک در زمین، هوا و دریا را دارند موشکها هستند و یکی از اعضای این خانواده موشکهای بالستیک هستند.
موشک بالستیک نوعی موشک است که بخش اعظمی از مسیر خود را به صورت منحنی و یا به شکل توپ طی میکند که به این حرکت بالستیک میگویند و انتخاب کلمه ball یا همان توپ نیز به همین علت است. تقسیم بندی موشکهای بالستیک براساس برد آنها انجام میشود. مهمترین مولفه موشکهای بالستیک پیشرانه آن است که میزان برد را مشخص میکند که میتواند بردی از ۱۵۰ تا ۵ هزار کیلومتر داشته باشد، نمونههای برد بلند این موشکها توانایی خروج از جو را دارد که پس از رسیدن به ارتفاع مناسب با سقوط آزاد و با هدایت صحیح به داخل جو بازمیگرند.
سرعت، از مهمترین فاکتورهایی است که در ساخت موشکها به آن توجه میشود؛ سرعت از دو زاویه در موشک اهمیت دارد؛ یکی از آنها زمان آماده سازی برای شلیک میباشد که از اهمیت زیادی در رزم نظامی برخوردار است؛ گاه در جنگها شرایطی بوجود میآید که موشکها باید به سرعت آماده شلیک شوند؛ سرعت شلیک این موشک در حدود ۳.۵ ماخ یا ۳۷۰۰ کیلومتر در ساعت است.
موشک مایل پرتاب «فاتح-110» را در کنار بسیاری از ویژگی های منحصر به فردش-از جمله دقت فوق العاده- باید اولین گام مهم ایران در طراحی و ساخت موشک یالستیک سوخت جامد نیز دانست. برد موثر موشک فاتح - ۱۱۰ در حدود ۲۰۰ تا ۲۱۰ کیلومتر به ثبت رسیده است؛ بر همین اساس فاتح - ۱۱۰ در رده موشکهای کوتاه برد قرار دارد. مکانیزم احتراق این موشک تک مرحلهای بوده و از سوخت جامد استفاده میکند. این موشک در نسلهای فاتح ۱، ۲، ۳، ۴ و اژدر خلیج فارس طراحی و ساخته شده است. برد این موشکها به ترتیب ۲۰۰، ۲۵۰، ۳۰۰ و بیش از ۳۰۰ کیلومتر است. نسلهای ۳ و ۴ فاتح - ۱۱۰ از دقت بالاتر و قابلیت نقطه زنی بهره میبرد.
خطای موشک فاتح-110 کمتر از 10 متر بوده که این در مورد نوع دریایی آن –خلیج فارس- از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است زیرا مأموریت آن انهدام اهداف متحرک دریایی است. این میزان خطا بسیار کم و در حد سامانههای زمین به زمین کشورهای تراز اول در صنعت موشکی محسوب میشود که نشان از پیشرفت چشمگیر کشورمان در زمینه کاهش خطا و افزایش دقت سامانههای موشکی سطح به سطح دارد.
فاتح - ۱۱۰ هنگام پرتاب وزنی معادل با سههزار و 450 کیلوگرم دارد که ۵۰۰ کیلوگرم از آن را کلاهک جنگی تشکیل میدهد. این موشک با ابعاد ۸ متر و ۸۶ سانتیمتر براساس نقشه موشک زلزال - ۲ ساخته شده و در واقع نوع بهینه شده زلزال - ۲ است که ویژگی هایی، چون هدایت شوندگی و دارابودن به سیستم کنترل پیشرفته از برتریهای فاتح - ۱۱۰ نسبت به زلزال-۲ است.
موشک زمین به زمین کوتاه برد فاتح 110 B، همان موشکهایی است که در شهریورماه روی سر تروریستهای به اصطلاح دموکرات کردستان خراب شد و مواضع آنها را با موفقیت هدف قرار داد.
اولین مرحله از مراحل توسعهٔ موشک از سال ۷۳ شروع شد و برای این کار موشک زلزال -۲ به عنوان مدل پایه انتخاب گردید. برای اولین بار سال ۸۱ بود که این موشک آزمایش شد و پس از موفقیت به تولید انبوه رسید. برد اولین نسل از این موشک ۲۰۰ کیلومتر بود.
سال ۸۳ بود که مدل بهینه شده و پیشرفته فاتح ۱۱۰ با برد ۲۵۰ کیلومتر مورد آزمایش قرار گرفت که این آزمایش موفق بود و این موشک هم وارد خط تولید شد. نسل سوم این موشک در سال ۸۹ طراحی شد، برد این نسل در حدود ۳۰۰ کیلومتر بود، اما این نسل ویژگیهایی نظیر برد و دقت بیشتر داشت.
وزارت دفاع در سال ۹۰ نخستین موشک بالستیک ضد کشتی خود به نام خلیج فارس را معرفی کرد و در توصیف آن اعلام کرد: این نسخه بهینه موشک فاتح ۱۱۰ است که سیستم هدایت آن برای مقابله با کشتیها مناسب سازی شده و تغییر یافته است. نسل چهارم فاتح ۱۱۰ با بردی بیش از ۳۰۰ کیلومتر به سیستم نقطه زنی تجهیز شد که در مورد اصابت قراردادن اهداف نقش موثری دارد.
سایت کامرون-کنکورد (Cameroon- Concord) در همان روزها درباره رونمایی "موشک فاتح 313" نوشت: ایران از یک موشک نقطهزن با سوخت جامد با نام "فاتح 313" که از سوی متخصصین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده بود، رونمایی کرد.
العالم انگلیسی (Alalam) درباره "موشک فاتح 313" نوشت: این موشک نقطهزن و با سوخت جامد بوده و متخصصین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آنرا طراحی و تولید کردهاند.
سایت ایملبنان (Im Lebanon) درباره "موشک فاتح 313" نوشت: این موشک با سوخت جامد و برد 500 کیلومتر به دست وزارت دفاع ایران ساخته شده است.
سایت پاکستان دفنس (Pakistan Defense) درباره "موشک فاتح 313" نوشت: این موشک که در روز صنعت دفاعی ایران رونمایی شده، 500 کیلومتر برد دارد و با پایه سوخت جامد طراحی شده است.
موفقیت دانشمندان و طراحان ایرانی امروزه به همگان ثابت شده است و اکنون شاهد این هستیم که ایران در بسیاری از زمینهها خودکفا شده است. اعمال تحریمهای خصمانه علیه کشورمان نیز نتوانست کاری از پیش ببرد و تهران توانست یکه و تنها راه خود را در حوزه دفاعی ادامه دهد.
کشور ما طی سالهای اخیر توانسته است طیف متنوعی از موشکهای بالستیک با ویژگیهای متفاوت برای مقابله با انواع تهدیدات را طراحی و تولید کند که به همین سبب به یکی از قدرتهای موشکی جهان و منطقه غرب آسیا تبدیل شده است. توانمندی نظامی و دفاعی کشور، بدون شک یکی از مهم ترین محورهای راهبرد نظامی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات است. همینطور بر اساس مولفههای قدرت، توان موشکی به عنوان یکی از مهمترین عامل بازدارنده تهاجم نظامی قرار دارد که کشور ما به خوبی از آن برخوردار است.
انتهای پیام/
ساخت موشک افتخار برای تک تک ایرانیان است
بچه ها دست مریزاد
باهش تروریست های جیش العدل رو نابود کنید