به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با شنیدن نام ۱۳ آبان، یاد و خاطره جشن و ویژه برنامههای مفرح مدرسه در ذهن دانش آموزان تداعی میشود.
اگر علت نامگذاری ۱۳ آبان به نام روز دانش آموز را از آنها سوال کنید بی شک میگویند «شهید محمد حسین فهمیده روز ۱۳ آبان شهید شده به همین دلیل این روز به نام دانش آموز نامگذاری شده است.»
در صورتی که دلیل اصلی این نامگذاری کشتار جمعی از دانش آموزان توسط رژیم پهلوی در آبان ماه سال ۱۳۵۷ بود که پس از پیروزی انقلاب بنا به درخواست دانش آموزان آزادی خواه، روز ۱۳ آبان به نام روز دانش آموز ثبت شد.
عده ای بر این باور هستند که سرگرمی های امروزی اعم از بازی های رایانه ای، فضاهای مجازی و... دانش آموزان را از فضای تعلیم و تربیت دور می کند اگرچه این باور تا حدودی درست است اما افتخار آفرینی آنان در عرصه های مختلف نشان از وجود استعدادهای نهفته در کشور است، استعدادهایی که اگر شناسایی و پرورانده شود نام ایران را در جوامع بین المللی درخشان نگاه می دارند.
ماهان حاصلی متولد ۱۳۸۳ و یکی از دانش آموزان هنرمند و موفقی است که از سن ۸ سالگی با فراگیری خط نستعلیق به دنیای هنر قدم نهاده است، از همان ابتدا با تشویقهای پدر و عمه هنرمندش برای ماندگاری در هنر مصممتر شده و به کمک استاد عظیم فلاح به موفقیتهای چشمگیری از جمله برپایی نمایشگاه انفرادی، شرکت در نمایشگاه گروهی، برگزاری ورکشاپ در برنامههای مختلف و فروش آثار نقاشیخط در فضاهای حرفهای دست یافته است.
به مناسبت روز دانش آموز با او به گفتگو نشستیم که در ادامه می خوانید:
دلیل گرایش شما به هنر از سنین کودکی چه بود؟
عمه من خانم مریم حاصلی هنرمند است، وقتی ۸ ساله بودم او برای اولین بار مرا به کارگاه نقاشیخط استاد عظیم فلاح برد، آن روز استاد از من پرسید «خوشنویسی را دوست داری یا نه؟» در جواب گفتم: بله؛ استاد گفت: «پس کار ما از همین امروز شروع شد». از ۸ سالگی خوشنویسی را آغاز کردم و هم اکنون ۷ سال از حضور من در هنر میگذرد، در حال حاضر هنرجوی دوره ممتاز هستم و دو سال پیش هم یک نمایشگاه انفرادی از آثار منتخب خود در فرهنگسرای خاوران برگزار کردم.
موضوع آثار شما چیست؟
اسماء الهی، آیه های قرآنی و عبارت «بسم الله الرحمن الرحیم» موضوع بیشتر نقاشیخط های من است و اشعار چلیپاهایم را از غزلیات حافظ انتخاب می کنم.
فعالیت شما در هنر موجب غفلت از درس و مشق مدرسه نشد؟
وقتی مقاطع پایین تر بودم و حجم درس ها کمتر بود برای خوشنویسی وقت بیشتری می گذاشتم، در حال حاضر کلاس نهم هستم و درس هایمان سخت تر شده اما با این حال هنر را رها نکرده ام و پایان هفته ها به طور کامل به خوشنویسی و نقاشیخط می پردازم.
اهل ورزش هم هستید؟
بله حدود ۳، ۴ سال است که والیبال بازی میکنم و در مسابقات لیگ تهران هم شرکت کرده و مقام کسب کرده ایم.
اشعار حافظ را نگارش می کنید، رابطه شما با کتاب و مطالعه چطور است؟
کتاب زیاد میخوانم، رمان دوست دارم و تقریبا هرشب مطالعه می کنم.
تا حالا پیش آمده که بخواهید هنر را رها کنید؟
بله، خیلی پیش آمده؛ زمان هایی که برای آزمون های انجمن خوشنویسان تمرین میکردم بعضی وقت ها با خود می گفتم «خسته شدم، ول کن»، اما بازهم نمی توانستم آن را رها کنم و تمرین را ادامه می دادم.
به عنوان یک دانش آموز فکر می کنید تاثیر معلم در شخصیت و آینده شاگردان تا چه حد است؟
معلم نقش مهمی در این زمینه دارد، دانش آموز به واسطه معلم است که به موضوعی علاقه نشان می دهد و آن را دنبال می کند. برای مثال همه بچه ها از درس عربی گریزان هستند و فکر می کنند درس سخت و زمختی است اما از زمانی که یکی از معلم های ما به نام آقای بهزادیان این درس را تدریس می کند، کلاس عربی برای بچه ها مفرح شده و به این درس علاقه مند شده اند بنابراین تشویق و تنبیه های معلم در جذب و دفع دانش آموزان نسبت به یک موضوع بسیار موثر است.
همراهی مدرسه با شما در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری چگونه است؟
تشویق مدرسه بد نیست، سال قبل با هماهنگی مدرسه به مناسبت روز دانش آموز ورکشاپ دسته جمعی انجام دادیم و ماحصل هنرنمایی مان را به معلم هایمان هدیه دادیم، البته این عمل از سوی معلمان هم انجام شد و آنها هم به ما هدیه دادند.
در حوزه ساخت فیلم هم مهارت دارید؟
بله من تاکنون ۳ فیلم با نامهای «یک قطره باران»، تصویر آخر و آرزوهای ناتمام ساخته ام. دو سال قبل فیلم «یک قطره باران» در جشنواره بینش و ابن سینا شرکت داده شد، در دهمین دوره جشنواره بینش هم فیلم آرزوهای ناتمام جایزه بهترین فیلم مستند و فیلم تصویر آخر جایزه بهترین بازیگری، دیپلم افتخار بهترین صدا و تصویربرداری را کسب کرد و نامزد بهترین کارگردانی بین فیلمهای جشنواره شد.
سختی های هنر از نظر شما شامل چه مواردی است؟
تمیز نگاه داشتن محیط هنگام کار، قاب کردن تابلوها و...
مشارکت مردم در خرید و فروش آثار نقاشیخط چطور است؟
استقبال نسبتا خوب است، معمولا کمتر کسی اثر هنری می خرد اما به هرحال تابلوهای نقاشیخط طرفداران خود را دارد.
برای تشویق دوستان و همکلاسی هایتان به هنر چه کارهایی انجام می دهید؟
به طور مستقیم به آنها توضیح نمی دهم، وقتی نقاشیخط کار می کنم، نمایشگاه برگزار می کنم و... خودشان می بینند، خوششان می آید و بعد از من درباره ماهیت این هنر و نحوه آموزش آن سوال می کنند.
به نظر شما یک استاد و مدرس هنر باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
اول استعداد و علاقه مندی افراد را شناسایی و سپس دانسته های خود را به صورت عملی به هنرجویان منتقل کند.
وظیفه شما به عنوان یک دانش آموز در جامعه چیست؟
دانش بیاموزیم، مهارت های مختلف یاد بگیریم و از دانسته های خود برای آینده کشور تلاش کنیم.
در این مدت همراهی و تشویق های پدر و مادر چطور بوده است؟
خیلی خوب؛پدر و مادرم همیشه مشوق من بودند، مادرم از کودکی هنگام تمرین خوشنویسی کنار من می نشست و مرا همراهی می کرد، پدرم هم همچنین؛ او خود فیلمساز است و کمک های زیادی در ساخت فیلم ها و برپایی نمایشگاه به من کرد.
برنامه شما برای زندگی و هنرتان در آینده چیست؟
می خواهم هنر خوشنویسی و نقاشیخط را ادامه دهم، نمایشگاه های انفرادی بیشتری برگزار کنم و مدرک استادی خوشنویسی را دریافت کنم.
انتهای پیام/