به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ رحمت پور مسئول ثبت آثار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی گفت: در قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی آمده است هر اثر تاریخی که از لحاظ قدمت تاریخی مربوط به آخر دوره زندیه باشد، آثار تاریخی نامیده میشود که باید شناسایی و ثبت اثر شود، آثاری هم که دارای شأن و مقام ملی باشد میتواند به ثبت برسد.
وی افزود: هزار و ۷۲۸ اثر تاریخی در استان آذربایجان شرقی ثبت شده که ۵۷ اثر معنوی و ۲۲ اثر طبیعی است، کل آثار ثبت شده کهن شهر تبریز نیز ۲۷۷ مورد است، در تبریز ۳۷۰ اثر حفاظتی شناسایی شده وجود دارد.
رحمت پور خاطرنشان کرد: ۱۰۰ اثر خانه تاریخی نیز در استان آذربایجان شرقی به ثبت رسیده که ۸۲ مورد مربوط به شهر تبریز است.
وی ادامه داد: این خانهها عمدتا در اختیار بخش خصوصی است و برخی نیز در تملک اداره میراث فرهنگی و دستگاههای دولتی است.
مسئول ثبت آثار اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به اهمیت مرمت خانههای تاریخی گفت: سازمان میراث فرهنگی در بحث علمی و فنی در مرمت خانههای قدیمی و تاریخی، مشارکت میکند، البته سیاست ما تنها خانههای تاریخی نیست بلکه مجموعههای دیگر ابناهای تاریخی وجود دارد که باید مرمت و بازسازی شوند.
رحمت پور عنوان کرد: خانههای تاریخی مثل زنجیر به هم وصل هستند و باید همه آنها مرمت و نگهداری شوند، در سال جاری مرمت ۱۱ خانه تاریخی به صورت مشارکتی انجام شده است.
وی در بخش دیگری از مرمت مجموعه حسن پادشاه تبریز خبر داد و اظهار داشت: در دورههای مختلف تاریخی مجموعه حسن پادشاه از بین رفته، اما در حال مرمت این مجموعه هستیم، اثر ربع رشیدی بزرگترین دانشگاه بین المللی جهان اسلام نیز در شهر تبری نیازمند احیاست.
مسئول ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی همچنین اذعان داشت: ۲۵ هزار پیمانکار حقیقی و حقوقی برای مرمت آثار تاریخی در سطح استان آذربایجان شرقی مشغول فعالیت هستند.
رحمتی پور تاکید کرد: حدود ۵۰ بنای تاریخی در استان در سال گذشته و امسال در حال مرمت بوده و تعداد ۶۰ اثر نیز در حال واگذاری به پیمانکار است.
انتهای پیام/ش