به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،در ابتدای جلسه مهدی جمالی نماینده غله در جایگاه حاضر شد و گفت: در خصوص شرکت خوشه طلایی سروستان بعد از اینکه مراکز مقاصد دریافت گندم اعلام کردند افت مفید و غیرمفید مبدا و مقصد تفاوت زیادی دارد نامه نگاری شد علت را جویا شدیم که به شرکت غله اعلام شد که در گندم هست است و بر اساس روند ارسال گندم، سیستم در این خصوص حساس شد و به دنبال این مسئله رفت. به هر حال دو سناریو بود که گندم به صورت سالم بیرون می آید و در طی مسیر با ماسه قاطی شود و بعد این کامیون ها را تعقیب کردیم و این فرضیه رد شد و سالم رسید.
وی افزود: سناریوی دوم این بود که گندم از سیلو با خاک قاطی می شود و نظرات کارشناسان را گرفتیم که بعد از آن قضیه دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی وارد شدند و بعد از کنکاش مشخص شد این سیلو دارای سه دریچه اضطراری است.
قاضی فرهادی پور خطاب به نماینده شرکت غله پرسید که این مخلوط کردن ها حین ورود بوده یا خروج؟
نماینده شرکت غله نیز پاسخ داد: در اتنهای زیر دریچه اضطراری نصب شده که اصلا دید ندارد. بر اساس قرارداد همه مسئولیتها بر عهده خودشان است و ما کارشناسی نداریم.
قاضی فرهادی پور گفت: جلسه قبل رییس شرکت غله گفت که یک کارشناس هست اما شما الان می گویید همه مسئولیتها برعهده خود شرکت است.
قاضی ساداتی نیز گفت: در مورد سیلوی آقای سروستانی مربوط به خشه طلایی توضیح دهید.
نماینده شرکت غله پاسخ داد: در شرکت خوشه طلایی گندم نزدیک به دو هزار تن کسری گندم داشتیم.
قاضی ساداتی: چه زمانی متوجه کسری شدید؟
جمالی: ما متوجه شدیم که این سیلو باید کسری داشته باشد که اقدام به این کار می کند. البته از استان البرز، سیستان و هرمزگان به ما اعلام کردند که گندمهای این سیلوی سروستان ناخالصی دارد و تمامی گزارشات موجود است. فیلمهای تخلیه هم موجود است به گونه ای که وقتی در حال خالی کردن گندم بودند به نظر می رسید دارند خاک خالی می کنند تا گندم.
وی ادامه داد: بر اساس قبوض مشخص شد در اکثر قبوض دستکاری شده است.در هر وزنی دستکاری شود یک ستاره می افتد بر اساس اطلاعات شرکت خوشه طلایی سروستان از 100 تا 150 کیلو گرم کسری داشتند و در قبض دست برده بودند.
قاضی ساداتی خطاب به نماینده شرکت غله: در مورد ثبت صوری خرید و فروش گندم و دوباره فروشی این شرکت سروستان هم توضیح دهید؟
نماینده شرکت غله: این شرکت در این مورد فعالیت نداشته اما زمانی که ما گندم را ارسال می کردیم اعلام کردند گندمهایی که به این شرکت تحویل شده و عرضه می شود با گندمی که تحویل داده ایم یکی نیست. در بازار به ما می گفتند چرا باید گندمهایی که به مراکز مختلف همه از یک نوع بوده تحویل داده ایم اینقدر با گندم شرکت خوشه طلایی سروستان متفاوت است.
قاضی خطاب به نماینده شرکت غله: مابه التفاوت این گندمهایی که با خاک قاطی شده کجا رفته و سود حاصله از مخلوط کردن شن و ماسه با گندم چقدر بوده است؟
نماینده شرکت غله: شرکت غله محاسبه ای از سود حاصله نداشته است.
قاضی ساداتی: آیا به غیر از ماسه چیز دیگه ای هم قاطی شده است؟
نماینده شرکت غله: بله گندم سم زده بذری،گندم خارجی و ذرت هم بوده است. راننده های مربوط به این شرکت خیلی حساس بودند و هر اتفاقی می افتاد به مدیر این شرکت اطلاع می دادند. مدیر این شرکت کلیپی را ساخته بودند که عملکرد شرکت غله را زیر سوال ببرند و با تهدید قصد گرفتن گندم را داشتند که ما قبول نکردیم و می خواست نشان دهد گندم آلوده گرفته اند.
جمالی ادامه داد: آقای «ب» یکی از دلالان خرید گندم در فیروزآباد هستند و از کشاورزان خرده پا خرید می کنند و این گندمها را تحویل انبارهای دولتی می دهند. گندم را خریداری می کند و می آورد به شرکت غله و پس از بررسی مشخص شد که با خاک قاطی شده و عودت کردند. آقای «ب» سد معبر کرد و مسیرهای تردد را در فیروزآباد بست و حتی ما را تهدید به قتل کرد که شکایت کردیم.
وی افزود: پس از بررسی دقیق و نمونه برداری بار دیگر اعلام شد که گندمهای مربوط به آقای براتی نزدیک به 11 درصد با خاک و ماسه بادی مخلوط شده است.
قاضی ساداتی : در مورد آقای منوچهر پورفرد و اسماعلی نصر الهی توضیح دهید؟
جمالی: یکی از تخلفات شرکت نصر لامرد که همان منوچهر پورفرد و اسماعیل نصرالهی است فروش غیر قانونی گندم بوده است. گندمهایی که ما تحویل دادیم را دوباره فروشی کرده است. پنج درصد را می برند و آقای نصر الهی هم که از افراد شاغل در این کارخانه است 10 درصدرا برده و از سال 92 دوباره فروش داشته و ثبت صوری داشته و به نام بستگان خود گندم را می گرفتند و با مشخصات صوری، وزن خالی صوری و پر صوری وارد سامانه می کردند و از این طریق پول به حسابشان واریز می شد و گندمی را تحویل نمی دادند.
نماینده شرکت غله: آقای براتی و نصراللهی از طریق کارتهایی که داشتند پول به حساب نانوایان واریز می کردند و از حساب نانوا خرید می کردند مثلا اگر 200 کیسه گندم سهمیه نانوا بود می خریدند اما 100 کیسه آرد را تحویل می دادند.
قاضی ساداتی خطاب به نماینده شرکت غله: چه میزان با این شرکت قرارداد داشتید؟
نماینده شرکت غله: 27 هزار تن آرد تحویل داده ایم که دو هزار تن ماهیانه مصرف داشتند. گندمهایی که ما می دادیم آرد نمی شده و گندمها باز وارد بازار می شده و توسط دلالان عرضه می شده، این شرکت هم ثبت صوری، کم فروشی و هم گران فروشی داشته اند.
قاضی ساداتی خطاب به نماینده شرت غله: در مورد آقای مهدی رضایی بفرمایید؟
جمالی: ایشان گندمهایی که خارج از شبکه عرضه شده را از دلالان از جمله آقای مزارعی تحویل می گرفتند و به باشت می فرستادند.
قاضی ساداتی: در مورد آقای حبیبی نسب هم توضیح دهید.
نماینده شرکت غله: ایشان مراوداتی با اقای رضایی داشته و گندم را تحویل آقای رضایی داده و گندمها رااز استانهای دیگر خریداری می کردند و ثبت سامانه می کردند.
قاضی ساداتی: در مورد تخلفات مرکز خرید سکه روان آقای صاقب پور هم توضیح دهید.
جمالی: گندمهای مربوط به ایشان هم دارای ناخالصی بوده و به نوعی با آقای کمالی همکاری داشته است.
قاضی ساداتی در مورد آقای حسن منصوری هم توضیح دهید؟
نماینده شرکت غله: ایشان هم تخلف انضباطی داشته و یک مرکز فرعی به نام مرکز خرید سکه روان بدون مجوز و نظارت گرفته و گندمها را به آنجا منتقل می کردند.
انتهای پیام/ب