به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک منبع دولتی کامرون امروز (دوشنبه) از ربوده شدن 97 دانشآموز به همراه مدیر و معلم آنها و همچنین یک راننده، در شهر «بامندا» واقع در منطقه انگلیسی زبان این کشور خبر داد. جدایی طلبان مسلح در این منطقه به دنبال استقلال از کامرون هستند.
در ادامه این گزارش آمده است کودکان ربوده شده از دانش آموزان مدرسه وابسته به کلیسای «پرسبیترینیسم» (یکی از مذاهب مسیحیت) در بامندا، مرکز منطقه شمال غربی کامرون، بودند. این منطقه یکی از دو منطقه ای است که بارها توسط جدایی طلبان انگلیسی زبان هدف حمله قرار گرفته است.
این منبع دولتی پس از حضور در نشستی به منظور بررسی این اتفاق، اعلام کرد جستجو برای یافتن گروگان ها آغاز شده است.
گزارش خبرگزاری فرانسه می افزاید این آدم ربایی که یکی از وحشتناکترین رویدادهای 13 ماه اخیر در کامرون بوده، در بحبوحه افزایش تنش های سیاسی در این کشورِ با اکثریت جمعیت فرانسوی زبان به وقوع پیوسته است.
تنش های سیاسی در کامرون پس از آن تشدید شد که پل بیا، رئیس جمهور 85 ساله این کشور که 35 سال است بر این سمت تکیه زده است، در انتخابات هفتم اکتبر سال جاری میلادی برای هفتمین بار به ریاست جمهوری کامرون انتخاب شد. بیا در این انتخابات 71.3 درصد آراء را کسب کرد. این در حالی است که برخی گزارش ها حاکی از تقلب گسترده در این رقابت ها بود.
بیا قرار است روز سه شنبه برای هفتمین بار به عنوان رئیس جمهور کامرون سوگند یاد کند.
حدود یک پنجم جمعیت 22 میلیونی کامرون انگلیسی زبان هستند. انگلیسی زبانهای کامرون جزء اقلیت این کشور به شمار می روند و از زمان استعمار کامرون در دوران پس از جنگ جهانی اول در این کشور حضور داشته اند.
کامرون که زمانی مستعمره آلمان بود، پس از جنگ جهانی اول بین دو کشور فرانسه و انگلیس تقسیم شد. مناطق تحت مستعمره فرانسه سال 1960 اعلام استقلال کردند. سال پس از آن نیز، مناطقی که تحت تسلط انگلیسی ها بودند به کشور تازه استقلال یافته کامرون اضافه شدند. با وجود این، تنش ها میان مناطق انگلیسی زبان و فرانسوی زبان همواره وجود داشته است. انگلیسی زبان ها همواره از تبعیض نژادی علیه خود توسط فرانسوی زبان ها به ویژه در حوزههای آموزش و قضایی انتقاد می کنند.
جدایی طلبان انگلیسی زبان اکتبر سال 2017 میلادی، در شمال غرب کامرون و مناطق جنوب غرب، تشکیل دولت مستقلی به نام «جمهوری فدرال آمبازونیا» را اعلام کردند، اما تاکنون هیچ کشوری آن را به رسمیت نشناخته است.
گزارش های غیردولتی حاکی از آن است که از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون، دست کم 400 غیرنظامی و بیش از 175 نیروی امنیتی بر اثر درگیری ها در کامرون کشته شده اند. آمارهای سازمان ملل نشان می دهد تاکنون بیش از 246 هزار نفر از خانه های خود واقع در مناطق جنوب غربی فرار کرده اند و 25 هزار تن از آنها به به کشور همسایه -نیجریه- پناه برده اند. بسیاری از این افراد اکنون در جنگل ها به سر می برند و شرایط زندگی بسیار اسفناکی دارند.
انتهای پیام/