به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛ حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور ظهر امروز در دیدار با آیتالله حسینی بوشهری که در جامعه مدرسین برگزار شد،گفت: در سالهای اخیر هیئتهای مذهبی و خیرین ساماندهیهای مناسبی شده و از وضعیت سابق گذشته برای حضور در پیادهروی حماسی اربعین وضعیت بهتری پیداکردهاند.
وی با اشاره به برخی از چالشها و مشکلات پیادهروی اربعین افزود: متأسفانه هنوز اطاعات و ساماندهیهای درستی از زائران اربعین در کشور وجود نداشته و اطلاع درستی از دستهبندی، تعداد زائران و گروههای سنی زائران در دست نیست.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با اشاره به تلاش مسئولان دو کشور برای اتصال جاده مهران به شهر مقدس نجف در آیندهای نزدیک، گفت: تلاش می شود توافقنامههای نهایی برای لغو دائمی روادید بین دو کشور نهایی شود.
وی ادامه داد: در سال جاری زیرساختهای سفر اربعین نسبت به سال قبل بهبود پیداکرده و تا پایان سال آینده محور ایلام به مهران 4 بانده شده و جاده ملکشاهی نیز بازسازی و بهبود پیدا میکند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور مطرح کرد: متأسفانه حملونقل عراق ساماندهی درستی نداشته و برخی از محورهای این کشور نیز ازنظر زیرساختی با ضعفهایی روبهرو است، اربعین امسال ممکن بود با برخی چالشهایی روبهرو شود که خوشبختانه با برنامهریزیها و تعاملات صورت بسیاری از توطئههای دشمنان درزمینهٔ ارتباط بین دو کشور برطرف شد.
ذوالفقاری تأکید کرد: بسیاری از کشورها و افراد معاند درصدد ایجاد شکاف و رخنه در پیادهروی امسال اربعین بودند که با رصد و پایش درست بسیاری از برنامهها و اهداف آنها خنثی و بیاثر شد، بیش از 140 پایگاه درمانی در داخل و خارج از مرزها در پیادهروی اربعین دایر شد، بیش از 300 هزار نفر از زائران اربعین با ارز ثانوی روادید دریافت کردهاند که باید مابهالتفاوت آنها جبران شود.
وی با اشاره به مشکلات تأمین ارز در اربعین امسال بین کرد: موضوع مشکل توزیع ارز در داخل کشور عراق از امور مهمی بوده که در حوزه اختیارات ستاد اربعین نبوده و ازجمله مسائل و چالشهای جدید اربعین در سال جاری بوده است.
رئیس ستاد اربعین کشور یادآور شد: روزانه بیش از 5 میلیون وعده غذایی در داخل و خارج توزیعشده و بیش از 2 میلیون نفر اسکان در مسیر پیادهروی اربعین در موکبهای ایرانی انجامشده است.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور تهدیدات امنیتی را مورد توجه قرارداد و ابراز کرد: درزمینهٔ پیادهروی اربعین امسال تهدیدات جدی امنیتی وجود داشت و به همین دلیل نیز تا ورود آخرین اتوبوس زائران به داخل کشور تدابیر امنیتی باقدرت و دقت بالایی رصد شد، در داخل و خارج از کشور چندین عنصر تروریستی که در پی ماجراجویی در بین زائران اربعین بودند شناسایی و دستگیر شدند.
ذوالفقاری با تأکید بر دو مشکل عمده پیادهروی حماسی اربعین 97 تصریح کرد: درمجموع مشکل ارز و کاپیتال دو مشکل عمده پیادهروی اربعین امسال بود که ستاد اربعین از ابتدا در جریان این چالش نبوده و در داخل مرز عراق با این مشکلات روبهرو شد.
وی ادامه داد: ستاد اربعین کشور به دنبال کسب درآمد نبوده و صرفاً از اعتبارات درونسازمانی خود برای برپایی مراکز درمانی و خدماتی در مسیر پیادهروی اربعین فعالیتهای خود را شکل میدهد، ستاد اربعین برای جیب زائران کیسه ندوخته و تمام فعالیتهای این ستاد بهصورت جهادی و بر مبنای منویات مقام معظم رهبری درزمینهٔ خدمترسانی به زائران انجام میشود.
رئیس ستاد اربعین کشور تأکید کرد: ستاد اربعین در پی آن بوده که تمام نواقص و اشکالات این حرکت بزرگ مردمی را پیداکرده و در راستای بهبود ضعفهای موجود حرکت کند، مشکل زیرساختهای موجود در کشور عراق یکی از مهمترین چالشهای سفر اربعین است، تلاش میشود جاده مهران در آیندهای نزدیک به شهر مقدس نجف متصل شود.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفت: مسئله لغو دائمی روادید بین ایران و کشور یکی دیگر از چالشهای مهم درزمینهٔ سفر اربعین است، لغو روادید گام بسیار مهمی در مسیر ارتباط و تعامل بیشتر دو کشور است، امید میرود بین دو کشور درزمینهٔ لغو روادید توافقنامههای نهایی حاصل شود.
وی ادامه داد: اتصال خط آهن شلمچه به بصره یکی از مسائل اساسی زیرساختی بین دو کشور بوده که باید تلاش شود برای بهبود وضعیت پیادهروی اربعین بین دو کشور نهایی شود.
انتهای پیام/ت