به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛این روزها نقاط زیادی از کشور درگیر بارش باران بوده و بنا به پیش بینی سازمان هواشناسی این وضعیت در برخی از استانها ادامهدار نیز خواهد بود که این موضوع لزوم توجه بیشتر در هنگام رانندگی برای افرادی که قصد سفرهای درون شهری و یا برون شهری را دارند میطلبد.
همانطور که می دانیم دلیل عمده افزایش تصادفات رانندگی در روزهای بارانی و برفی، کاهش ضریب اصطکاک لاستیک ها با زمین و همچنین کاهش دید رانندگان است.
رعایت نکات زیر به هنگام رانندگی در روزهای بارانی و برفی به افزایش ایمنی در رانندگی می انجامد:
-هنگام بارندگی دقت بیشتری به خرج دهید. مبادا مناظر زیبا، هوای خوش و بوی نم باران حواستان را از رانندگی پرت کند.
- از سالم بودن برف پاککنهای جلو و عقب خودرو مطمئن باشید و بسته به شدت باران، سرعت برف پاک کن را تنظیم کنید.
منبع آب شیشه شوی را به طور مرتب کنترل کنید. در یک جاده گل آلود، حتی پس از باران، ماشین های جلویی آن را گلی خواهند کرد.
بیشتر بخوانید:چگونه در باران رانندگی کنیم؟+ اینفوگرافیک
- مراعات عابران پیاده را بکنید. خیابان پر از چالههای کوچک و بزرگ است که هنگام باران پر از آب میشوند. شرط انصاف این است که از چالهها با احتیاط عبور کنید تا آب گل آلود به عابران نپاشد.
- هنگام بارندگی، حداکثر سرعتهای مجاز تعیین شده برای معابر مختلف کاهش مییابد و شما باید با سرعت کمتری رانندگی کنید. این احتیاط در سرعت، برای وقتی که تازه باران شروع شده هم صادق است. یعنی وقتی که تازه زمین تر شده، اصطکاک کاهش مییابد. به خصوص در اوایل بارندگی، به علت مخلوط شدن آلودگی های سطحی مانند روغن ماشین و گرد و خاک که به طور معمول روی سطح همه خیابانها و جادهها هست، حتی خطر جدیتر نیز میشود.
- اگر هنگام بارش باران مجبور به گرفتن ترمز شدیدی شدید، چند بار به طور پیایی پا را روی ترمز فشار دهید. با این کار از لیز خوردن ماشین جلوگیری خواهید کرد. البته رانندگان ماشینهایی که به ترمز ABS مجهزند، خیالشان از این بابت راحتتر است زیرا این ترمزها برای لیز نخوردن در چنین شرایطی طراحی شدهاند.
-شاید این سوال پیش بیاید که هنگام سر خوردن، چگونه خودرو را متوقف کنیم؟ بهترین کار، این است که اعتماد به نفس داشته و به خود مسلط باشید. از ترمز کردن بپرهیزید زیرا ضربه زدن به ترمز در روی سطح لغزنده چرخها را قفل می کند و باعث لغزش و سرخوردن بیشتر میشود. باید در جهتی حرکت کنید که قسمت عقب خودرو سر میخورد (فرمان را به همان طرف بچرخانید) و هر زمان خودرو به حالت مستقیم درآمد، در جهت دلخواه خود حرکت کنید. خیلی آهسته روی ترمز فشار دهید تا از سرعت خودرو کاسته شود یا آرام روی گاز فشار دهید تا خودرو به حرکت خود ادامه دهد.
-از سبقت گرفتن بپرهیزید. چرخاندن فرمان به مقدار زیاد، ضربهای به عقب خودرو میزند که موجب سر خوردن آن میشود و خودرو در جهت عکس حرکت برمیگردد. در عین حال، خودرو را در دنده نگه دارید و از خلاص کردن آن بپرهیزید، زیرا در این حالت به کم شدن سرعت کمک میکند و حداکثر کنترل را به راننده می دهد.
-از برداشتن پای خود از روی گاز به طور ناگهانی خودداری کنید و پدال گاز را به طور متعادل نگه دارید تا از سرخوردن خودرو در این وضعیت جلوگیری کنید. هنگامی هم که خودرو «بکسوات» کرد از گاز دادنهای بیمورد و چرخاندن سریع چرخها خودداری کنید زیرا این عمل علاوه بر این که نتیجه مثبتی ندارد، خودرو را نیز عمیقتر و کاملتر در گل و لای فرو میبرد.
در شرایط جوی معمول و به صورت استاندارد شما میبایست فاصله سه الی چهار ثانیهای با خودروی جلوی خود داشته باشید که به هنگام رانندگی در زیر بارش باران این عدد به ۵ ثانیه افزایش پیدا میکند. با این کار علاوه بر داشتن زمان کافی برای عکس العمل در جاده لغزنده از پاشیده شدن آب جاده بر روی خودروی شما هم که موجب حادثه میشود، جلوگیری به عمل میآید.
منبع:عصر ایران
انتهای پیام/