به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ حلیم ماش و قمری، یکی از غذاهای محلی استان اصفهان است که در روزهای عادی و ایام ماه رمضان پخته میشود، این غذا حاوی ویتامینA، گروه ویتامین B، B1، B2، B3، B5، B6، B12، C، E، D ، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، اسید چرب امگا3، فسفر، سلنیوم، کولین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، پروتئین، مس و غیره است.
برای بررسی خواص این غذا و اینکه مصرف آن برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص حلیم ماش و قمرییی اظهار کرد: این غذا حاوی فیبر فراوانی است، به همین دلیل موجب بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست میشود؛ حلیم ماش و قمرییی، ارزش غذایی زیادی دارد و می توان از آن به عنوان غذایی مقوی و رژیمی استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: فرار از پوکی استخوان با یک غذای سنتی/ فشار خون را با این آش کنترل کنید
وی افزود: این غذا موجب تقویت سیستم قلبی، عروقی و مغزی میشود و خطر ابتلا به بیماریهای مغزی و سکته قلبی را کاهش میدهد. همچنین حاوی فیبر رژیمی است و به سلامت دستگاه گوارش و جذب مواد مغذی در بدن کمک می کند و از پولیپ کولون که به علت التهاب روده به وجود می آید پیشگیری میکند.
عظمایی ادامه داد: حلیم ماش و قمری به علت داشتن ویتامین B12، اسید فولیک و آهن موجب افزایش گلبول های قرمز خون میشود. در نتیجه کم خونی را رفع میکند و برای زنان باردار و جنین هم مفید است، این غذا موجب کنترل قند، فشار و چربی خون، تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از بروز انواع بیماریها مخصوصا سزطان ها جلوگیری می کند. این غذا از بروز سنگ در کلیه ها جلوگیری می کند.
محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره سایر خواص حلیم ماش و قمری بیان کرد: این غذا موجب رفع بواسیر(هموروئید) و سرما خوردگی، آنفلوآنزا، تناسب اندام، تقویت و جوانسازی پوست و مو ، تقویت استخوان ها و دندان ها و پیشگیری از پوکی استخوان و آرتروز، تقویت دستگاه بینایی میشود و ازبروز آب مروارید(کاتارات) و تباهی لکه زرد(ماکولا) جلوگیری میکند.
وی درباره منع مصرف این غذا تصریح کرد: افرادی که مشکلات تیروئیدی دارند در مصرف این غذا زیاده روی نکنند.
کلم قمری 4 تا 5 عدد متوسط
گوشت 400 گرم
ماش 3 لیوان
برنج 1.5 لیوان
سبزی(جعفری+تره+شوید+تلخون+مرزه+شنبلیله) به مقدار لازم
نمک، زردچوبه،فلفل و دارچین به اندازه لازم
پیاز متوسط 2 عدد
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
پیاز داغ و نعناع داغ برای تزئین
پیازها را نگینی خرد کنید و تفت دهید.
گوشت و کلم قمریها را بشوئید، خرد کنید ، به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
سبزیجات را اضافه کنید و تفت دهید.
نمک و ادویه جات و مقداری آب اضافه کنید و بگذارید تا پخته شود.
برنج و ماش را هم جداگانه بپزید.
سپس گوشت و قمری را بعد از پخته شدن باهم کوبیده سپس ماش و برنج را به آن اضافه کنید و بگذارید تا در حرارت ملایم جا بیفتد.
بعد از آماده شدن با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کنید.
انتهای پیام/