به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛ حسینی عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران گفت: زعفران بر خلاف آنچه که در گذشته به عنوان یک کالای لوکس و تفننی مطرح بود و اهمیت آن از این امر که غذا را رنگین و معطر کند فراتر رفته است.
وی با بیان اینکه امروزه زعفران به عنوان یک دارو و یک معجزهگر قرن مطرح است افزود: همچنین زعفران ترکیبات موثری دارد که میتواند از بسیاری از بیماریها از جمله برخی سرطانها، افسردگیها و غیره جلوگیری کند.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران بیان کرد: امروزه زعفران در دنیا جایگاه خود را به دست آورده است و از بخش تفننی خود فاصله زیادی گرفته است و در حال حاضر دیگر زعفران به عنوان یک چاشنی مطرح نیست.
وی با بیان اینکه امروز زعفران به عنوان یک سرمایه ملی مطرح است تصریح کرد: کشور ما به عنوان پیشتاز در تولید این محصول در دنیا مقام نخست را دارد و توجه بسیاری از مصرفکنندگان در کشورهای مختلف مصرف کننده به این گیاه ارزشمند است.
حسینی با بیان اینکه در حال حاضر در پیک برداشت زعفران هستیم تاکید کرد: پیک برداشت زعفران در ایران از 20 مهرماه آغاز شده است و تا 20 آذرماه ادامه دارد.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران یادآور شد: در بحث تولید زعفران حدود 120 هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در ایران است که از این میزان سطح زیر کشت به معنای واقعی تولید نمیکنیم.
حسینی با بیان اینکه امسال پیشبینی میشود حدود 400 تن زعفران در ایران تولید شود اظهار داشت: ارزش ریالی این میزان زعفران به طور متوسط حدود 3 هزار میلیارد تومان است و همچنین صادراتی نیز بستگی به بازارهای دنیا دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه میانگین قیمت فروش هر کیلوگرم قیمت زعفران در بازارهای جهانی به صورت تجاری بین 700 تا یک هزار دلار است پیشبینی میشود امسال در بحث صادرات زعفران به رکورد خوبی دست یابیم.
عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران ایران با اشاره به افزایش تولید زعفران نسبت به سال گذشته گفت: به صورت خودکار هر ساله حدود 10 درصد افزایش سطح زیرکشت را در کشور داریم و به همان نسبت افزایش تولید نیز داریم.
وی با اشاره به اینکه در 3 دهه گذشته تاکنون تولید زعفران در کشور ما چندین برابر شده است بیان کرد: چرا که در دهه 60 تولید ما کمتر از 30 تن بوده است اما در حال حاضر بیش از 300 تن است.
حسینی با اشاره به اینکه متأسفانه در کشور ما از پتانسیل زعفران استفاده نمیشود تصریح کرد: در کشور ما زعفران را تنها به عنوان یک چاشنی غذایی شناختهایم و با وجود اینکه رتبه نخست دنیا را داریم از ظرفیت آن به درستی استفاده نکردهایم.
انتهای پیام/ ط آ
منبع تسنیم