به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عباس زارعی هنزکی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در امضای تفاهم نامه فی مابین پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و اتاق بازرگانی تهران برگزار شد گفت: امروزه از نسل چهارم پارکهای علم و فناوری بحث میشود و هرآنچه که در پارکهای سراسر دنیا رخ میدهد کاملا برنامه ریزی شده و مشخص است.
وی با بیان اینکه همچون دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری نیز نسلهای متوالی را پشت سر میگذارند، ادامه داد: پارکهای علم و فناوری نسل سوم و چهارم در حال تغییر بیزینس مدل خود هستند و تمامی شرکتهای مستقر و عضو پارکها باید کمک کنند تا مجموعه پارک مسیر درستی را پیش ببرند.
زارعی تصریح کرد: دولت در سالهای آتی نمیتواند پشتیبانی فعلی را از پارکهای علم و فناوری داشته باشد و باید تلاش کنیم که هرآنچه که ایجاد میکنیم به فروش برسانیم.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افزود: یکی از مشکلات کشور این است که علیرغم مرتبط بودن با دنیا و در جریان بودن رویدادهای روز، نتوانستهایم در مسیر اصلی رشد قرار بگیریم.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه انجام کار زیاد و مشارکتی میتواند مشکلات مرتبط با کندی سرعت رشد را برطرف کند عنوان کرد: باید نگاه اکوسیستمی داشته باشیم؛ فعالیتهای اخیر ما در پارک در بخشهای نسل اول تا سوم قرار گرفته اند از این رو هرآنچه که شرکتها فناوری میکنند امکان حرکت دارد.
وی ادامه داد: حرکت فناوری و آماده ساختن آن برای فروش از ویژگیهای پارکهای علم و فناوری نسل سوم و چهارم است.
زارعی با اشاره به بخش لرزه نگاری دانشگاه تهران گفت: بخش لرزه نگاری دانشگاه تهران در تمامی کشور دفتر دارد و بخشی از آن مربوط به خود و بخشی دیگر برای پارک علم و فناوری است، در واقع دانشگاه تهران بعد از سازمان اوقاف در همه کشور وقف دارد.
وی با تاکید بر توجه به سرمایه گذاری بیان کرد: یکی از بحثهای مهم در پارکهای نسل سوم توجه به بحث سرمایه گذاری است و باید در دانشگاهها اتاقهای سرمایه شکل گیرند. لازمه این امر درخواست شرکتهاست، در واقع تا زمانی که نخواهیم کاری شکل نمیگیرد پس بهتر است که شرکتها به ما پیشنهاد دهند و از ما مطالبه کنند.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در مورد محیط زیست و الگوی شهرسازی نوین گفت: جزییات ساختمان سبز و شهر دانش را که قدری از مسیر طراحی و ساخت و ساز خود خارج شده بود کاملا تغییر دادهایم، همچنین از ۵ شرکت معماری خوب ایران و چند شرکت خارجی درخواست کردیم تا برج فناوری دانشگاه تهران را در خیابان وصال تهران طراحی و برنامه ریزی کنند.
زارعی با بیان اینکه تمام مراکز نوآوری دانشگاه تهران باید زیر چتر پارک قرار بگیرند تا هم افزایی رخ دهد اظهار داشت: پارک علم و فناوری باید با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها ارتباط داشته باشد با این رو توسعه ارتباطات را به جد پیگیری میکنیم.
وی ادامه داد: کمک به توسعه و رشد شرکتهای دانش بنیان از دیگر فعالیتهای پارک علم و فناوری است که در این راستا کارهای متعددی را همچون راه اندازی کلینیکهای کسب و کار پی گیرفته ایم.
در ادامه این برنامه هاشم آقازاده معاون مالی و پشتیبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به ارائه گزارشی از فعالیتهای خود پرداخت و گفت: به موجب قانون راه اندازی و همچنین سابقه چندین سال فعالیت پارک علم وفناوری خدماتی را در دستور کار داشته ایم که از جمله آنها میتوان به خدمات هویتی، قرار دادن فضا و امکانات اداری و رفاهی در اختیار شرکتها، خدمات مالی اعتباری و تسهیلاتی (مثل خدماتی که به صورت مستقیم به هستههای فناور تعلق میگیرد) و خدماتی در قالب معافیتهای مالیاتی یا معافیتهای موردی بیمهای تامین اجتماعی.
آقازاده با اشاره به خدمات تجاری سازی پارک عنوان کرد: رونمایی از محصولات جدید فناور و برگزاری مراسمهای روزهای خاص از جمله خدمات تجاری سازی محسوب میشود.
وی ادامه داد: علاوه و برخدمات فوق الذکر به این فکر بودیم که شرکتهای مختلف اگر برای بخشهای کسب و کاری خود اعم از مالی، پرسنلی، حقوقی، بازاریابی و فروش و ... به طور طبیعی با مشکل مواجه شوند چطور باید نیاز خود را مرتفع سازیم از این رو تصمیم به طراحی و راه اندازی کلینیک کسب و کار گرفتیم.
معاون مالی و پشتیبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران درباره کلینیک کسب و کار توضیح داد: با بهره گیری از توانایی مشاوران و متخصصان مرتبط تلاش کردیم کلینیکی را راه اندازی کنیم که شرکتها در صورت بروز مشکل به آنها مراجعه کرده و ضمن مشورت آنها را رفع کنند.
وی تاکید کرد: حلقه خدماتی تحت عنوان مجموعه ارایه دهندگان خدمات کارگزاران کسب و کار نیز در کنار کلینیک کسب و کار برنامههایی را برای شرکتهای مستقرخواهد داشت.
انتهای پیام/