به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، آیین استقبال از ۳۱ هزار نفر عشایر در قالب پنج هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری به مناطق قشلاقی استان بوشهر با حضور مدیرکل امر عشایری استان بوشهر، فرماندار دشتی و مسئولان محلی در روستای آسمانک شهرستان دشتی برگزار شد.
عبدالله نادری در حاشیه آیین استقبال از عشایر به مناطق قشلاقی استان بوشهر و در جلسه شورای عشایری شهرستان دشتی تصریح کرد: از تلاشهای مدیرکل امور عشایر استان بوشهر اداره امر عشایری دشتی که در حل مشکلات عشایر فعالیتهای شبانهروزی دارند تشکر میکنم حضور مسئولان نیز به بهانه استقبال از عشایر برای شنیدن مشکلات و حل آنهاست.
فرماندار شهرستان دشتی گفت: نگاه دولت به قشر عشایر نگاه خاصی بوده چه در حوزه پرداخت تسهیلات، خدمات عمومی و رفاهی اقدامات ارزندهای انجامشده است.
وی بیان کرد: در بحث کوچ عشایر باید رعایت حال آنها شد ادارات برنامهریزی خوبی داشته باشند پزشکان متخصص نیز در جمع عشایر حضور فعالتری داشته باشند.
نادری تاکید کرد: پیشنهاد رئیس اداره فرهنگ ارشاد اسلامی دشتی برای انعقاد و تفاهمنامه فرهنگی بین اداره ارشاد امور عشایری قابلاعتناست تصویبنامه هیئت وزیران در خصوص اداره خدمات آموزشی و فرهنگی به جامعه عشایری باید منطقهای شد.
کوچ قشلاقی عشایر به استان بوشهر
مدیرکل امور عشایر استان بوشهر نیز گفت: تعداد ۵ هزار ۲۰۰ خانوار عشایر با جمعیت بیش از ۳۱ هزار نفر در استان بوشهر زندگی میکنند که دشتستان با ۶۵ درصد و دشتی با ۱۵ درصد رتبه نخست و دوم را برخوردارند.
وی بیان کرد: ۳ هزار ۳۱۱ خانوار عشایری کوچرو و هزار و ۸۹۹ خانوار عشایری ساکن در استان بوشهر وجود دارد.
فرهمند آقایی خاطرنشان کرد: تولیدات سالیان عشایر ۶ هزار ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۱۰۰ هزار تن محصولات زراعی باغی، ۲۸ هزار تن شیر سایر محصولات دامی و ۳۰ هزار مترمربع صنایعدستی است.
وی افزود: در دولت تدبیر و امید با اختصاص اعتبارات ارزشافزوده به عشایر در سال ۱۳۹۶ مبلغ ۵ میلیارد تومان به استان بوشهر اختصاصیافته است که سهم دشتی ۶۵۰ میلیون تومان بوده است.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان دشتی نیز گفت: یکی از وظایف مهم و خدمات حیاتی امور عشایر شهرستان دشتی در مناطق عشایری تأمین آب شرب انسان و دام میباشد.
آبرسانی به مناطق عشایر دشتی
حسین شریفی افزود: در سال ۱۳۹۶ هزار ۳۵ سرویس مقدار ۱۳ هزار و ۴۵۰ مترمکعب و در سال ۱۳۹۷ تاکنون ۴۹۳ سرویس به مقدار ۶ هزار ۴۰۹ مترمکعب آبرسانی به این قشر صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: تاکنون ۱۹۶ مخزن ذخیره آب ۵ هزار لیتری در مراتع عشایری دشتی بهمنظور تأمین آب شرب بهداشتی در اختیار عشایر قرارگرفته است.
وی افزود: دسترسی به پزشک خانواده و مراکز درمانی و مناطق عشایری، پرداخت تسهیلات، راهگشایی ایل راههای عشایری، خرید توزیع پانل خورشیدی، توزیع کالاهای اساسی و علوفه و برگزاری دورههای آموزشی بخش دیگری از خدمات انجام شده است.
در این جلسه برخی از عشایر به نمایندگی از جامعه عشایری به بیان مشکلات خواستههای آنها پرداختند و مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعاون، کار رفاه اجتماعی، بهداشت درمان، منابع طبیعی و آبخیزداری، آموزشوپرورش و جهاد کشاورزی پاسخ گوی خواستههای عشایر شدند.
از مجموعه ۵ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری در استان بوشهر تعداد خانوار ۳ هزار و ۳۱۱ خانوار کوچ رو هستند که با سرد شدن هوا در استانهای سردسیر در مناطق قشلاقی مستقر میشوند.
انتهای پیام/م