وزیر کشور گفت: تلویزیون و سینما باید تجلی‌گاه الگوی مناسب و ارزش‌های مطلوب باشد و پیوست اجتماعی_فرهنگی در حد اهداف داشته باشیم.

تلویزیون و سینما باید تجلی گاه الگوی مناسب و ارزش‌های مطلوب باشدبه گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در صد و هشتمین جلسه شورای اجتماعی کشور که امروز در محل وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: در صداو سیما هم درک مشترک و هم همکاری و هماهنگی خوبی در همه حوزه های اجتماعی وجود دارد و مسیر کاملا مشخص است، امید داریم با این جلسات اقدامات بهتر و مناسبتری در مسیر هدف‌های تعیین شدۀ سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری انجام دهیم.

رحمانی فضلی با بیان اینکه انتظار از صدا و سیما مانند سینما نیست، افزود: جایگاه، موقعیت، جامعیت و فراگیری امتیاز ویژه ای به صداوسیما داده است. وقتی از سینما حرف می زنیم یعنی تولید فیلم ولی وقتی از صدا وسیما حرف می زنیم دایره گسترده ای از برنامه ها را در برمی‌گیرد و توقع بالایی از این سازمان وجود دارد. البته این توقعات به حق است و جایگاهی که برای صداوسیما تعیین شده است براساس همین حساسیت موضوع است.

وی افزود: صدا وسیما در حوزه های مفهومی و اثربخشی می تواند به خوبی در عرصه بین المللی رقابت کند، البته در همین حد و با همین بضاعت توفیقات خوبی هم در سینما و هم صدا وسیما کسب کرده‌ایم، اکنون عرصه انحصار شکسته شده است،  وجود فضای مجازی و فعالیت ماهواره ها موجب شده تا مردم قدرت انتخاب داشته باشند و قدرت انتخاب یعنی مسئله انحصار جایی ندارد.

وزیر کشور ادامه داد: صداوسیما تکلیف مشخصی دارد و باید برنامه‌های ترکیبی و اثرگذار را با برنامه ریزی دقیق تهیه کند. اما باید کاری کنیم که روح واحد در همه ساختار‌ها و قالب‌ها جاری باشد. روح واحد توجه به موضوعات اجتماعی در همه ابعاد چه از بعد سلبی و چه بعد ایجابی است یعنی در همه ساختار‌ها فراگیر باشد و استمرار آن در طول زمان می‌تواند موجب جریان سازی خوبی شود.

وی تاکید کرد: باید نشست‌هایی را ترتیب دهیم که از نظر فکری، معنا و مفهوم موضوعات اشتراک بیشتری با فرهیختگان و علمای این علم داشته باشیم. سازمان امور اجتماعی باید این موضوع را در برنامه‌های خود قرار دهد تا هم در قالب شورای اجتماعی چنین نشست‌هایی داشته باشیم و هم در خود صداوسیما نیز نشست‌های مشابه پیگیری شود.

رحمانی فضلی گفت: تلویزیون و سینما باید تجلی گاه الگوی مناسب و ارزش‌های مطلوب باشد، باید پیوست اجتماعی و فرهنگی در حد سیاست‌ها و اهداف داشته باشیم که متولی این کار صداوسیما باشد و پس از تهیه این پیوست در جلسه‌ای به تصویب برسانیم؛ البته این به معنای همه کار نیست و مانع فعالیت دوستان و اظهارنظر دیگران نمی‌شود، اما چارچوب‌ها را مشخص می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه هم اولویت بندی مخاطبان و هم طبقه بندی برنامه‌ها مهم است اظهار کرد: برخی از برنامه‌ها برای بخشی از جامعه و گروه‌های سنی پایین نامناسب است که باید طبقه بندی و علامت گذاری شود همچنین زمان پخش برنامه‌ها نیز از این منظر باید اولویت بندی شود.

وزیر کشور تصریح کرد: صداوسیما در بخش آموزش می‌تواند با تهیه فیلم کوتاه، فتوکلیپ و انیمیشن کار‌های خوبی انجام دهد که این موضوع شروع شده است، البته صداوسیما باید فضا را برای تولید برنامه‌ها از سوی دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف در حوزه آگاهی بخشی و آموزش عمومی بازتر کند و در پخش این برنامه‌ها همکاری بیشتری کند.

وی ادامه داد: در جشنواره‌های استانی و سینمایی باید موضوع اجتماعی را به عنوان یکی از معیار‌ها و شاخص‌های جشنواره‌ها قرار دهیم و از سوی شورای اجتماعی کشور نیز می‌توانیم بهترین‌های این جشنواره‌ها را کمک و تشویق کنیم.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه باید قبول کنیم که فضای مجازی وارد زندگی ما شده است و نباید خود را در مقابل آن قرار دهیم، تصریح کرد: این موضوع را باید به عنوان واقعیت جامعه بپذیریم و نوع انطباق، تعامل و بهره برداری خود از این فضا مشخص کنیم.

اکنون قطعا مراجعات به فضای مجازی بیش از صدا وسیما است و این مورد به تنوع طلبی مخاطبان مربوط می‌شود، اگر ما بتوانیم جریان اجتماعی را برای همه مردم در فضای عمومی وارد و طرز استفاده از آن را بهبود بخشیم بسیاری از مشکلات حوزه اجتماعی برطرف خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار