به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد روسیه و کشورهای اروپایی از آینده نامشخص پیمان منع موشکهای هستهای میانبُرد نگران هستند.
این مقام روس تاکید کرد: کشورهای اروپایی درباره شرایط موشکهای میانبُرد و کوتاهبُرد نگران هستند، ما نیز در این باره نگرانی داریم. سرنوشت این پیمان معلوم نیست و مهمتر از همه اینکه درباره موشکهای با این برد چه اتفاقی خواهد افتاد، چیزی است که هنوز مشخص نیست. بنابراین لازم است که به مذاکره در این باره پرداخته شود.
با این حال دیمیتری پسکوف روز یکشنبه اعلام کرد هیچ توافق مشخصی درباره برگزاری نشست میان رئیس جمهور روسیه و همتای آمریکایی او در نشست آتی گروه بیست در آرژانتین صورت نگرفته است. سخنگوی کرملین تاکید کرد: شرایط برای همتایان آمریکایی ما در حال تغییر است ما هم احتمالا تغییراتی را خواهیم داشت. بنابراین هیچ توافق مشخصی در حال حاضر وجود ندارد و نمیتوانیم با قاطعیت در این باره حرف بزنیم.
دیمیتری پسکوف به شبکه تلویزیونی روسیا-1 اعلام کرد تعداد موضوعاتی که در دستور کار نشست دو جانبه میان سران دو کشور قرار میگیرد رو به افزایش است.
سخنگوی کرملین تاکید کرد نبود اعتماد متقابل در روابط دو کشور، با توجه به وقفههای صورت گرفته در تدارک نشست ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و دونالد ترامپ، همتای آمریکایی او رو به افزایش است. پسکوف همچنین افزود روسیه و کشورهای اروپایی نسبت به آینده نامشخص پیمان منع موشکهای هستهای میانبُرد دچار نگرانی هستند.
روز گذشته نیز سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اعلام کرد موضوعات بسیاری وجود دارد که باید در دستورکار نشست آتی میان ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ قرار گیرد.
در ماه اکتبر دونالد ترامپ با متهم کردن روسیه به نقض پیمان منع موشکهای هستهای میانبُرد اعلام کرد واشنگتن قصد دارد از این پیمان خارج شود. این در حالی است که کرملین تمامی اتهامات مطرح شده از سوی ترامپ را رد و اعلام کرد در صورت لغو پیمان منع موشکهای هستهای میانبُرد روسیه مجبور خواهد بود اقداماتی را در جهت حصول اطمینان از امنیت خود در پیش بگیرد. این اقدام رئیسجمهور آمریکا با انتقادات گسترده جهانی همراه شد.
این پیمان در سال 1987 میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق منعقد شد و یکی از اقدامات اساسی در جهت تنشزدایی دوران جنگ سرد بود. این پیمان در 8 دسامبر آن سال در واشنگتن به امضای رونالد ریگان، رئیسجمهور وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی رسید. پیمان منع موشکهای هستهای میانبُرد هر دو کشور را ملزم به از بین بردن موشکهای کروز و بالستیک زمینی با بُرد حدود 300 تا 3 هزار و 400 مایل میکند.
انتهای پیام/