سردار مومنی گفت:طبق نظرسنجی‌های پی در پی مهم‌ترین و بزرگ‌ترین دغدغه مردم اعتیاد و مواد مخدر است، چیزی که درمان آن سخت و دشوار است و مشارکت عمومی را برای ریشه کن کردن می‌طلبد.

به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛سردار اسکندر مؤمنی رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر قبل از ظهر دوشنبه در دیدار با آیت الله نوری همدانی و آیت الله اعرافی گفت:۲میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد درسنین و شغل‌های مختلف در کشور وجود دارد که سالانه ۱۹۹ هزار میلیارد تومان هزینه را بر کشور تحمیل می‌کنند این میزان برابر ۱۱ و هفت دهم درصد تولید ناخالص ملی است.

رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه افغانستان تولید مواد مخدر را طی این دو دهه بیش از پنجاه برابر افزایش داده است، بیان کرد: برای پیشگیری از اعتیاد، باید از نهادهای فرهنگ‌ساز و همه ظرفیت‌های فرهنگی و دینی به خصوص مراجع تقلید و حوزه علمیه استفاده کرد.

وی عنوان کرد: قبل از ورود آمریکا به افغانستان، میزان تولید مواد مخدر ۲۰۰ تن بود که این میزان امروز به ۱۰ هزار تن رسیده و ایران نیز در مسیر ترانزیت آن به اروپا قرار دارد.

سردار مومنی اضافه کرد: طبق نظرسنجی‌های پی در پی مهم‌ترین و بزرگ‌ترین دغدغه مردم اعتیاد و مواد مخدر است، چیزی که درمان آن سخت و دشوار است و مشارکت عمومی را برای ریشه کن کردن می‌طلبد.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه اعتیاد در همه ابعاد آسیب‌زا است،گفت: اعتیاد یکی از آسیب‌های اجتماعی است که همه حوزه‌های فرهنگی و سیاسی و حتی بحث‌های علمی را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور عنوان کرد: مبارزه با چنین آسیب بزرگ اجتماعی مشارکت مردم و همه نهادهای عمومی و نه فقط حاکمیتی را می‌طلبد و البته حاکمیت باید به وظیفه خود عمل کند.

وی بیان کرد: وجود نزدیک به سه میلیون معتاد با طیف‌های مختلف در کشور نشان می‌دهد بخش زیادی از خانوارهای ما مبتلا به این مسئله هستند و همه خانواده این افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

آیت الله اعرافی پایین آمدن سن اعتیاد را نگران‌کننده دانست و افزود: باید برای نجات جوانان از این مشکلات و آسیب‌ها تلاش بیشتری انجام شود.

وی ابرازکرد: باید ضمن مبارزه با وضع موجود اعتیاد در کشور، برای جلوگیری از به دام افتادن جوانان کار مطالعاتی در حوزه روش شناسی و پیدا کردن شیوه مؤثر و محتوا داشته باشیم و هر میزان در این باره سرمایه‌گذاری شود کم است.

برنامه پنج ساله برای روحانیون و مبلغان مستقر

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: ما در همسایگی افغانستان، بزرگ‌ترین تولید کننده مواد مخدر جهان قرار داریم و برای مبارزه با مواد مخدر و جلوگیری از توزیع آن چهار هزار شهید داده‌ایم که این مسئله باید درعرصه بین‌الملل پررنگ عنوان شود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر برنامه پنج ساله برای روحانیون و مبلغان مستقر داریم تا آموزش‌ها و دوره‌های مختلف به آن‌ها ارائه شود و گامی در جهت پیشگیری از این آسیب اجتماعی و آگاه‌سازی مردم برداشته شود.

آیت الله اعرافی اشاره کرد: در حوزه علمیه قم از هر روستا و شهر و ۱۳۰ کشور جهان تحصیل می‌کنند و با وجود ۱۰۰ هزار اتباع خارجی و حاشیه نشینی و چنین آسیب‌هایی، باید توجه ویژه به قم داشت تا این شهر الگویی برای همگان شود.

جزو ۱۰ کشور اول مصرف کننده مواد مخدر هستیم

رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ما در رأس هرم مصرف کننده اعتیاد در جهان و جزو ۱۰ کشور اول هستیم، گفت: برای پیشگیری از اعتیاد باید تربیت مدرس داشته تا در مدارس و مراکز آموزشی، آموزش‌های لازم را بدهند.

سردار مؤمنی با بیان اینکه میانگین سن اعتیاد ۲۴ تا ۲۵ سال است،تصریح کرد: یکی از برنامه‌های کوتاه مدت ستاد جمع‌آوری معتادان در خیابان و پارک‌ها است و البته پیشگیری از اعتیاد جوانان برنامه بلند مدت ما است.

وی تأکید کرد: باید مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد را مردمی کنیم و بازدارندگی درونی ایجاد شود.

وی با بیان اینکه ایران در کشف تریاک رتبه اول و در کشف هروئین رتبه دوم جهان را دارد،اشاره کرد: ایران تاکنون نزدیک به چهار هزار شهید در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر و اشرار تقدیم کرده است و فقط در سال جاری ۵۰۰ تن مواد مخدر کشف شد که طی آن ۹ نفر شهید شدند.

انتهای پیام/ح

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۲۲ آبان ۱۳۹۷
من نظرم از 15 سال قبل این بوده که معتاد مجرم است و هرکس و هر ارگانی که تصویب کرده که معتاد مریض است و باید او را درمان کرد بزرگترین خیانت را به مردم و به خصوص نسل جوان ما کرده است و تجربه نشان داده که معتاد مجرم است نه مریض . البته بعضیها ( حدود ده درصد ) از معتادین اصلاح می شوند
Iran (Islamic Republic of)
خدادادی
۰۷:۵۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۷
اگر چه شاید به این مطالب کمتر توجه شود ولی باید مسئولان امر بدانند مبلغی را سردار مومنی بابت هزینه های تحمیلی افراد معتاد به کشور عنوان فرمودند حداقل رقم میباشد اما ای کاش یک سوم همین رقم را در 20 سال پیش صرف کودکان آن دوره کشور می کردند که آن کودک آنروزتبدیل به جوان معتاد امروز نشود
آخرین اخبار