به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه آمریکایی هیل در گزارشی نوشت آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به دلیل لو رفتن اطلاعاتش از طریق جستجوی ساده در گوگل، دهها جاسوس خود را در فاصله بین سالهای 2009 تا 2013 میلادی در ایران و چین از دست داده است.
در این گزارش آمده است چندین عملیات جاسوسی سیا در ایران و چین به دلیل «خودبزرگبینی» سران این سازمان و یک جستجوی ساده در گوگل برای سال های متمادی با شکست مواجه شد. در ادامه این گزارش تصریح شده است آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا که در اختراع فناوری های پیشرفته نسبت به بلکبری و آیفون پیشرو بوده است، در فاصله بین سال های 2009 تا 2013 میلادی، ده ها تن از جاسوسان خود را در چندین کشور جهان تنها به واسطه یک جستجوی ساده گوگل از دست داد. این گزارش می افزاید این شکست فاجعه بار باعث از دست دادن جاسوسان زیادی در چین و ایران شد. یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا در این باره می گوید: «ما هنوز هم درگیر پیامدهای این اتفاق هستیم. دهها تن (از جاسوسان سیا) در سراسر جهان به دلیل این شکست، کشته شدند».
بر اساس این گزارش، ایران نخستین کشوری بود که (در فاصله سالهای 2010 و 2011) شبکه ارتباطی مخفی سیا را در اینترنت کشف کرد. پس از آنکه تهران از کشف بیش از 30 جاسوس آمریکا و اسرائیل خبر داد و تلویزیون دولتی ایران نیز تصاویر سایتهای اینترنتی که آمریکا از آن برای ارتباط مخفیانه با جاسوسهایش استفاده میکرد منتشر کرد، دیگر کشورها نیز توانستند با یک جستجوی ساده در گوگل همه سایتهایی که توسط سیا برای ارتباط با جاسوس هایش استفاده می شود را کشف کنند و به این ترتیب، دهها جاسوس در چین و لبنان نیز لو رفتند.
در ادامه گزارش آمده است احتمال وقوع این اتفاق سال 2006 میلادی توسط یک پیمان کار دولتی به نام جان رایدی، پیش بینی و گزارش شده بود. رایدی سال 2006 در گزارشی با اشاره به آسیب پذیری سامانه ارتباط مخفیانه و اینترنتمحور میان مقامات سیا با جاسوسان میدانی این سازمان در کشورهای مختلف، هشدار داده بود تا آن زمان 70 درصد عملیات جاسوسی سیا در کشورهای دیگر لو رفته اند. مقامات سیا به جای برطرف کردن مشکل، قرارداد این سازمان جاسوسی را با رایدی فسخ کردند. این پیمان کار همچنین گزارش داده بود که روش های جاسوسی سیا کارآمد نیستند و جان بسیاری از جاسوسان این سازمان را به خطر می اندازند.
در ادامه گزارش هیل آمده است زمانی که رایدی این گزارش را می فرستاد، هرگز تصور نمی کرد پیش بینی هایش تا این حد درست از آب دربیاید. طبق گزارش رایدی، سیا اطلاعات مخرب را در کانال هایی با دسترسی محدود قرار می داد. به این ترتیب که این اطلاعات در فایل هایی قرار می گرفت که تنها افراد معدودی به آنها دسترسی داشتند و می توانستند آنها را مشاهده کنند. هدف این بود که این اطلاعات توسط همان افرادی (جاسوسان میدانی) محافظت شود که در صورت افشای آنها در معرض بیشترین خطر بودند. اما سیا با استفاده از این روش و به دلیل نقص هایی که در آن وجود داشت، بیش از 30 تن از جاسوسان خود را در ایران، چین و لبنان از دست داد.
این گزارش می افزاید ایرانی ها به روشی ساده این شبکه مخفیانه ارتباطی اینترنتمحور را کشف کردند. همان زمان که دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، سپتامبر سال 2009 میلادی از به دست آوردن اطلاعاتی درباره برنامه هستهای ایران خبر داد، طومار این شبکه ارتباطی مخفی و جاسوسان سیا که از این شبکه برای تبادل اطلاعاتی که گردآوری کرده بودند استفاده می کردند، نیز در هم پیچیده شد.
در ادامه این گزارش آمده است ایران با تمرکز بر روی افرادی که از اطلاعات افشاشده (توسط دولت اوباما) آگاهی داشتند و استفاده از یک جاسوس دوجانبه توانست جاسوسان و شبکه اینترنتی مخفیانه سیا را که از سایت های جعلی (که با وعده شغل، ویزا و تحصیلات در خارج، به جذب جاسوسان و آموزش آنها اقدام می کردند) استفاده می کردند، کشف کند. حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران در آن زمان، در تلویزیون دولتی ایران از کشف این شبکه و همچنین شناسایی بیش از 30 جاسوس اسرائیلی و آمریکایی خبر داد. تلویزیون دولتی ایران نیز تصاویر سایت های اینترنتیای که سیا از آنها برای ارتباط با جاسوسان خود استفاده می کرد را پخش نمود. پس از آن بود که با یک جستجوی ساده در گوگل همه سایت های جعلی وابسته به سیا کشف شد. به این ترتیب که نشانگرهای خاص برای سایت های شناسایی شده مشخص شدند و با استفاده از این نشانگرها، سایت های دیگر این شبکه مخفی نیز شناسایی شدند.
بر اساس گزارشی که یاهو نیوز چندی پیش منتشر کرد، مقامات اطلاعاتی آمریکا از قابلیت های جاسوسی سایبری ایران اطلاع داشتند، اما این واقعیت که ایران با استفاده از یک روش بسیار ساده و ابتدایی توانست کل شبکه جاسوسی سیا را متلاشی کند، آنها را مبهوت کرده است.
نگارنده در ادامه می افزاید او در مصاحبه ای که برای یک برنامه مستند درباره ایران تهیه شده، هشدار داده است که: هر ملتی که به اندازه ای باهوش است که بتواند «سلاح هسته ای» بسازد، قطعا برای انجام حملات سایبری نیز از هوش کافی برخوردار است. نگارنده گزارش سپس ادامه می دهد: در آن زمان باید «جستجوی ابتدایی گوکل» را نیز به حرف هایم اضافه می کردم.
در ادامه گزارش ادعا شده است: به نظر می آید ایران سال 2011 میلادی، چین را از این کشف خود مطلع کرده است. زیرا در همان زمان ده ها جاسوس دیگر نیز در چین شناسایی و کشته شدند.
در پایان گزارش نیز آمده است: غرور و خودبزرگ بینی مقامات سیا و باور آنها به اینکه سامانه ای که توسط این سازمان طراحی شده غیرقابل نفوذ است، در نهایت به بهای جان ده ها تن (ده ها جاسوس سیا) در طول چندین سال –اگر نگوییم چندین دهه– تمام شد. عدم قبول مسئولیت درباره نقصی که در شبکه ارتباطی مخفی سیا وجود داشت و همچنین اخراج رایدی که با هدف سرپوش گذاشتن بر این مسامحه صورت گرفت، باعث تشدید معضلی شد که می شد از آن جلوگیری کرد.
انتهای پیام/