به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ غیاثی، مدیر کل مدیریت بحران استان در جلسه شورای اداری ساوه گفت:سالانه ۱۶۸ سانتیمتر سطح منابع آبی در ساوه افت میکند و این عدد نگران کننده بوده و نشانگر وضعیت خوبی برای ساوه نیست و برخی منابع آبی این منطقه از جمله رودخانه قره چای نیز با خشکی مواجه است.
غیاثی با بیان اینکه مسئله آب در شهرستان ساوه با وجود یک هزار و ۳۵۰ حلقه چاه نسبت به سایر مناطق استان مرکزی جدیتر به نظر میرسد افزود: ۱۱۸ حلقه چاه غیرمجاز مدیریت شده و ۱۰۰ حلقه چاه غیرمجاز و بدون اعمال مدیریت در سطح شهرستان ساوه اقدام به برداشت منابع آبی میکنند.
وی اضافه کرد: این وضعیت باعث شده که ساوه با کسری سالانه ۲ میلیارد متر مکعب آب مواجه باشد به همین دلیل باید سیاستهایی از قبیل: بستن چاههای غیرمجاز، رعایت الگوی کشت، رعایت ساعت کار موتورهای آب و نصب کنتورهای هوشمند اجرایی شود.
مدیرکل بحران استانداری مرکزی ادامه داد: سالانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب از منابع این استان به صورت غیر مجاز برداشت میشود که ۲۰۰ میلیون متر مکعب آن از چاههای مجوزدار و ۵۰ میلیون متر مکعب از چاههای بدون مجوز است.
وی بیان کرد:: کشاورزی در استان مرکزی با استفاده از ۲۰ هزار حلقه چاه، قنات و چشمه پیگیری میشود و بیش از ۹۰ درصد آب استان نیز در این بخش مصرف میشود.
غیاثی تصریح کرد: از ۳۱ مخاطره و بلای طبیعی رایج در ایران، ۲۰ مورد در استان مرکزی اتفاق میافتد و بیشترین فراوانی نیز مربوط به حوادثی مانند زلزله، سیل، خشکسالی و سرمازدگی است.
انتهای پیام/ج