به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از القدس العربی، برخی کشورهای غربی تلاش میکنند مسئولیت صدور فرمان ترور جمال خاشقجی را از محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی دور و وی را تبرئه کنند تا در نتیجه «تجارت» با ریاض را از سربگیرند.
پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی در سرمقاله خود نوشت: شواهد و قرائن متعدد درباره ترور جمال خاشقجی، روزنامهنگار سعودی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول منتشر شده است، شواهدی که این مساله را وارد مرحله تعیین کننده جدیدی کرده است. با اینکه داده های بیشتری درباره مراحل برنامه ریزی، ابزارها و عوامل مستقیم و چگونگی اجرای این جنایت منتشر می شود، برخی تلاشهای بین المللی آغاز شده است تا محمد بن سلمان در این زمینه تبرئه شود.
رئیس جمهور ترکیه جزئیات بیشتری درباره این جنایت فاش کرد و گفت مقامات ترکیه نوار صوتی را در اختیار عربستان سعودی، آمریکا، فرانسه،کانادا، آلمان و انگلیس قرار دادند. وی همچنین بار دیگر تاکید کرد که یقین دارد فرمان چنین جنایتی فقط می تواند از بالاترین سطح صادر شود که اشاره مستقیم به بن سلمان است با توجه به اینکه اردوغان بعید دانست ملک سلمان بن عبدالعزیز از طرح ترور خبر داشته است.
همزمان با مطبوعات ترکیه که اطلاعاتی را در این زمینه پی در پی منتشر میکنند و اطلاعاتی که مقامات قضایی و امنیتی ترکیه فاش می کنند، روزنامه «نیویورک تایمز » آمریکا گزارشی از نوار صوتی منتشر کرد که حاوی مکالمه بین ماهر عبدالعزیز المطرب از اعضای تیم ترور و یکی از معاونان ولیعهد است که به او می گوید به رئیس خود خبر بدهد که ماموریت انجام شد.
این روزنامه از یک کارشناس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا فعال در «موسسه بروکینگز» نقل کرد که این مکالمه تا این لحظه قویترین مدرک درباره دخالت بن سلمان در این جنایت است.
این در حالی است که شواهدی مشاهده می شود که برخی کشورهای غربی تلاش میکنند مسئولیت صدور فرمان ترور را از بن سلمان دور و وی را تبرئه کنند تا در نتیجه بتوانند «تجارت» را با ریاض از سر بگیرند، گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است. آنها اکنون روی این نکته تمرکز می کنند که عوامل دون پایه مجری ترور را در عربستان به دست عدالت بسپارند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز اشاراتی به افراد «خودسر» داشته است که مرتکب این جنایت شده اند. پس از آن جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا این تلاشها را تکمیل کرد و گفت نوار صوتی به نام محمد بن سلمان اشاره نمی کند. همزمان ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه اظهارنظر عجیبی از نظر محتوا و زمان مطرح کرد مبنی بر اینکه از نوار صوتی ترکیه بی خبر است و اردوغان «یک بازی سیاسی» را در این زمینه مدیریت می کند، اظهار نظری که در تناقض با این واقعیت است که مقامات ترکیه نوار صوتی را چند هفته قبل در اختیارات اطلاعات فرانسه قرار داده بودند.
ترامپ اصرار دارد که به سبب قرارداد یکصد و ده میلیارد دلاری، بن سلمان را اذیت نکند. لودریان نیز که به داشتن اشتیاق فراوان برای فروش سلاح فرانسه به خاورمیانه مشهور است، خطری را مطرح می کند که امانوئل مکرون، رئیسش پیشتر مطرح کرده بود مبنی بر اینکه « عوامفریبان» به دنبال توقف قراردادهای اسلحه با عربستان سعودی در پی کشته شدن خاشقجی هستند. جرمی هانت، وزیر امور خارجه انگلیس نیز به همین تلاشها ملحق شد و با ولیعهد با هدف «شراکت عربستان- انگلیس» دیدار کرد.
انتهای پیام/