به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اشکنه قرمه یکی از غذاهای محلی شهرستان کاشمر (استان خراسان رضوی) بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ، B۲ ، B۳ ، B۵ ، B۶ ، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منزیم، منگنز، آهن، اسید فولیک، کولین، سلنیوم، فسفر، فیبر، نشاسته، مس، گوگرد، سولفور، اسید چرب امگا ۳ و هورمون سروتونین است.
برای بررسی خواص اشکنه قرمه و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص اشکنه قرمه اظهار کرد: این غذا به علت داشتن پروتئین نقشی موثر در تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد.
بیشتر بخوانید: رمز و راز حجیم سازی عضلات و بازسازی بدن در این معجونها نهفته است+دستورالعمل
وی درباره خواص دیگر اشکنه قرمه بیان کرد: این غذا به بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی کمک میکند، اشکنه قرمه به علت وجود آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد بنابراین این غذا برای افراد لاغر، زنان باردار و جنین و مبتلایان به کمخونی بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: دسری خوشمزه برای تقویت سیستم قلبی و عروقی بدن/ چگونه توانایی مغز را افزایش دهیم؟
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: اشکنه قرمه به علت داشتن کلسیم، منیزیم، سلنیوم، فسفر و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند.
عظمایی تأکید کرد: اشکنه قرمه به علت وجود فیبر به بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک میکند، این غذا تأثیری چشمگیر در شادابی و جوانسازی پوست و مو، افزایش قوای جنسی، تقویت بینایی و حافظه و پیشگیری از ابتلای افراد به آلزایمر دارد.
بیشتر بخوانید: برای تقویت سیستم قلب و عروق از مصرف این ماده غافل نشوید
وی تصریح کرد: اشکنه قرمه به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
گوشت گوسفندی یا بره ۳۰۰ گرم
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
پیاز سه عدد متوسط
روغن کنجد یا دنبه یک قاشق غذاخوری
آب به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه به مقدار لازم
- نخست پیازها را نگینی خُرد کنید و با روغن تفت دهید.
- سپس سیب زمینیهای خُرد شده را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
- مواد را به خوبی تفت دهید.
- گوشت خُرد و نیمپز شده را به مواد اضافه کنید.
- آب، نمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه را هم به مواد بیفزایید و صبر کنید تا اشکنه قرمه در حرارت ملایم به خوبی بپزد و جا بیفتد.
- در صورت تمایل میتوان یک قاشق غذاخوری رب محلی به آن اضافه کرد.
- اشکنه قرمه را با نان سنگک تازه و سبزی خوردن میل کنید.
انتهای پیام/