به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، رئیس منطقه نفتی خارگ، گفت: به این منظور، یک مخزن بدون استفاده از منطقه لاوان به خارگ منتقل شد و با توجه به تیغههایی که در آن ایجاد شده، امکان جداسازی نفت و آب از پسابها فراهم شد.
عباس رجبخانی افزود: با این جداسازی و سرازیر شدن آب خالص به دریا، نفت موجود در پیت، جمعآوری میشود و سلجهای نفتی (Sludge) باقیمانده که قابل استفاده در فرآوردههایی مانند قیر و ایزوگام است، برای فروش به مزایده گذاشته خواهد شد.
وی بیان کرد: چاههایی نیز به منظور نگهداری آبهای ایجادشده روی سکوها در لایههای زیرزمینی حفاری شده است تا دورریز آبی روی سکو نداشته باشیم و آب را به مخزن برگردانیم.
رئیس منطقه نفتی خارگ ادامه داد: نخستین چاه در میدان ابوذر حفاری شده و قرار است دو تا سه سال آینده چاههای دیگری در این میدان و میدانهای دیگر به منظور جمعآوری آب روی سکوها حفاری شود.
رجبخانی همچنین با اشاره به امضای قراردادی بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت نفت فلات قاره ایران با هدف پاکسازی خاک آلوده به ترکیبات نفتی حوضچههای پساب گفت: بر اساس این قرارداد که تا پایان سال اجرا میشود، خاک موجود در پیت نفتی احیا و پیت به فضای سبز در این منطقه تبدیل میشود.
وی ادامه داد: خاک این منطقه به روش کشت باکتری زیر و رو و با تابش آفتاب احیا میشود که البته دو تا سه سال زمان نیاز است تا خاک این منطقه احیا و به فضای سبز تبدیل شود.
رئیس منطقه نفتی خارگ طرح حمایت از آهوان را یکی دیگر از کارهای زیست محیطی این منطقه عنوان و بیان کرد: برای حفظ و تکثیر این گونه حیوانی افزون بر تامین علوفه، ایجاد آبخورها و همچنین کمکهای مالی و کارهای فرهنگی، امکانات دامپزشکی، رفاهی و خدماتی نیز در اختیار محیط زیست قرار گرفته است.
رجب خانی یادآور شد: طبق سرشماری صورت گرفته، ۸۵۰ رأس آهو در جزیره خارگ وجود دارد که نشاندهنده افزایش ۱۳۰ رأسی نسبت به مدت مشابه پارسال است.
انتهای پیام/ک