به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر حمید سلطانیان زاده استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران گفت: ما با هدف همگامی با علوم و فناوریهای روز دنیا و کمک به پیشبرد آنها با توسعه راهکارهای نوین، مشغول انجام آزمایشهای غیرتهاجمی روی دانشجویان داوطلب برای اندازه گیری هوش آنها با استفاده از آزمونهای هوش و تصویربرداری مغزی هستیم.
وی افزود: با انجام این پژوهش و توسعه روشهای نوین تحلیل دادههای تحقیقاتی امید میرود ارتباط معناداری بین هوش انسان و تصاویر تشدید مغناطیسی کارکردی در حالت استراحت و تصاویر تانسور انتشاری بدست آید تا از این طریق بتوان هوش انسان را از این تصاویر پیش بینی کرد.
سلطانیان زاده گفت: شدت روشنایی تصاویر fMRI (تصویرسازی تشدید مغناطیسی عملکردی) با تغییر میزان اکسیژن خون تغییر میکند و، چون فعالیت نورونها در ناحیه خاصی از مغز با تغییر میزان اکسیژن خون در همان ناحیه همراه بوده، شدت روشنایی تصاویر fMRI با میزان فعالیت نورونها مرتبط است.
عضو هیئت علمی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه تهران افزود: در این روش، تعداد زیادی تصویر از مغز گرفته میشود که همگی متاثر از میزان فعالیت نورونها در مناطق مختلف مغز هستند و با پردازش این تصاویر میتوان مناطقی از مغز که همزمان و هماهنگ فعالیت میکنند را مشخص کرد و شبکههای مسئول فعالیتهای گوناگون مغز را تخمین زد.
مجری طرح پیش بینی هوش انسان با استفاده از تصاویری مغزی تصریح کرد: در روش DTI (تصویرسازی بردار انتشار) شدت روشنایی تصاویر متاثر از میزان و جهت انتشار ملکولهای آب در بافتهای مختلف است و تصاویر DTI امکان شناخت ویژگیهای ریز ساختارهای بافت سیستم اعصاب مرکزی را فــراهـم مـی کنند و همچنین از این تصاویر میتوان برای شناسایی اتصالات ساختاری و سازمانی آکسونها در سطح میکروسکوپی استفاده کرد.
سلطانیان زاده با بیان اینکه در سالهای اخیر، پژوهشگران در سراسر دنیا به دنبال یافتن راهکارهای مناسب برای استفاده از دادههای تصویرنگاری غیرتهاجمی مغز از جمله fMRI و DTI به عنوان یک ابزار تشخیصی در کاربردهای گوناگون مرتبط با علوم شناختی هستند، خاطر نشان کرد: در این روش تلاش میشود با استفاده از تصاویر fMRI چگونگی یادگیری در یک مغز طبیعی، بیمار یا مصدوم و همچنین ارزیابی خطرات بالقوه عمل جراحی یا دیگر درمانهای تهاجمی و تخمین فعالیت بخشهای مختلف مغز در پاسخ به تحریکهای خارجی و یا فعالیت خود به خودی آن در حالت استراحت بررسی شود.
وی گفت: امید میرود با توسعه روشهای نوین تحلیل دادهها، بتواند ارتباط معناداری بین هوش انسان و اطلاعات موجود در تصاویر MRI به دست آورد و سپس هوش انسان را از این تصاویر پیش بینی کرد.
این طرح با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در حال انجام است.
منبع: مهر
انتهای پیام/