به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،زهرا نظری فوق تخصص هماتولوژی آنکولوژی با اشاره به اینکه نظم خواب به وضوح برای سلامتی اهمیت بسیاری دارد، تصریح کرد: محققان اخیراً مطالعهای را برای بررسی تأثیر خواب بر خطر ابتلا به سرطان سینه انجام داده اند.
وی در ادامه بیان کرد: در این مطالعه که توسط تیم تحقیقاتی دانشگاه مک گیل در کانادا به عنوان بخشی از برنامه سرطان شناسی این کشور صورت گرفته، داده های مربوط به بیش از ۳۸۵ هزار نفر زن مورد بررسی قرار گرفته است.
نظری گفت: محققان با بررسی داده های ژنتیکی و اولویت این زنان نسبت به سحرخیزی یا شب زنده داری، مدت خواب و بی خوابی آنان به این مورد رسیدند که نظم خواب افراد بر خطر ابتلا به سرطان سینه در آنها تأثیرگذار است.
این فوق تخصص هماتولوژی آنکولوژی افزود: تمرکز محققان در این مطالعه برای بررسی ژن هایی بود که با عوامل مشخص در خواب از جمله ترجیح افراد به سحرخیزی و شبزندهداری، مدت زمان خواب و بی خوابی ارتباط دارند.
وی در ادامه اضاافه کرد: تجزیه و تحلیل این داده ها نشان داد زنانی که سحرخیزی را ترجیح میدهند، ۴۰ درصد کمتر از زنانی که شب زنده دار هستند به سرطان سینه مبتلا میشوند. همچنین نتایج این مطالعه حاکی از آن است که زنانی که هر شب بیش از هفت تا هشت ساعت می خوابند با خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه مواجهاند. به طوری که هر ساعت خواب اضافه شبانه این خطر را تا ۲۰ درصد افزایش میدهد.
نظری در پایان بیان کرد: محققان اعلام کردند هنوز تحقیقات بیشتری برای درک تاثیر تغییر الگوهای خواب بر کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه نیاز است؛ اما یافته های مطالعه اخیر بینش جدیدی را درباره اهمیت خواب بر سلامت افراد ارائه داده است.
منبع:فارس
انتهای پیام/