حجت الاسلام و المسلمین سید احمد حسینی به تشریح برکات و معجزاتی که در روز ولادت پیامبر اکرم (ص) زمین و آسمانها را فراگرفت پرداخت.
به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،در آیه ۱۰۷ سوره مبارکه انبیاء، خداوند آخرین فرستاده خود در زمین را «رَحْمَه لِلعالَمینَ» معرفی میکند. از آنجایی که خود رحمان و رحیم است، رسولش هم تجلی رحمت است و جهان هستی به واسطه پیامبر اکرم (ص) از رحمت الهی بهره مند میشود.
مهربانی حضرت رسول اکرم (ص) از دوران کودکی در رفتار او هویدا بوده است، صداقت و درستکاری ایشان بر همگان آشکار بود تا جایی که در دوران جوانی او را محمدامین نامیدند.
به راستی که مقام رهبری جهانیان، خاتم نبوت و نام احمد فقط و فقط شایسته پیامبر عظیم الشان اسلام است.
رحمت و بخشندگی پیامبر (ص) بر امتش، حتی پس از شهادت ایشان هم قطع نشد و امامان معصوم (ع) که پاره تن او هستند، مطابق با سفارش و توصیههای آن حضرت مهر و عطوفت را بین مسلمین رواج داده و با بخشندگی بسیار انسانها را از گرداب دنیوی نجات میدهند.
حجت الاسلام و المسلمین سید احمد حسینی درباره برکات ولادت حضرت نبی اکرم (ص) به خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: همانطور که در رابطه با برکات تولد حضرت عیسی (ع) در قرآن آمده است «وَ جَعَلَنِی مُبارَکاً أَیْنَ ما کُنْتُ»، در رابطه با ولادت پیامبر اکرم (ص) به مراتب مطالب بیشتری از تاریخ، روایات و اشعاری که گذشتگان سروه اند، به دست ما رسیده است.
بیشتربخوانید: پیامبر اکرم (ص) شخصیت اول تاریخ بشریت هستند/ هفته وحدت از برکات ولادت ایشان است
وی اظهار کرد: بنابر روایات، حضرت محمد (ص) در روز جمعه ۱۷ ربیع الاول و به روایت اهل تسنن در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول به دنیا آمدند. چیزی که در خصوص تولد نبی اکرم سلام الله علیه شهرت و اعتبار بسیار دارد این است «پیامبر زمانی که متولد شدند مبدا خیر و برکات بودند»، این خیر و برکات را بیشتر در رابطه با خاموش شدن بتخانهها و آتشکدهها و همچنین به لرزده درآمدن کاخ و کنگره کسری تعبیر میکنند.
این کارشناس مذهبی ادامه داد:، اما باید تاکید کنم که برکت ولادت پیامبر (ص) در این موارد منحصر و خلاصه نمیشود، برکات پیامبر عظیم الشان قبل از تولد ایشان اتفاق افتاد؛ یعنی شب میلاد رحمه للعالمین (ص)، مجموعه نظام آفرینش دچار تحولات، نعمات و اتفاقهایی عجیب و نادر شد. مستندات این اتفاقها و حوادث هم در مجموعه جوامع روایی آمده، هم از زبان مورخین ذکر شده و هم به صورت شعر در کتب و اشعار اعراب نگارش شده است.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی تصریح کرد: مرحوم شیخ صدوق «رضوان الله علیه» در کتاب امالی روایتی را از امام صادق (ع) عنوان میکند که حضرت میفرماید: «زمانی که حضرت عیسی (ع) متولد شد شیطان به ۳ آسمان ممنوع الورود شد، اما زمانی که خاتم الانبیاء (ع) متولد شد تمام هفت آسمان بر روی شیطان بسته شد.»
وی افزود: مطلب دیگری که پیرامون ولادت باشکوه حضرت محمدمصطفی (ص) در تاریخ ثبت شده این است که در شب میلاد آن حضرت، علمای ستاره شناس و منجمان بین قریش راه میرفتند و زمانی که احوالات نجومی را رصد میکردند به مردم هشدار میدادند که یا قیامت برپا شده و زمان نابودی هستی فرا رسیده، یا اگر قیامت نشده یک امر تازه و بسیار عجیبی در حال وقوع و رخ دادن است.
بیشتر بخوانید: نشانههای امام زمان(عج) هنگام ظهور چیست؟
این کارشناس مذهبی در پارهای از توضیحات خود بیان کرد: روایت داریم صبح نخستین روز از ولادت پیامبر (ص) هیچ بتی ایستاده نبود، مردم آن زمان که بت پرست بودند، صبح که بیدار شدند از یکدیگر پرسیدند آیا بتهای خانه شما هم به زمین افتاده؟ و همه در پاسخ به یکدیگر به زمین خوردن بتهای منزلشان شهادت دادند. یعنی علاوه بر به لرزه درآمدن و فروریختن کنگرههای کاخ کسری، همه بتهای خانگی هم فرودآمدند؛ این مطلب نشان از این داشت که کار پیامبر تذکر است.
وی ضمن اشاره به مدح و سرور ملائک هنگام تولد خاتم الانبیائ (ع) ادامه داد: در روایت دیگری هم آمده که شب میلاد ابوالقاسم محمد (ص)، شیطان به حول و هراس افتاده بود، آشفته بود و متوجه شده بود که اتفاق عجیبی افتاده است. میخواست وارد حریم مکه شود دید فرشتگان در آنجا جمع شده اند، زمانیکه خواست در خانه کعبه قدم بگذارد ملائکه بر او بانگ زدند و مانع حضورش شدند، بعد از آن به سرعت به غار حرا رفت و زمانیکه میخواست وارد غار حرا شود حضرت جبرئیل به او نهیب زد که «دور شو از رحمت حق».
شیطان خطاب به جبرئیل گفت: «سوالی دارم؛ از دیشب تاکنون چه اتفاقی در زمین افتاده؟» جبرئیل پاسخ داد: پیغمبر خاتم محمد بن عبدالله (ع) متولد شده است.
انتهای پیام/