بعد از تجاوز نظامی آمریکا به عراق انتقالات آنها با "هاموی" صورت می‌گرفت اما این خودرو نشان داد صرفا نقش تابوتی چرخ‌دار را برایشان ایفا می‌کند.


به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  خودروهای حفاظت شده از جمله مفاهیم جدید نظامی است که در جهان پس از ۱۱ سپتامبر رواج پیدا کرد و از نتایج تهاجم نظامی آمریکا به افغانستان و عراق محسوب می شود. این خودروها در حقیقت نوعی خودروی تاکتیکی اما با سطح بالایی از حفاظت برای خدمه در برابر تهدیداتی مثل انواع گلوله ها، بسته های انفجاری و نارنجک ها هستند که در کشورها درگیر با تهدیداتی چون اشرار و گروهک های تروریستی، یک وسیله مهم و ضروری به حساب می آید.

ورود ایران به جمع تولیدکنندگان غول میلیون دلاری/ هرآنچه باید از طوفانِ «MRAP» بومی در اوج تحریم‌ها و بدعهدی‌ها بدانید+ تصاویر

بر این اساس، خودروی "طوفان" به عنوان اولین خودروی حفاظت شده و کاملا استاندارد که در صنایع دفاعی کشورمان به صورت انبوه به تولید رسیده با برگزاری مراسمی تحویل نیروهای مسلح ایران شد تا مرزبانی از مرزهای پرگهر کشورمان، بهتر و دقیق تر انجام بگیرد. اما قبل از آشنایی با طوفان باید نگاهی داشته باشیم به ریشه تولید خودروهای حفاظت شده، جایی در اطراف ایران؛ در بیابان های عراق.

جهنم عراق برای آمریکایی ها، آیا راه فرار هست؟

بعد از تجاوز نظامی آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی و اشغال این کشور، حجم زیادی از نقل و انتقالات و تحرکات نیروهای آمریکایی با خودروهای تاکتیکی موسوم به هاموی صورت می گرفت اما با شروع مبارزات علیه نیروهای اشغالگر، سیل وحشتانکی از بمب های کنار جاده ای، تک تیراندازهای مخفی شده در خانه ها و خرابه ها و تیم های آر پی جی زن از هر سو به سمت آمریکایی ها حمله کردند و خودروی هاموی در همان ابتدای راه نشان داد که در برابر این نوع تهدیدات اصولا کاری از پیش نمی برد و صرفا تبدیل به یک تابوت چرخ دار برای نیروهای آمریکایی شد.

طوفانِ «MRAP» بومی در اوج تحریم‌ها و بدعهدی‌ها/ ایران هم به جمع تولیدکنندگان یک غول میلیون دلاری پیوست +عکس

نتیجه برخورد هاموی با IED در عراق

البته در آن دوره، برخی بسته های حفاظتی برای خودروهای سری هاموی ارائه شد که تا حدی مقاومت این خودروها در برابر گلوله ها را افزایش داد ولی بسته های انفجاری و بمب های کنار جاده ای موسوم به IED همچنان نیروهای آمریکایی را چه سواره و چه پیاده، در یک تابوت راهی خانه می کردند و همین امر، فشار زیاد سیاسی، اقتصادی و نظامی به این اشغالگران وارد کرد.

MRAP ها وارد می شوند

آمریکایی ها که با حجم سنگینی از تلفات رو به رو شده بودند، ناچار به دنبال یک جایگزین کاملا متفاوت رفتند؛ خودروهای موسوم به MRAP که به نوعی مخفف عبارت "مقاوم در برابر مین و حفاظت شده در برابر کمین" است و این وسیله نقلیه امن با یک برنامه اورژانسی، از چند شرکت و در چند مدل مختلف به عراق سرازیر شدند.


بیشتر بخوانید:نصب موفقیت‌آمیز «کورنت ایرانی» بر روی بالگرد مشهور نیروهای مسلح/کبراهای ارتش دیگر در نبردهای هوا به زمین تنها نخواهند بود+تصاویر


در یک نگاه کلی این نوع خودروها به نسبت مدل های دیگر از ارتفاع بیشتری برخوردار بوده، سطوح مختلف بدنه و نقاط حساس در آن زره پوش شده و البته در زیر بدنه از یک طرح V شکل بهره می برند. ترکیب ارتفاع بیشتر از سطح زمین و شکل خاص زیر بدنه باعث می شود تا در صورت بروز انفجار در زیر این خودروها، نیروی انفجار به کنارین منتقل شده و از انتقال انرژی حاصل از انفجار به بدنه خودرو و نیروهای داخل آن تا حد زیادی کاسته شود.

طوفانِ «MRAP» بومی در اوج تحریم‌ها و بدعهدی‌ها/ ایران هم به جمع تولیدکنندگان یک غول میلیون دلاری پیوست +عکس

خودروی حفاظت شده کوگار در عراق بعد از تحمل انفجار بسته ۱۳۰ کیلویی - تمام خدمه زنده ماندند

با سرازیر شدن این خودروها به عراق، سطح تلفات نیروهای آمریکایی به شدت کاهش پیدا کرده و حتی بر اساس یک برآورد از سپاه تفنگداران دریایی آمریکا این کاهش به ۸۰ درصد هم رسید. امرپ ها موفق شدند تا آنچه را که برای آن ساخته شده بودند را به انجام برسانند و حالا رقابت برای ساخت انواع و اقسام خودروهایی در این کلاس در جهان آغاز شد. از کره جنوبی و چین تا روسیه و اروپا و آمریکا و کانادا، آفریقای جنوبی و بسیاری دیگر از کشورهای دنیا در حال حاضر یک یا چند مدل از این خودروهای حفاظت شده را در حال تولید دارند و تقریبا اکثر کشورهای دنیا نیز به صف خریداران این خودروها پیوستند.

از طوفان کانادایی تا طوفان ایرانی

برای اولین بار در سال ۱۳۹۵ و در جریان نمایشگاه ایپاس، خودروی حفاظت شده طوفان ایرانی رویت شد. به نظر می رسد این خودرو به نوعی با الگو برداری از یک طرح موفق کانادایی به نام Typhoon یا همان طوفان از شرکت Streit Group طراحی و توسط متخصصان کشورمان، کاملا به صورت بومی تولید شده است. محصولات این شرکت کانادایی در کشورهایی مثل نیجریه، لیبی، سودان و اوکراین که هر کدام از آنها به نوعی با درگیری های تروریستی، سازمان های جنایت کار سازمان یافته یا گروهک های جدایی طلب سر و کار دارند به خوبی فروش کرده و توانسته است کیفیت خود را به عنوان یک امرپ استاندارد در شرایط پر خطر نشان دهد.

طوفانِ «MRAP» بومی در اوج تحریم‌ها و بدعهدی‌ها/ ایران هم به جمع تولیدکنندگان یک غول میلیون دلاری پیوست +عکس

خودروی حفاظت شده Typhoon ساخت کانادا

اما ایران ما نیز در بخش هایی از خطوط مرزی خود سالهاست که با گروهک های تروریستی و سوداگران مرگ درگیر بوده و اکنون نیز برخی گروهک های تکفیری و حمایت شده توسط برخی اعراب و کشورهای غربی، به دنبال تلافی شکست بزرگ خود در عراق و سوریه هستند، مشخصا خودرویی در این کلاس را نیاز داشت که می تواند برای افزایش سطح حفاظت نیروهای مرزبانی کشور بسیار موثر باشد.

اما نگاهی داشته باشیم به مشخصات و مختصات طوفان ایرانی که به تازگی وارد سازمان رزم نیروهای مسلح شده است.

ارتفاع کلی این خودرو بیش از ۳ متر، فاصله کف آن تا سطح ۷۰ سانتی متر، طول ۷ متر، عرض آن حدود ۲.۵ متر و وزن آن در وضعیت عملیاتی کامل ۱۴ تن است. مشخصا اما سوال بزرگ درباره هر خودروی حفاظت شده ای قبل از هر چیز، میزان حفاظت آن است. این خودرو از سطح حفاظت STANAG ۴۵۶۹ سطح ۳ برخوردار است. اما این سطح از حفاظت به چه معنا است؟

طوفانِ «MRAP» بومی در اوج تحریم‌ها و بدعهدی‌ها/ ایران هم به جمع تولیدکنندگان یک غول میلیون دلاری پیوست +عکس

امرپ ایرانی "طوفان"

طوفانِ «MRAP» بومی در اوج تحریم‌ها و بدعهدی‌ها/ ایران هم به جمع تولیدکنندگان یک غول میلیون دلاری پیوست +عکس

خط تولید کاملا ایرانی طوفان

این سطح حفاظت به این معنی است که طوفان ایرانی می تواند در برابر تهدید گلوله ها تا کالیبر ۵۱*۷.۶۲، انفجار ۸ کیلو تی ان تی در زیر بدنه و انفجار یک گلوله ۱۵۵ میلی متری در فاصله ۶۰ متری مقاومت کند. تقریبا می توان گفت این سطح حفاظت برای مرزهای کشور ما کفایت کرده و بخش عمده ای از تهدیدات را خنثی خواهد کرد. طبیعتا این خودرو این امکان را نیز دارد که به سطح حفاظت بالاتر نیز ارتقاء پیدا کند. در زیر بدنه طوفان نیز از طراحی V شکل استفاده شده و برای تهدیداتی مثل راکت های سری آر پی جی نیز می توان به راحتی از زره های قفسی که سالهاست در کشورمان موجود است روی این خودرو نصب کرد.

طوفانِ «MRAP» بومی در اوج تحریم‌ها و بدعهدی‌ها/ ایران هم به جمع تولیدکنندگان یک غول میلیون دلاری پیوست +عکس

امرپ ایرانی طوفان

این خودرو توان حمل ۱۲ نفر را دارد که ۲ نفر به عنوان یکی راننده و یکی در صندلی جلو و ۱۰ نفر در بخش عقب سوار می شوند. این خودرو با تجهیز به چرخ های "پنچررو" قادر است عملیات را ادامه داده و نیز برای ترک محل درگیری در حالت پنچری چرخ ها تا شعاع ۵۰ کیلومتری حرکت کند. طوفان ایرانی از یک موتور به قدرت ۳۶۰ اسب بخار نیرو می گیرد که سرعت نهایی در حدود ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت و توان عبور از حدود ۱.۵ متر آب را نیز دارد. در بخش بالای این خودرو امکان نصب یک قبضه مسلسل سنگین با کالیبر ۱۲.۷ میلی متر وجود دارد و در اطراف کاربر سلاح نیز پوشش حفاظتی تعبیه شده است.

خودروهای حفاظت شده در بازار جهانی معمولا قیمتی در حدود ۵۰۰ هزار الی ۱ میلیون دلار دارند که البته وزیر دفاع در مراسم رونمایی از طوفان اعلام کرده که هزینه نهایی برای صنایع دفاعی ایران برای هر خودرو در این کلاس کمتر از ۵۰۰ هزار دلار خواهد بود که با توجه به نمونه های مشابه مبنی بر صرفه جویی در تولیدات داخلی، قطعا این مبلغ بسیار قابل توجه و ارزشمند است.

باید تاکید کرد طوفان ایرانی به عنوان اولین تجربه بومی در بحث خودروهای حفاظت شده، می تواند محافظ جان مرزبانان این سرزمین در برابر اشرار و تروریست ها باشد؛ مرزبانانی که دهه هاست جلوی ورود سیل موادمخدر به غرب را گرفته اند اما در پاسخ به این لطف بزرگ به بشریت، هر روز با انواع تهدیدات از جانب کسانی مواجه می شوند که از طرف همان دولت های غربی، شارژ مالی و نظامی شده اند و دولتمردانشان اراده و علاقه ای برای کمک به این اقدام و لطف بزرگ جمهوری اسلامی ندارند.

منبع:مشرق

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرا وقتی کامیون کامیون این خودروهای 400 هزار دلاری رو میبرن به عراق و سوریه هدیه میدن مرزبانای ما هنوز دارن با وانتای سایپا و ایران خودرو بدون کمترین تجهیزات حفاظتی گشت میزنن و جونشون رو از دست میدن؟
بله بله حرفم ناراحت کننده اس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۶ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
ایران اراده کنه میتونه جنگنده نسل پنج رادار گریز عمود پرواز درست کنه که لایتینینگ رو میزاره تو جیبش
Iran (Islamic Republic of)
سید
۱۸:۵۴ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
طیب الله انفاسکم

تفکر انقلابی یعنی همین خود باوری و آتش به اختیار.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۶ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
وزارت دفاع توانمند است حداقل ظاهر رو تغییر می دادند خلاقیت هم خوب چیزیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
ماشین عالی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
صنعت بومی داشتن خوبه حتی اگر یک پیچش وطنی و خودی باشه
Iran (Islamic Republic of)
علی12
۱۷:۲۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
همکارای بنده سالانه 100 نفر تو مرز جونشونو میدن و حتی یه جلیقه ضد گلوله هم نمیتونی تحویل بگیری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
خداروشکر فقط ایشالله هر چه زودتر به دستمون برسه والا ما هم خانواده داریم خودمون هیچ بچه ها مون گناه دارن
United States of America
علی
۱۶:۵۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
فکر کنم همین روزهاست مدیران ایران خودرو و سایپا بیان به وزیر محترم دفاع بگن بدین مونتاژ کنیم ایران خوردو وانتشو بزنه و سایپا هم بیاد گروه خانواده 111 بگیر الی آخر بزنه با قطعات تمام چینی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۸ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
باید مدیریت دو خودرو سازی سایپا و ایران خودرو رو بدن دست سپاه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
برا خودشون خودروسازی جداگانه بزنن و با ایران خودرو و سایپا رقابت کنند اگر بهتر و بیشتر تونستن بسازن مدیریت خودروسازی را بگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
انگار دیفرانسیل‌های این خودرو خیلی پایین هستند که به نظر من نقطه ضعف این خودرو است و دیگر اینکه بنظرتان اگر چهار چرخ بر روی چهار بازو باشند بهتر نیست
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۱۶:۴۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
اینهمه مقاومت ایرانیان در مقابل ترانزیت مواد و ورود تروریست و اشرار ستودنی است اما آیا اروپاییان قدر این امنیت و جانفشانی هزاران ایرانی را میداند که هر روز با امریکا در تحریم ایران اسلامی ،همکاری میکنند و همیشه تاریخ به ایران و ایرانیان ،خیانت کردند
اروپا حتما باید هزینه امنیتش را بدهد ایران چرا خود را پیشمرگ اروپایی میکند که به تعهدات خودش پایبند نیست
اگر اروپا بداند که جوانانش در معرض مواد مخدر و هزاران بلا و کوفت و دیگر و اشرار خواهند شد و اگر ایران اسلامی جلویشان را سد نکند و اروپایی نخواهد ماند هیچگاه دنباله رو آمریکا نخواهند بود
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۱۶:۴۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
اینهمه مقاومت ایرانیان در مقابل ترانزیت مواد و ورود تروریست و اشرار ستودنی است اما آیا اروپاییان قدر این امنیت و جانفشانی هزاران ایرانی را میداند که هر روز با امریکا در تحریم ایران اسلامی ،همکاری میکنند و همیشه تاریخ به ایران و ایرانیان ،خیانت کردند
اروپا حتما باید هزینه امنیتش را بدهد ایران چرا خود را پیشمرگ اروپایی میکند که به تعهدات خودش پایبند نیست
اگر اروپا بداند که جوانانش در معرض مواد مخدر و هزاران بلا و کوفت و دیگر و اشرار خواهند شد و اگر ایران اسلامی جلویشان را سد نکند و اروپایی نخواهد ماند هیچگاه دنباله رو آمریکا نخواهند بود
Iran (Islamic Republic of)
صادق
۱۶:۴۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
با آرزوی تعطیلی سایپا و ایران خودرو والله راضی هستیم جمع بشن برن
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۶:۳۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
دست مریزاد
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۶:۲۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
تشکر از عزیزان سخت کوش ، اگر خود رو صددرصد ایرانی باشد و نیاز به ارز بر ی نداشته باشد کمک زیادی به خود کفایی اینگونه دستگاهها خواهد بود و صرفه جویی در هزینه های نیروهای مسلح خواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
اهل تبریز
۱۶:۰۰ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
ما شااله ... ماشااله دست های ایرانی ... آفرین به داداش های دفاعی مان . کاش این دستها در تولید خودروهای سواری هم وارد می شدند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
الله اکبر لا اله الا الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
ای کاش سپاه هم در صنعت خودرو سازی هم وارد بشه و جداگانه کارخانه خودرو سازی با استانداردهای روز جهان بسازد به امید روزهای خوش و خبرهای خوب مجددا از سپاه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
ای کاش سپاه هم در صنعت خودرو سازی هم وارد بشه و جداگانه کارخانه خودرو سازی با استانداردهای روز جهان بسازد به امید روزهای خوش و خبرهای خوب مجددا از سپاه
Iran (Islamic Republic of)
sina
۱۶:۰۶ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
دوست عزیز همین الان هم مقدار زیادی از سهام شرکت های خودرو ساز مربوط به ارگان های نظامیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
سلام ، عاجزانه خواهش داریم که نیروهای مسلح یک خط تولید ماشینهای سواری راه اندازی کند تا ما مردم بیچاره نجات پیدا کنیم از دست این دو خودروساز محتکر خواهش می‌کنیم به دادمان برسید یک دنیا سپاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
پس از موتور و گیربکس و هم بگید بتونیم درست کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
پس از موتور و گیربکس و هم بگید بتونیم درست کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
خوبه ولی کافی نیست
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۴:۰۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
خیلی خوشگله،خیلی،دم سازندگانش گرم،کاش همه چی دست سپاه بود،کاش،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
عالی ، کاش این خودروسازان داخلی هم چنین باوری داشتند که میتونن خودرو ی خوب بسازند ، . درود بر نظامیان عزیز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
عالی ، کاش این خودروسازان داخلی هم چنین باوری داشتند که میتونن خودرو ی خوب بسازند ، . درود بر نظامیان عزیز
Iran (Islamic Republic of)
amir
۱۳:۴۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
این خودرو حاصل تلاش و تفکر انقلابی هست .همونطور که انرژی هسته ای،نانو، دانش فضایی، سلولهای بنیادین، صنعت هواپیمایی جنگی و .. . حاصل این نوع تفکر هست . ایران خودرو و سایپا هم حاصل تفکر لیبرالی .....
به وضوح میشه کیفیت و کارایی در نوع تفکر دید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
ظاهرش خیلی خوبهههههههههههههههه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
پراید یاد بگیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
عجب!
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۳:۲۴ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
ماشينهاى جاده اى اين همه تلفيات داره
United States of America
ک
۱۳:۱۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
یه پیشنهادجالب دارم برای آقای محسن تنابنده که درسری بعدی سریال پایتخت این خودروی زرهی ایرانی درسریال بعدی پایتخت "طوفان" حضورداشته باشه وواقعا هم طوفان بپاکنه .درود
Netherlands
ناشناس
۱۳:۰۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
درود بر ایران
باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
عشقه سپاه . بسیج . ارتش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
ایران عزیزم افتخار میکنم .ایول
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
درود بر ایران
United States of America
ناشناس
۱۲:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
و ای کاش همه چیز دست سپاه بود الان وضع کشور به این صورت نبود با امید آن روز....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
ان شاالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
آقا! برادر! عزیز! خوب همین و یکم تغییر بدین ،بفرستید تو بازار داخلی دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
موافقم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
آخه چرا این توانایی وارد عرصه خودروسازی نميشه عزيزان شما افتخار ايرانيد تنها امید و افتخار ما توی این روزگار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
به امیده روزی که هیچ یک از سربازان عزیزه کشورمون آسیب نبینن و ایران روز به روز قدرتمند تر بشه.
Iran (Islamic Republic of)
سامان
۱۱:۵۲ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
حالا همش روی صنعت خودروسازی نظامی کار کنن و بقیه خودروهامون به مردم بدهند
واقعا جای تاسف داره!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
ایران در همه عرصه ها موفق است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
یاشاسین
Germany
ناشناس
۱۱:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
با سلام بهتر است كارخانه هاي خودرو سازي را بدهند به صنايع دفاع تا شاهد بومي سازي خودروي ملي و پيشرفت صنعت خودرو سازي باشيم ما با كشور كره جنوبي خودرو سازي را شروع كرديم كره الان كجاست و ما كجاييم ؟
Germany
ناشناس
۱۱:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
با سلام بهتر است كارخانه هاي خودرو سازي را بدهند به صنايع دفاع تا شاهد بومي سازي خودروي ملي و پيشرفت صنعت خودرو سازي باشيم ما با كشور كره جنوبي خودرو سازي را شروع كرديم كره الان كجاست و ما كجاييم ؟
Iran (Islamic Republic of)
سامی
۱۸:۵۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
کاملا تایید میکنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
درود بر ایراااان .زنده باد ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
ایران قدرتمنده
Iran (Islamic Republic of)
آقایی میبدی
۱۰:۵۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
احسنت به اراده تان .کاش تو اقتصاد هم چنین همتی بود.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۵۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
یک پیشنهاد: شیشه ضد گلوله برای کاربر روی خودرو برای مسلسل نصب شده .یک شیشه ضد گلوله یا اتاقک شیشه ای.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۲۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
چرا چرا و چرا اینها وارد تولید خودرو سواری نمی شوند مگر نه اینکه سایپا و ایران خودرو :؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Netherlands
ناشناس
۱۴:۴۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
درسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
مدیرها فرق میکنند
مدیر پیر و خسته که تنها نفعش تولید خودروی بیکیفیت و تحویل این چهار چرخ به قیمت گزاف به مردم است هیچوقت مثل مدیر جوان صنایع دفاعی فکر نمیکند . .علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۲۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
چرا چرا و چرا اینها وارد تولید خودرو سواری نمی شوند مگر نه اینکه سایپا و ایران خودرو :؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
احسنتا به ایررران
Iran (Islamic Republic of)
reza
۰۹:۲۸ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
درود برشما عزیزان در صنایع دفاعی کشور واقعا مرزهای ما به یه همچین خودرویی نیاز داشت ان اشالله با کیفیت عالی ساخته شده باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
ایران قدرتمنده ایووول
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
خوبه ولی اعلام مشخصات فنی ونقاط قوت و ضعف خودروها و موشکها به نظرم کار خوبی نیست و مکتوم باشه بهتره .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
درود بر ایران
United States of America
ناشناس
۰۹:۰۶ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
هرچیزی سرجای خودش اولاخسته نباشیدوخداقوت میگوییم به وزارت دفاع بخاطرفراهم کردن این خودرو
Germany
ناشناس
۰۸:۵۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
احسنت به غیرتتان که ایران و ایرانی را با صداقت و تلاشتان سربلند میکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
درود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
زنده و جاودان باد روحیه جهادی
درود بر شهیدان بی ادعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
یاشاسین ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۰ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
درود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۰ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
به امید موفقیت روز افزون و سربلندی ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
خوبه سربازامون تو مرز حد اقل امن تر ميشن ..
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۷:۲۳ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
اره
آخرین اخبار