به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست تجاری اتاق بازرگانی مشترک ایتالیا و ایران و کنفدراسیون صنایع ایتالیا با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در رم برگزار شد.
در این نشست که جمعی از کارآفرینان ایتالیایی، معاون وزیر خارجه ایتالیا، رئیس اتاق بازرگانی ایتالیا و معاون اتحادیه اتاقهای بازرگانی ایتالیا و رئیس آژانس بین المللی سازی صنایع ایتالیا حضور داشتند، الساندرلو رییس اتاق بازرگانی مشترک ایتالیا و ایران با اشاره به سوابق تاریخی روابط بازرگانی دو کشور، به حجم پنج میلیارد یورویی تجارت دو کشور که ایتالیا را شریک نخست تجاری در اروپا کرده، اشاره و اظهار امیدواری کرد ایتالیا همچنان این جایگاه را حفظ کند.
وی تاکید کرد: شرکتهای ایتالیایی زمینههای خوبی برای کار در ایران دارند و با گذر از برخی مشکلات، میتوان روابط اقتصادی و تجاری را حفظ کرد و گسترش داد.
ظریف نیز در این نشست به روابط عمیق تاریخی و فرهنگی دو کشور اشاره کرد و افزود: یکی از اهداف برجام عادی سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران بوده است که در حال حاضر با قلدری دولت ترامپ و ایجاد مانع برای سایر کشورهای جهان مواجه شده است. اگر آمریکاییها دوست ندارند یا نمیتوانند از فرصتهای تجاری و اقتصادی در ایران بهره ببرند، چه حقی دارند برای شرکتهای جهان که میخواهند با ایران همکاری کنند بطور غیر قانونی مانع تراشی کنند؟! شرکتهای ایتالیایی و ایرانی باید بدون هیچ مانعی از فرصتهای تجاری و اقتصادی عظیم دو کشور بهره ببرند.
ظریف خاطر نشان کرد: راههای زیادی برای همکاری شرکتهای دو کشور وجود دارد که در حال هموار کردن این راهها از طریق اتحادیه اروپا و یا همکاریهای دو جانبه هستیم.
وی با تاکید بر نقش و اهمیت مردم ایران به عنوان تنها پشتوانه و تکیه گاه کشور اظهار داشت: ما برجام را مذاکره نکردیم که به دنبال بهانه برای کنار گذاشتن آن باشیم، اما چنانچه مردم ایران احساس کنند سایر شرکای برجام نمیخواهند یا نمیتوانند منافع آنها را تامین نمایند و آن را به دولت منتقل کنند، این نظر برای ما محور تصمیم گیری خواهد و ما انتخابهای مختلفی خواهیم داشت.
در ادامه این نشست چند تن از مدیران شرکتهای ایتالیایی به طرح دیدگاههای خود و پرسش پرداختند که از سوی وزیر امور خارجه پاسخ داده شد.
انتهای پیام/