هر نقطه از آسمان متعلق به یک صورت فلکی است که در گذشته از آن‌ها به عنوان تقویم استفاده می‌کردند؛ ۱۲ صورت فلکی بسیار معروف در آسمان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، صورت‌های فلکی مجموعه‌ای از ستاره‌ها هستند که در آسمان به شکل‌های متفاوتی دیده می‌شوند در واقع با متصل کردن این ستاره‌ها به یکدیگر، شکل‌ها به وجود می‌آیند.
 
حد فاصل بین صورت‌های فلکی در قالب خط مستقیم بوده ولی شکل‌ها می‌توانند کاملا غیر متقارن و غیر هندسی باشند؛ این اشکال شبیه اشیا یا حیوانات هستند و اسامی آنها هم از اسم همین اشیا و حیوانات گرفته می‌شود.

تقسیم بندی صورت‌های فلکی

هر نقطه از آسمان بالای سر ما، متعلق به یک صورت فلکی است، هریک از صورت‌های فلکی موقعیت خاص خود را دارند؛ در گذشته از صورت‌های فلکی به عنوان تقویم استفاده می‌کردند. امروز طبق سیستم بین المللی، آسمان اطراف زمین به ۸۸ منطقه تقسیم می‌شود و هر منطقه در بر گیرنده یک صورت فلکی است.
 
صورت‌های فلکی

دوازده صورت فلکی مشهور عبارتند از؛ حمل (Aries)، ثور (Taurus)، جوزا (Gemini)، سرطان (Cancer)، اسد (Leo)، سنبله (دوشیزه، Virgo)، میزان (Libra)، عقرب (Scorpius)، قوس (Sagittarius)، جدی (Capricornus)، دلو (Aquarius) و حوت (Pisces)

صورت فلکی حمل(Aries)

این صورت فلکی کم نور است و در منطقةالبروج قرار دارد، در واقع اولین صورت فلکی منطقةالبروجی شناخته می‌شود.

این صورت فلکی دارای سه ستاره ی اصلی رنگ‌پریده و بی زرق و برق به صورت مثلثی مختلف الاضلاع است. حمل، نام ستاره آلفا آن است که به رنگ نارجی بوده و دمای سطحی آن 3800 درجه کلوین است.

صورت‌های فلکی

دومین ستاره پرنور آن بتا یا(sharatan) و ستاره گامای آن Mesar نام دارد که یک ستاره دوتایی است؛ ستاره گاما یکی از اولین ستاره‌های دوتایی کشف شده است و در سال 1664 توسط رابرت هوک درحالیکه در جستجوی دنباله داری بود کشف شد.

صورت فلکی ثور (گاو)؛ هفدهمین صورت فلکی بزرگ آسمان شب

این صورت فلکی به شکل گاو و جایگاه خوشه‌های ستاره‌ای پروین است؛ آلفای ثور یعنی دبران که در عربی به معنای تعقیب کننده (خوشه پروین) است، چشم گاو را نشان می‌دهد و ستاره‌ای سرخ رنگ است که حدود 70 سال نوری با ما فاصله دارد.

صورت‌های فلکی

گروهی از ستارگان به شکل "V" که از نزدیکی دبران شروع می‌شوند "هیادها" نام دارند و صورت گاو را درست می‌کنند.

هیادها خوشه ستاره‌ای باز بوده و حدود 120 سال نوری از ما دور است؛ خوشه باز دیگری که تقریبا همانند دب اصغر ، ولی کوچک‌تر و فشرده‌تر از آن است، "پلیادها " یا "خوشه پروین" نام دارد و در شاخه گاو دیده می‌شود. در این خوشه ، 6 تا 10 ستاره را مشاهده می‌شود.

صورت‌های فلکی

صورت فلکی جوزا

صورت فلکی جوزا یک صورت فلکی در نیمکره شمالی است، ستارگان اصلی و پرنور این صورت فلکی، کاستور ( آلفا جوزا ) ( castor ) (راس التوام المقدم یا راس پیکر پیشین) و پولوکس ( بتا جوزا ، pollux ، راس التوام الموخر یا راس پیکر پسین ) هستند.

صورت‌های فلکی

صورت فلکی سرطان(خرچنگ)

این صورت فلکی در دایره البروج کمتر آشکار است ولی در مجموع یکی از صورت های فلکی شناخته شده قدیمی قرار می‌گیرد و از چهار ستاره کم نور تشکیل شده است.

صورت‌های فلکی

صورت فلکی شیر

صورت فلکی اسد با نام اختصاری Leo در صور فلکی منطقة البروجی است؛ این صورت فلکی در فصل بهار در نیمـکره شمالی و در پاییـز در نیمکره جنوبی قابل مشاهده است.

صورت‌های فلکی

در انتهای قسمت غربی این صورت فلکی، شکلی همانند داس دیده می‌شود که این شکل نشانگر سر شیر است؛ مثلثی ، ساق پا و دم را بوجود می‌آورد و یک 6 ضلعی بدن آن را تشکیل می‌دهد.

صورت‌های فلکی

نورانی ترین ستاره این صورت فلکی ستاره آلفا اسد یا قلب الاسد نام دارد. در سردم شیر ستاره ریبا آبی-سفید، بتا الاسد یا ذنب الاسد قرار دارد؛ به ستاره گاما اسد ، یال شیر می‌گویند که یک ستاره دوتایی بسیار زیباست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.