به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با تصویب و اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، شهردار کلانشهر اراک از جمله این مسئولان بازنشسته بود که مشمول قانون شده و باید میز خود را ترک میکرد.
اکنون درحالی که کلانشهر اراک با تصمیم شورای شهر پنجم توسط سرپرست درحال اداره شدن است، شورای شهر بار دیگر در حال انتخاب گزینهای برای شهرداری اراک است، موضوعی که ارتباطی مستقیم با زندگی مردم شهر اراک دارد.
خبرنگار ما در مصاحبهای تفصیلی با جمعی از فعالان رسانهای و برخی اعضای شورای شهر اراک بایدها و نبایدهای شایستهسالاری و انتخاب درست در انتصاب شهردار اراک را به بحث و گفتگو گذاشت که مشروح آن در زیر میآید:
علیپور: وضع و روز شهرداری اراک خوب نیست
"عبدالرحیم علی پور" فعال رسانهای استان مرکزی با اشاره به لیستهای ارائه شده از سوی لیست امید و نیز اصولگرایان شورای شهر اراک اظهار داشت: هیچ کدام از لیستهای ارائه شده لیستهای جامعی نیستند، لیستهای ارائه شده بر مبنای منافع سیاسی طرفین تنظیم شده است و بر مبنای مصالح و منافع مردم نیست.
وی افزود: در شهرستان اراک و استان مرکزی، شخصیتهایی که دارای تجارب بالا در امور شهری و شهرداری و دارای تحصیلات دانشگاهی مناسب و مرتبط داشته باشند تا بتوانند مجموعه را با روشها علمی مدیریت کنند ودر عین حال پاک دست بوده و دنبال منافع شخصی، سیاسی و حزبی خود نباشند و همچنین کسانی که قدرت تعامل با مراجع مختلف را در سطح شهرستان داشته و دارای برجستگیها و ویژگیهای مناسبتر و قوی تری برای پست شهردار اراک به عنوان یک کلانشهر، بسیار زیادبوده و محدود به این چند نفر نیست.
فعال رسانهای استان مرکزی تصریح کرد: بنابراین به عنوان شهروند، از کسانی که در تهیه لیست تلاش میکنند در خواست میکنم، لیستها را بر مبنای مصالح و مشکلات مردم، توانمندی و شایستگیهای افراد انتخاب کنند، افرادی که به اختیارات، وظایف خود آگاهی داشته و آگاهی کامل به اختیارات شورا، مشکلات مردم را رصد کنند.
علی پور عنوان کرد: هم اکنون شهرداری اراک یکی از بدترین دوران خود را در ۴۰ سال گذشته سپری میکند، هم بدهکاریهای زیادی دارد و هم منابع گوناگونی مثل املاک تحت اختیارداشت که به فروش رفته است.
وی اضافه کرد: از طرف دیگر بنا به گفته دادستان، برخی از منابع مالی شهرداری را صرف خرید باغاتی با قیمت ۲۰ برابر کردند که تا ۲۰۰ سال دیگر به درد شهرداری نخورده و ارزش افزودهای برای شهرداری نداشته باشد، اینها نشان میدهند کسانی که شهردار فعلی را انتخاب کردند بر اساس مصلحت حزبی و باندی آن را انتخاب کرده اند و وقتی که شهرداری که به گفته خودشان بین المللی است و در واقع شهردار توانمند و دارای تجارب بسیار است بر اساس حزب و باند انتخاب شود نتیجه عملکرد آن اینی میشود که مشاهده میکنیم وای به حالی این که افراد پیشنهاد شده اصلا با امور شهری و اختیارات و وظایف شهردار و شورا آشنایی کافی ندارند و از سوابق مدیریتی قابل توجه و قابل ملاحظهای هم برخوردار نیستند.
فعال رسانهای استان مرکزی خاطرنشان کرد: در نتیجه شورا نباید شهرداری را که کاملا مطیع محض آنها باشدرا انتخاب کند، بلکه باید شهرداری انتخاب شود که بتواند وظایف خود را به نحود احسن انجام دهد تا مردم و شرع از مدیریت آن بهرهمند شود.
لعل بار: کلانشهر اراک نیازمند شهرداری با دانش و توانمند است
"عباس لعل بار" خبرنگار روزنامه وقایع استان مرکزی با اشاره به لیستهای ارائه شده در شهر اراک گفت: به طور کلی افرادی که در لیستهای ار ائه شده قرار دارند شرایط مورد نیاز را ندارند.
وی افزود: شهردار کنونی با آن همه تجربه یک سال است که در این شهر است و دو نظر در مورد وی وجود دارد، نخست این که افرادی میگویند شهرداری فعلی هیچ کاری را انجام نداده است و افرادی میگویند که در حد توان خود کار کرده است، در هر صورت هر کدام از این حرفها را در نظر بگیریم شهردار فعلی با آن همه تجربه توانسته است همین قدر کار انجام دهد.
لعل بار تصریح کرد: حالا یک لیستی ارائه شده است که نه تنها تجربه شهردار فعلی را ندارند بلکه میتوان گفت: سابقهای در حوزه امور شهری هم ندارند، برای همین این لیست بسیار ضعیف بوده و دارای ملاکهای لازم برای شهرداری یک شهر درجه ۱۱ را هم ندارد و لازم است در آن تجدید نظر شود.
فعال رسانهای اصلاح طلب روزنامه وقایع استان مرکزی خاطرنشان کرد: باتوجه به شرایط شهرداری اگر بخواهیم در انتخاب شهردار نگاه سیاسی داشته باشیم میطمئنن با مشکل مواجه میشویم، درست است که مردم به شورایی رای دادند که حزبی و جناحی بودند، اما مردم به هیچ وجه نمیخواهند که شهردار سیاسی باشد و میخواهند که شهردار کارآمد باشد حتی اگر بومی نباشد، شهردار باید تجربه حوزه شهری را داشته باشد.
وی اضافه کرد: بنابراین باید بگوییم موارد پیشنهاد شده فاقد موارد مذکور هستند، شهردار جدید باید سابقه معاونت در شهرداری را داشته باشد حداقل در شهرداریهای درجه ۱۰ یا ۱۱ و اگر از از شهردار فعلی با تجربهتر نباشد برای مردم یک باخت است چراکه باید پروژههای نیمه کاره را ادامه دهد، به طور کلی برخی اوقات افراد پیشنها شده حتی جناحی هم عمل نمیکنند بلکه خواستههای افراد خاصی را عملی میکند که این به ضرر مردم است.
لعل بار عنوان کرد: در استان افرادی، چون استاندار و نمایندگانی وجود دارد که سابقه شهرداری دارند با هیچ کدام از آنها مشورت نشده است، کسی نمیگوید که شورا نظر ندهد، اتفاقا شورا نظر دهنده نهایی است، اما به شرطی که با افراد دارای سابقه مثل استاندار مشورت شود.
وی ادامه داد: قطعا فردی مثل استاندار به دنبال اعمال نفوذ در انتخاب شهردار نیست و تنها نظر خود را ارئه میدهد، اعضای شورا به رغم داشتن تجربه کم باید در انتخاب شورا مشورت میکردند.
مرادی: مسائل سیاسی در انتخاب یک مدیر شهری باید در آخرین الویت باشد
"زهرا مرادی" سردبیر هفته نامه بهرنگ استان مرکزی با اشاره به ارائه لیست شورای شهر برای شهرداری اراک اظهار داشت: نظری در مورد گزینههای ارائه شده ندارم، زیرا هرکدام یک دلیلی برای انتخاب خود دارند، اما به عنوان یک روزنامه نگار که سالها است که در حوزه شهری فعالیت دارم نظرم این است که شهر اراک را که در سالهای اخیر عنوان کلانشهر را به خود اختصاص داده است فدای مسائل سیاسی مغرضانه و مسائل سلیقهای نکند.
وی افزود: تمام این سالها شاید عدم پیشرفت شهر اراک به این دلیل بوده است که هر کس نظر خود را به صورت سلیقهای اعمال کرده و برخی توانسته اند نظر خود را به کرسی بنشانند، شهردار اراک باید فارغ از بحث سیاسی و در زمینه تخصصی و کارشناسانه فکر کند و از همه مهمتر باید هنر و علم مدیریتی داشته باشد، و بتواند از همه دیدگاه lrm;های مخالف و موافق، منتقد و ... بهترین بهره برداری را داشته باشد و موضع گیری سیاسی در مقابل این قضیه نداشته باشد، نه شخص خاصی را رد میکنم نه تایید میکنم.
مرادی خاطرنشان کرد: بنابراین، نگاه سیاسی در انتخاب یک مدیر شهری باید در آخرین الویت برای هر دو جناح باشد، شهر اراک از سو مدیریت رنج میبرد و اگر قرار است شهر را به جایی برسانیم باید در مرحله نخست یک مدیر را برای شهرداری انتخاب کنیم.
فخرالاسلام: شهرداری و مدیریت شهری فعالیتی تخصصی است نه سیاسی
"ابوالفضل فخرالاسلام" مدیرمسئول هفته نامه شمس و آفتاب استان مرکزی با اشاره اقدامات شورای شهر اراک اظهار داشت: باتوجه به ساختار شورا در جمهوری اسلامی و تاکید مقام معظم رهبری، شوراهای شهر و روستا نباید سیاسی باشند و فقط باید اجتماعی، فرهنگی و در خدمت مردم باشند.
وی افزود: متاسفانه در دوره پنجم شورای اسلامی اراک بخش عمده لیست امید با تفکر سیاسی رای آورد و همین امر در طول یک سال چالشهایی را در سطحش شهر به وجود آورده است، باتوجه به کاندیداهایی که هم اکنون از سوی لیست امید معرفی شده است به نظر میرسد برخی از شورای شهر وامدار معرفی کننده لیست به آنها هستند و در نتیجه به دنبال یک نفر و یا حداکثر دو نفر بوده و مابقی افراد کاندیداهای پوشش هستند.
فخرالاسلام خاطرنشان کرد: عمده الویت برای انتخاب یک شهردار مدیریت قوی، سابقه خدمتگذاری، پاک دستی، در عین حال تجربه کافی در داخل شهرداری که متاسفانه هیچکدام سابقهای در شهرداری ندارند، با وجود این که در معاونتهای شهرداری اراک شخصیتهای با تجربه، پاک دست، مدیر و مدبر وجود دارد.
وی اضافه کرد: جای سوال است که شورای اراک چگونه به خود اجازه میدهد افراد بی تجربهای را وارد چرخه مدیریت شهرداری کند و این روند تعصی بازهم استمرار پیدا کند.
عضو شورای شهر اراک: کار مردم در شهرداری تعطیلیبردار نیست
"علی جعفر محصولی" عضو شورای شهر اراک با اشاره به ارائه لیستهای شورای شهر اراک برای شهرداری به خبرنگار تسنیم گفت: اعتقاد داریم باتوجه به وقت کمی که داریم و باقی ماندن ۲ سال از عمر شورا، باید کسی از خود بدنه شهرداری انتخاب شود و در حوزهای سیاسی هم کار کند، در لیستهای ارائه شده مشاهده میکنیم که افراد بر اساس فعالیت سیاسی انتخاب شده اند نه سابقه کاری آنها در فعالیتهای شهرداری، شهردار جدید باید یک شخص توانمند و آشنا به فعالیتهای شهرداری باشد، تا بتواند هزینههای شهرداری را کم کند تا از بن بست مشکلات کنونی بتوانیم خارج شویم.
وی ادامه داد: هم اکنون میبینیم که کار شهرداری به نوعی تعطیل است، نگاه سیاسی در انتخاب یک مدیر شهری جایگاهی ندارد، اما چه کنیم که افرادی که دارای این نظر هستند در حداقل بوده و افرادی که نگاهشان به کار سیاسی و مدیر سیاسی است در اکثریت هستند، همان گونه که در گزینههای ارائه شده مشاهده میکنیم که همه سیاسی و یک طرفه هستند.
عضو شورای شهر اراک: مهمترین اولویت شورا باید حفظ منافع عمومی مردم باشد
"علیرضا مرادی" عضو دیگر شورای شهر اراک نیز با اشاره به لیست ارائه شده از سوی لیست امید شورای شهر اراک اظهار داشت: در مورد لیست ۸ نفره ارائه داده شده از سوی لیست امید نمیتوان اظهار نظر کرد، همه آنها دارای شرایط عمومی و مسئولیت فردی غیر تخصصی مثل پاک دستی و اهل خانوادههای اصیل هستند.
وی افزود: از نظر تخصصی که آنها بتوانند در کجای شهردار قرار گیرند جای سوال و بحث بررسی وجود دارد، اما در مورد لیست ارائه شده از سوی اصول گرایان، سعی شده است که از بدنه شهرداری باشند و اگر فردی هم خارج از بدنه شهرداری است با جنس کار شهرداری آشناییت دارند، ضمن این که دارای شرایط عمومی مثل خلوص نیت، صدق نیت و توانمندیها هستند.
مرادی عنوان کرد: نظر این بوده است که ۶ نفر ارائه شده ار سوی اصول گرایان که بعدا به سه نفر و بعد به دونفر تقلیل پیدا کرد، کاملا تخصص کار شهرداری و توانمندی مدیریت شهری را در وضعیت کنونی داشته باشند، به همین سبب است که احساس میشود دو نفر نهایی معرفی شده از سوی اصول گرایان توانمدی لازم را برای گرداندن کار شهرداری را دارند.
عضو شورای شهر اراک ادامه داد: برای انتخاب بعدی باتوجه به این که شهردار کنونی شامل قانون منع به کارگیری بازنشستگان است وضعیت فعلی شهرداری را مورد بررسی قرار داده شده است، شهرداری هم اکنون سیستمی است که امروز یک بدهی قابل توجهی دارد و پروژههای نیمه کارهای زیادی دارد، بدنه شهرداری یک بدنه کاملا فربه است که باید برای آن فکری شود.
وی بیان کرد: با توجه به همه جوانب، الویت اصلی جمع کردن اموری مثل تکمیل پروژههای نیمه تمام، حل مسائل اقتصادی شهرداری و الویت دوم مدیریت نیروی انسانی است، بحث بهینه و بهره وری و استفاده درست از منابع انسانی در اولیت است که در دستور کار قرار داه ایم، نگاه سیاسی در انتخاب مدیر شهری هیچ جایگاهی ندارد، چون کار کاملا فراگیر بوده و صنف، گروه و حزب خاصی نمیتواند یک عده را کنار گذاشت و در راستای منافع یک گروه خاص کار کند.
مرادی اضافه کرد: باتوجه به این که جنس کار شهرداری برای همه مردم و همه گروههای جامعه است مدیر منتخب برای شهرداری هم باید یک آدم فراجناحی و با دیدگاه خدمت به همه مردم باشد، اعمال قدرت از سوی گروه و حزبی سبب ایجاد مشکل در این کار شده و خدمت رسانی به معنای خود انجام نمیشود، حتی اگرکسی به واسطه حزب یا گروهی بالا آمد باید نگاهشان در حوزه شهری و شهرداری فراجناحی باشد و در حوزه فنی و تخصص شهرداری دارای توانمندی باشد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/