رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر گفت: محققان این دانشگاه موفق شدند از امواج دریا برق تولید کردند.

محققان بوشهری از امواج دریا برق تولید کردند به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، اسماعیل عبداللهی افزود: این محققان با استفاده از طرحی خلاقانه برای تولید انرژی الکتریسیته از امواج دریا طراحی، ساخت و نتایج آزمایش‌های یک مبدل انرژی موج براساس ارتفاع امواج ورودی به ساحل را با موفقیت به پایان رساندند.

وی ادامه داد: این اختراع به نام جواد امیراحمدی دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک، مهدی نکیسا و فاطمه بهروزی استادان گروه مهندسی مکانیک تبدیل انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با شماره ۹۶۷۹۳ ثبت ملی شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر بیان کرد: ایده اصلی ساخت دستگاه تولید الکتریسیته از موج با ضربه وارد کردن بر مواد پیزوالکتریک با استفاده از امواج در دسترس دریا و حفظ محیط زیست است.

عبداللهی گفت: این دستگاه برای شرایط دریایی خلیج فارس طراحی و هدف اصلی از ابداع آن به کارگیری مبدل در ساحل و کاربرد‌های خاص نظیر روشنایی خط ساحلی و نصب ایستگاه‌های شارژ باتری گوشی همراه و تبلت عابران است.

وی افزود: تست میدانی و اندازه‌گیری توان خروجی از مبدل در شرایط آرام دریای خلیج فارس در سه مرحله یک ساعته در روز‌های مختلف انجام گرفته که ولتاژ و جریان تولید شده در مبدل با مواد پیزوالکتریک کوارتز با ضخامت نیم میلیمتر، توان خروجی از این دستگاه محاسبه شد که بیانگر قابلیت آن در تولید انرژی الکتریسیته از امواج دریاست.

رئیس مرکز تحقیقات انرژی‌های نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز گفت: استفاده از این نوع مبدل در قالب یک مزرعه از مبدل‌ها می‌تواند منجر به یک پایگاه تولید توان الکتریکی در خلیج فارس شده و کاربرد‌هایی نظیر مصرف برق شهری، روشنایی خط ساحلی، تامین انرژی بویه‌های دریایی و تامین انرژی الکتریکی در جزایر مورد استفاده قرار گیرد.

مهدی نکیسا افزود: تولید الکتریسیته از امواج دریا با استفاده از مواد پیزوالکتریک به‌عنوان یک منبع تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر است که می‌توان تحقیقات بیشتری برای بالابردن بازده آن به‌کار برد.

وی ادامه داد: در این مبدل با افزایش ارتفاع امواج مقدار توان خروجی سیستم مبدل انرژی الکتریسیته افزایش می‌یابد.

رئیس مرکز تحقیقات انرژی‌های نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر بیان کرد: این مبدل در مقیاس آزمایشگاهی تولید شده و دارای یک صفحه میخ‌دار و یک صفحه از مواد پیزوالکتریک سکه‌ای از جنس کوارتز به ضخامت نیم میلیمتر است که ضربه‌های وارد بر مواد پیزوالکتریک موجب ایجاد شوک در این مواد و تولید الکتریسیته می‌شود.

انتهای پیام/ک

محققان بوشهری طرح تولید برق از دریا را ثبت کردند

 

برچسب ها: محققان ، برق ، خلیج فارس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.