نماینده مردم تهران در مجلس گفت: موافقتنامه پاریس دارای نقاط ضعف جدی است که باید با دقت بررسی شود.
فریده اولادقباد نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن تاکید بر بررسی بیشتر موافقتنامه تغییر اقلیم آب و هوایی پاریس گفت: موافقتنامه پاریس دارای نقاط ضعف جدی است که باید با دقت بررسی شود و عدم توجه به آنها امکان دارد تبعات اقتصادی سنگینی برای کشورمان در پی داشته باشد.
وی درباره دریافت کمکهای بینالمللی در موافقتنامه پاریس گفت: طبق ماده 9 موافقتنامه پاریس قرار است که کشورهای توسعهیافته در صندوق سبز تغییر اقلیم، سالیانه چیزی حدود 100 میلیارد دلار، این صندوق را شارژ کنند تا به کشورهای در حال توسعه کمک شود.
اولادقباد ادامه داد: اولین نکته این است که 100 میلیارد دلار هنوز تأمین نشده و همیشه کسری در این صندوق وجود داشته است. از سوی دیگر با توجه به خروج آمریکا به عنوان کشور حامی این صندوق از معاهده پاریس، احتمال تامین این مبلغ نسبت به قبل باز هم کمتر میشود.
عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه همچنین طبق بند 4 ماده 9 اولویت پرداخت کمکهای مالی با کشورهای کوچک جزیرهای مانند فیجی است، اظهار کرد: گزارش سالهای قبل هم این نکته را تأکید میکند، حتی ایران بهعنوان کشوری خشک و نیمهخشک که با کمبود آب هم مواجه هست، هنوز کمکی را از این صندوق دریافت نکرده است.
رئیس فراکسیون زنان مجلس تصریح کرد: بابت کمکهایی هم که در رابطه با صندوق سبز اقلیم باید به کشورها بشود، این کشورهای توسعه یافته هستند که تصمیم میگیرند طبق اولویتبندی مدنظرشان به کدام کشور کمک کنند و احتمال دارد اصلاً به کشور ما هم نرسد یا نخواهند که بدهند.
اولادقباد تاکید کرد: از سوی دیگر با توجه به تجربهای که در پیمان کیوتو داشتیم و کشور ما در جذب منابع مالی این معاهده موفق نبود، آیا از نظر مدیریتی کشور ما میتواند این منابع را جذب کند؟! حال با توجه به اینکه ما مورد تحریم جدی بانکها هم قرار گرفتهایم، بهنظر میرسد که جذب این منابع طی معاهده پاریس هم بسیار سخت باشد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر بیان کرد: سومین نکته هم این است که در سند INDC ایران (سند تعهدات در موافقتنامه پاریس)، بخشی از اجرای تعهدات ما، مشروط به دریافت کمکهای مالی نشده است؛ یعنی بدون هیچ شرطی، تعهدات را انجام میدهیم. همچنین بخشی از تعهدات کشور هم مشروط به رفع محدودیتهای مالی و تحریمهای ظالمانه شده که این عبارت قابل بررسی و تفسیر است.
وی در ادامه افزود: مشخصاً تحریمهای ظالمانه از نظر معنایی باید تعریف شود و اینکه آیا این عبارات برای تعهدات کشور ما میتواند باعث تأمین منابع مالی شود یا خیر؟
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: با نگاه به آمریکا شاهدیم که اقتصاد این کشور تا حدودی متکی به سوختهای فسیلی است و با توجه به وعدههای ترامپ به صاحبان صنایع بزرگ آمریکا و خروجش از توافقنامه پاریس و دیگر آنکه کشورهایی مانند روسیه و ترکیه که استفاده از این سوخت برایشان در اولویت قرار دارد، هنوز به این معاهده نپیوستند لذا اگر ما میخواهیم عضو توافقنامه پاریس باشیم، حفظ منافع کشورمان باید در اولویت قرار داشته باشد.
اولادقباد اظهار کرد: اگر در توافقنامه پاریس کشور ما به هر حال حق تحفظی را گرفته است یا اینکه منوط به برداشتن تحریمهای ظالمانه کرده است، باید به طور کامل این موضوع توضیح داده شود که چه بازخوردی از این توافقنامه گرفته شده و آیا موفق بودهاند؟ آیا توانستهاند از صندوق سبز اقلیم کمکی دریافت کنند؟
عضو فراکسیون امید مجلس بیان کرد: البته این بحثی که الآن داشتیم، از بُعد کمکهای بینالمللی به کشورمان بوده که دیدیم تحقق چنین امری با توجه به شرایطی که گفته شد، تاحدودی غیرممکن است. اینکه آیا کشور ما میتواند کمکی از صندوق سبز اقلیم دریافت کند؟ آیا انتقال تکنولوژی و فناوری در این توافقنامه برای کشور ما محقق خواهد شد؟
رئیس فراکسیون زنان مجلس تاکید کرد: از طرفی ابعاد گستردهتری هم در این معاهده وجود دارد که لازم است در زمان مفصلتری نمایندگان به آنها بپردازند بهعنوان نمونه، ما توافق کردیم که کاهش سوختهای فسیلی منجر به کاهش گازهای گلخانههای خواهد شد، آیا برای کاهش این گازها که نیازمند فناوری و تجهیزات هستیم، هزینههای آن را برآورد کردهایم یا خیر؟ تکنولوژی و دانش اینها چطور باید انتقال داده شوند و اینکه اصلاً این فناوریها با شرایط اقلیمی ما که در منطقه خشک و نیمهخشک هستیم، سازگاری دارد؟ مهمتر از همه این مسایل آیا تضمینی برای تحقق این امور وجود دارد؟
انتهای پیام/