به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شهریار حیدری مدیر کل مرزی وزارت کشور با اشاره به طرح اعطای ۱۵۰۰ لیتر بنزین به مرزنشینان بیان کرد: بنا بود به مرزنشینان برخی استانهای مرزی در شمال غرب، غرب و شرق کشور - که از نظر بنیه معیشتی ضعیف و در عین حال فاقد درآمد بودند - از محل فروش سوخت به اصطلاح «فروش مرزی ماهیانه» بهرهمند شوند و میزان سرانه خانوار توسط کارگروهی در وزارت نفت تعیین شود.
واریز سود ماهیانه فروش سوخت به مرزنشینان
وی ادامه داد: ابتدا تعاونیهای مرزنشین، سهم مردم را تجمیع و به فروش میرساندند و از محل سود آن ماهیانه مبلغی به حساب خانوارها واریز میکردند. هم اکنون ساز و کار متفاوت است؛ سوخت از طریق مزایده به فروش میرسد و قیمت هم بر اساس اولین جایگاه سوخت در داخل کشور مقابل تعیین میشود.
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور درباره اینکه پولهای حاصل از فروش بنزین در اختیار مرزنشینان قرار گرفته است، نیز گفت: بعد از مزایده بخش سهم دولت به خزانه واریز میشود و پس از طی چرخه اداری، مجدداً برای صرف در زیرساختهای مناطق مرزی همان استان هزینه میشود. بخشی از درآمد آن نیز به حساب سرپرست خانوارهای مشمول طرح پرداخت میشود.
کارت سوخت، روشی برای توزیع عادلانه سوخت است
حیدری همچنین درباره احیای کارت سوخت عنوان کرد: کارت سوخت، روشی برای توزیع عادلانه سوخت است تا این مایع حیاتی به مصرف واقعی در کشور برسد.
وی با بیان اینکه سوخت سرمایه ملی است، افزود: دولت موظف است سوخت را بهگونهای مدیریت کند که هم نیاز کشور را تأمین کند و هم مازاد آن را صادر کند. متاسفانه مقدار زیادی از سوخت ملی کشور، توسط عدهای قاچاقچی و سود طلب از مرزهای کشور قاچاق میشود و اینجاست که حق مردم تضییع میشود.
پاکستان باید پاسخگوی اقدامات گروهکهای تروریستی باشد
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور درباره مرزبانان میرجاوه و انتقال به پاکستان نیز بیان کرد: حاکمیت هر کشوری در چارچوب مرزها تعریف میشود. پاکستان و ایران دارای جغرافیا و سرزمین مشخص هستند. هر کشوری در مقابل جغرافیای خود و حفظ حریم کشور همسایه مسئول است. طبیعی است که پاکستان هم باید به این موضوع اهمیت داده و پاسخگوی اینگونه اقدامات زشت گروهکهای تروریستی که در خاک آن کشور پناه گرفتهاند، باشد.
حیدری یادآور شد: متاسفانه به دلیل وجود خلأ حاکمیتی در بخشی از خاک پاکستان به ویژه در نوار مشترکی که در شرق این کشور است؛ امنیت مرزی بهصورت یکجانبه توسط جمهوری اسلامی ایران تأمین میشود و در چنین شرایطی گروهکهای مزدور تروریستی، عملیاتهایی را در داخل مرزها تعیین و اقداماتی را انجام میدهند.
پاسخ قاطع ایران متوجه تروریستها خواهد شد
وی تاکید کرد: اگر چه این اقدامات تروریستی در مرزهای شرقی کشور، خللی در عزم، اراده و توان دفاعی و امنیتی ایران وارد نمیکند، اما ایران به شدت به این اقدامات حساس بوده و پاسخ قاطع ما هم متوجه تروریستها خواهد شد.
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور یادآور شد: با توجه به اینکه خاک پاکستان، محل و پناهگاه این گروهکهای تروریستی شده است، از دولت پاکستان انتظار است، با این جریانات مقابله جدی و عملی کند. خوشبختانه با نظر به پیگیریهای وزارت کشور، وزارت خارجه و دیگر دستگاههای مربوطه تاکنون هماهنگی خوبی بین ایران و دولت پاکستان جریان دارد و در نتیجه این هماهنگی ۵ نفر از مرزبانان بازگشتند و امیدواریم ۷ نفر دیگر نیز به زودی آزاد شوند.
گروهکهای تروریستی رأساً توان مالی و سازماندهی ندارند
حیدری با بیان اینکه گروهکهای تروریستی رأساً توان مالی و سازماندهی ندارند، افزود: آنها با پرداختهای مالی و اطلاعاتی برخی کشورهای فراملی و منطقهای نظیر آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان تجهیز و سازماندهی میشوند.
منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی در نا امن کردن جهان، به ویژه غرب آسیا و جهان اسلام است
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور خاطرنشان کرد: این گروهکهای تروریستی تکفیری، اجیر شده و مزدور هستند و منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی هم در ناامن کردن جهان به ویژه غرب آسیا و جهان اسلام است تا در پس پرده آن رژیم صهیونیستی در امان باشد. از طرفی فروش میلیاردها دلار سلاح به کشورهای منطقه به ویژه عربستان، حداقل سود بازی سیاسی آمریکا در منطقه است. ضمن اینکه این کشور را هر چه بیشتر به خود وابسته میکند.
وی با بیان اینکه جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق با همکاری دهها کشور عربی و غربی علیه ایران بود، تاکید کرد: عزم و اراده ملت ایران در علاقه به کشور، دین و نظامش هر روز جدیتر و مصممتر از گذشته شد و دشمنان با تمام توان مالی و نظامی خود نتوانستند ذرهای از خاک پاک ایران اسلامی جدا کنند.
تحرکات گروهکهای تروریستی در مرزهای کشور راه به جایی نخواهد برد
حیدری یادآور شد: تحرکات گروهکهای تروریستی در مرزهای کشور راه به جایی نخواهد برد. آنها حتی توان مقابله با یک درصد از قدرت امنیتی و اطلاعاتی، نظامی جمهوری اسلامی ایران را نخواهند داشت.
جمهوری اسلامی نیز حق دارد با گروهکهای مخالف و معاند مقابله کند
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور درباره وضعیت امنیتی مرزهای شمال غرب کشور نیز عنوان کرد: مرزهای شمالغرب هم تا حدودی متأثر از فعالیت جریانات تروریستی است. متاسفانه این جریانات هم از خاک همسایگان استفاده میکنند؛ گر چه خلاف نظر آنها هم باشد. ولی بهعنوان یک واقعیت باید بپذیرند، جمهوری اسلامی نیز حق دارد با گروهکهای مخالف و معاند مقابله کند؛ هر جا هم نیاز ببیند به آنها ضربه بزند.
وی بیان کرد: دفاع از اهداف و منافع ناشی از مرزهای کشور، توسط شورای عالی امنیت ملی تعریف میشود و وزارت کشور مسئول تأمین امنیت داخل است.
روند تعیین تکلیف وضعیت دریاچه خزر به خوبی پیش میرود
حیدری درباره امنیت مرزهای دریایی نیز گفت: دریاهای آزاد مثل خلیج فارس و دریای عمان از قاعده بینالمللی تبعیت میکنند و مرزهای ما در این مناطق مشخص شده است. وضعیت دریاچه خرز هم در نشست مشترک کشورهای حاشیه آن، در مسیر تعیین تکلیف است و کار به خوبی هم پیش میرود.
قاچاق یک پدیده ضد امنیتی و مخل نظم اقتصادی تلقی میشود
وی درباره فعالیتها در عرصه کنترل قاچاق و ارز نیز عنوان کرد: قاچاق یک پدیده ضد امنیتی و مخل نظم اقتصادی تلقی میشود و وزارت کشور با توجه به مسئولیت فرابخشی که دارد در هر دو زمینه حساس است.
برنامههای مطلوبی برای مبارزه با قاچاق در وزارت کشور در حال اجرا است
حیدری با بیان اینکه طی سالهای گذشته میزان قاچاق را به بیش از ۲۵ میلیارد دلار در سال برآورد میکردند، افزود: طی ۵ سال اخیر این حجم به حدود ۱۲ میلیارد دلار کاهش یافته که حکایت از مبارزه جدی، عملی و علمی است و وزیر کشور هم به صورت مستمر جریان مقابله با قاچاق را رصد میکند و تلاش دارد از همه ظرفیتهای نظام برای مقابله با پدیده قاچاق استفاده کند. برنامههای خوبی هم طراحی و در حال اجرا است.
وی همچنین درباره آخرین اقدامات مین زدایی بیان کرد: موضوع پاکسازی مناطق آلوده به مین از نظر سیاست گذاری و اولویت بندی به عهده وزارت کشور (اداره کل امور مرزی) و از نظر عملیاتی هم به عهده وزارت دفاع است.
جریان پاکسازی مناطق مین گذاری شده کماکان ادامه دارد
حیدری تصریح کرد: متاسفانه تعداد زیادی از مردم منطقه و حتی نیروهای پاکسازی در مناطق غرب، شمالغرب و جنوب، شهید و مجروح شدهاند. با توجه به سرعت پاکسازی، تلفات به حداقل رسیده است و در طول سال، این تعداد بسیار اندک است. جریان پاکسازی کماکان ادامه دارد. البته پاکسازی در دو سطح انجام میشود که در سطح یک، تا عمق ۳۰ سانتی متر اقدام میشود و در سطح دوم، عمق فعالیت بعضاً به ۳ متر هم میرسد.
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور درباره بیمه مصدومان که با مین صدمه دیدهاند نیز خاطرنشان کرد: پوشش بیمه برای مجروحان با مین، یک چارچوب قانونی مشخص دارد. کسانی که جزو عشایر بوده یا مأموریت داشته باشند اگر به آن مناطق پاکسازی شده، مراجعه کرده و دچار حادثه شوند، مورد حمایت قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: هم اکنون تابلوهای اطلاع رسانی درباره مناطق پاکسازی نشده وجود دارد؛ بنابراین اگر کسی از این مناطق قصد عبور کند، مسئولیتش با خودش است. اگر کسی در منطقهای که ما اعلام کردیم پاکسازی شده است مثلاً تراکتور دارد، کشاورزی میکند و هنگام شخم زدن روی مین میرود و تراکتورش آسیب میبیند، اگر شهید بشود تحت پوشش بنیاد شهید قرار میگیرد، اگر مجروح بشود نیز تحت پوشش جانبازان است و خسارات ماشینش را هم میدهند.
حیدری تصریح کرد: در این سه- چهار موضوع، ماده قانونی داریم. در فرمانداریها پرونده تشکیل میدهند، گزارشهای نیروی انتظامی به عنوان شرح حادثه ضمیمه کار شده و در کمیسیون مصوب میشود و بعد افراد تحت پوشش بنیاد شهید قرار میگیرند.
منبع:میزان
انتهای پیام/