به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، حسن رمضانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت : بر اساس اعلام شورای جهانی صنایع دستی، بعد از بررسی های انجام گرفته، روستای خراشاد از خراسان جنوبی به عنوان روستای جهانی توبافی، شهر آباده از استان فارس به عنوان شهر جهانی منبت و شهر میبد از استان یزد به عنوان شهر جهانی زیلو ثبت جهانی شدند.
وی ادامه داد: این اتفاق به روستای خراشاد کمک می کند که بتواند هنر توبافی را در عرصه جهانی معرفی کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه پس از ثبت جهانی، اطلاعات توبافی به تمام زبان های دنیا ترجمه می شود گفت: این امر باعث می شود که گردشگران خراشاد را برای سفر انتخاب کنند که می تواند به توسعه اقتصادی منطقه کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه ثبت جهانی صنایع دستی به دنبال اقتصاد بدون نفت است افزود: از این پس نگاه بازارهای جهانی به روستای خراشاد جلب می شود و تجار بزرگی این محصول سنتی را سفارش می دهند.
رمضانی اضافه کرد: اولویت تولید پارچه های سنتی، روستای خراشاد است اما در صورت سفارش زیاد از تولیدات بقیه صنعتگران این رشته نیز می توان برای فروش در عرصه های جهانی استفاده کرد.
وی حوله ، مله و برک را از نمونه های پارچه های سنتی در استان نام برد و گفت: با ایجاد تنوع در تولید پارچه، به دنبال رشد اقتصادی و توسعه فرهنگی این هنر هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی یادآور شد: ورود گردشگر به روستای هدف صنایع دستی می تواند در معرفی آداب ، رسوم و مردم شناسی اثر گذار باشد و این استان را به کریدور گردشگری تبدیل کند.
وی با اشاره به ثبت سه اثر جهانی دیگر در خراسان جنوبی افزود: توبافی خراشاد، بعد از کویر لوت نهبندان، قنات بلده فردوس و باغ اکبریه بیرجند چهارمین اثر جهانی استان است.
رمضانی ضمن تاکید بر ادامه نگاه حمایتی میراث فرهنگی به روستای خراشاد و هنر توبافی اظهار داشت: از این پس حمایت های شورای جهانی صنایع دستی نیز ویژه تر خواهد بود.
وی بیان کرد: در هر صورت مردم مهمترین حامی صنایع دستی هستند و امیدواریم که این اتفاق برای توسعه استان اثر گذار باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در پاسخ به این سوال که آیا بازارچه فروش تولیدات توبافی در روستای خراشاد راه اندازی می شود نیز گفت: این مهم از تاکیدهای ارزیابان ثبت جهانی شدن توبافی بوده که با همکاری فرمانداری و بخشداری محقق می شود.
وی یادآور شد: سفارش هزار حوله در ماه برای کشور عمان نیز از دستاوردهای سفر ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی به روستای خراشاد است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/س