به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سالانه تعداد زیادی از جوانان کشور در رشتههای مرتبط با زمینهای کشاورزی تحصیل میکنند تا با ارائه راهکارهای مناسب و مقرون به صرفه بتوانند روی زمینهای نیاکان خود یا حتی همشهریان و همسایگانشان به نحو مطلوب کار کنند.
ثمردهی درختان و بوتههای سبز باغات و زمینهای کشاورزی در شرایط مطلوب آب، هوا و خاک مهمترین نتیجهای است که یک کشاورز بعد از مدتها تلاش و زحمتکشی میتواند شاهد باشد. در روزگارانی که زمستانهای سرد و پرباران یا آفتهای متنوع هرلحظه میتوانند صدمات جبرانناپذیری را به بار آورند و گاه محصولات یک کشاورز را نیمه و ناقص کنند، حضور تکنولوژیهای نوین برای جلوگیری از این حوادث نه تنها به کشاورزان زیادی کمک میکند بلکه آمار تولید محصولات کشاورزی کشور را هم بالا میبرد، به گونهای که کشور از واردات میوهها، سبزیجات، صیفیجات و ... برای تامین مایحتاج خود بینیاز میشود.
تلاش برای بهرهوری صحیح از زمینهای کشاورزی تنها منحصر به خواندن درسهای زیست و زمینشناسی نیست و امروزه شاهد هستیم که عدهای از دانشگاهیان و کارآفرینان کشور با بهرهگیری از فناوریهای نوین، تیمها و استارتآپهایی را به جریان انداختهاند که با تصویربرداریهای ماهوارهای و هوایی به گونهای خاص یاری گر کشاورزان میشوند.
یکی از این استارتآپهای فعال که به همت جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف برای کمک به افزایش بازدهی محصولات کشاورزان به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده است، «کشت نگاران امید» نام دارد.
فناوری سنجش از دور در خدمت کشاورزان
حمید فرهمند همبنیانگذار استارتآپ «کشت نگاران امید» درباره تیم کاری خود بیان کرد: گروه «کشتنگاران امید» با نام تجاری SATELARM با ایدهای نو در زمینه به کارگیری فناوری سنجش از دور (تصاویر هوایی و ماهوارهای) در کشاورزی به منظور ارتقای مدیریت و بهرهوری باغ و زراعت، آماده ارائه خدماتی، همچون بررسی رشد سالم و یکنواخت محصول و شناسایی عوامل مخرّب در زمین به صورت دورهای و با دقت مکانی بالا است.
وی ادامه داد: «کشت نگاران امید» علاوه بر دارا بودن تخصص در زمینه کشاورزی دقیق با استفاده از دورسنجی، با ایجاد زیرساختهای ارتباطی آنلاین دارای سرعت پاسخگویی بالا به نیازهای مشتریان و هزینه کم نیز است.
بهبود بهرهوری مواد مصرفی و تولیدی زمینهای زراعی با سامانه تصمیمیار
فرهمند اظهار داشت: این استارتآپ با تبدیل و تلفیق دادههای ماهوارهای و زمینی، اطلاعاتی ارزشمند در گستره زمین زراعی و باغی یا جنگلهای صنعتی و با دقت قابل قبول ارائه میدهد که به عنوان سامانه تصمیم یار به کشاورز یا مدیر مزرعه در جهت بهبود بهرهوری مواد مصرفی و تولیدی، کاهش تلفات، کاهش هزینهها و حفاظت از آب، خاک و محیط زیست کمک خواهد کرد.
به گفته وی، توانایی استارتآپ SATELARM به اندازهای است که پردازش تصاویر و ارائه نتایج بسیار سریع رخ میدهد؛ در حالیکه بدون استفاده از تصاویر ماهوارهای، کشاورزان و متخصصان مجبور هستند زمان و انرژی بسیار بیشتری را مصرف کنند تا با مراجعه حضوری در زمین، اطلاعات مورد نظر را استخراج کنند.
همبنیانگذار استارتآپ «کشت نگاران امید» بیان کرد: تصاویر ارسالی از ماهوارههای مختلف از سالیان گذشته تاکنون وجود دارد و در دسترس است؛ لذا از آنها میتوان برای تشخیص سریع وقوع اتفاقات در زمین کشاورزی و اجرای اقدمات لازم استفاده کرد.
بدون حضور در زمین کشاورزی محصولاتتان را بررسی کنید
وی ادامه داد:همچنین با استفاده از نتایج حاصل از پردازش تصاویر ماهوارهای، متخصصان و کشاورزان میتوانند به صورت هدفمند در مزارع به گشت زنی بپردازند و محصولات را بررسی کنند.
فرهمند با اشاره به اطلاعاتی که این سیستم در اختیار کاربران قرار میدهد، گفت: این اطلاعات شامل نقشههای دورهای رشد محصول، میزان و گستره خسارات وارده، میزان آبیاری مورد نیاز، شرایط مدیریت آبیاری و کوددهی هستند. گستره این خدمات علاوه بر اطلاعاتی در زمینه مدیریت مزرعه، دادههایی جهت نظارت بر صحت مدیریت مزرعه توسط کشاورز را برای مدیران ارشد شرکتهای کشت و صنعت و بیمه فراهم میآورد. در خصوص جنگلهای صنعتی نیز سامانههای پیشبینی و تعیین گستره آتشسوزی نیز از خدمات این گروه است.
وی در پاسخ به این سوال که ویژگی اصلی این استارتآپ چیست، توضیح داد: ویژگی اصلی کار ما، تولید دادههای مکانمند است که در رقابت با سایر روشهای پایش مزارع، ارزانتر است و به دادههای تاریخی نیز دسترسی دارد. در ضمن، با تلفیق این دادهها با مسائل اقتصادی و مالی قصد داریم در خصوص توسعه ابزارهای مالی و اعتبارسنجی نوین در صنعت کشاورزی، خدمتی نوین ارائه دهیم.
دقتی مناسب بدون دخالت و قضاوت انسان
به گفته همبنیانگذار استارتآپ «کشت نگاران امید» روش اعمال شده در این طرح، مبتنی بر روشهای علمی است و به دلیل عدم وابستگی به قضاوت انسان از سطح دقت مناسبی برخوردار است.
فرهمند با بیان اینکه ضمن بهرهمندی از تحلیل تصاویر ماهوارهای و بازتابهای انرژی در طیفهای مختلف نور اقدام به تولید لایههای دادهای میکنند، عنوان کرد: پس از دریافت محدوده زمین از کاربر، برای تحلیل تصاویر و ارسال خروجی به صورت نقشههای مکانی با قابلیت جستجو بر روی زمین اقدام میکنیم.
منبع: دانشجو
انتهای پیام/