به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در کنگره بینالمللی جراحی سرطان در شیراز، گفت: بر اساس آخرین آمار در ۳۰ استان کشور سالانه ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر که ۹۸ درصد جمعیت را شامل میشود، مبتلا به بیماری سرطان میشوند.
وی افزود: عمق فاجعه این است که این افراد تریاک را با تصور دسترسی به سلامتی مصرف میکنند و این تصور باطل در جامعه ما شکل گرفته است و بسیاری تریاک را برای رفع خستگی مصرف میکنند و برخی برای تفریح و تفنن آن را میکشند.
ملک زاده ادامه داد: تریاک در جامعه ما در حال حاضر همان نقش الکل در جوامع غربی را ایفا میکند ضمن آنکه مصرف الکل نیز در ایران رو به افزایش است.
وی با اشاره به افزایش شمار مبتلایان به سرطان معده در شهرهای شمال کشور گفت: استفاده بی رویه از کباب و گوشت قرمز در ابتلا به سرطان در این شهرها اثبات شده است؛ تحقیقات نشان میدهد در مناطقی مثل استان اردبیل مصرف کباب و گوشت برشته شده و خامه در ابتلا به سرطان معده تاثیر داشته است.
معاون وزیر بهداشت استفاده از سبزی و گوشت ماهی را در پیشگیری از سرطان معده موثر دانست و گفت: همچنین تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه یک قرص آسپرین در پیشگیری از سرطان معده موثر است در این زمینه تحقیقات در استان اردبیل شروع شده و دو گروه تحقیقاتی در این زمینه با مصرف و عدم مصرف آسپرین تحت پایش قرار گرفته اند که نتایج آن در یک دوره ۱۰ ساله مشخص میشود.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: تحقیقات اولیه در سایر کشورها نشان میدهد که مصرف روزانه یک آسپرین ۳۰ درصد سرطان معده و ۳۵ درصد سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین گفت: شایعترین بیماری دستگاه گوارش در ایران ریفلاکس معده است و حدود ۲۰ درصد ایرانیها به آن مبتلا هستند؛ هر چند این بیماری ضرری ندارد و به مریضیهای خطرناک تبدیل نمیشود، اما بر روی کیفیت زندگی اثر میگذارد و در بلند مدت میتواند منجر به سرطان معده شود.
وی با اشاره به اینکه ریفلاکس ۳۰ درصد بیماریهای گوراشی را تشکیل میدهد، گفت: افراد مبتلا به این بیماری به دلیل نگرانی از ابتلا به سایر بیماریهای گوارشی، زیاد به پزشک مراجعه میکنند.
ملک زاده سرطان دستگاه گوارش و کبد را جزو شایعترین سرطانها اعلام کرد و گفت: این سرطان ها، ۲۷ درصد کل سرطانها را تشکیل میدهد.
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: شایعترین سرطانهای دستگاه گوارش و کبد، سرطان معده است که حدود ۱۲ درصد سرطانها را به خود اختصاص میدهد و در مردان بیشتر شایع است.
ملک زاده ادامه داد: سرطان روده بزرگ رتبه بعدی را به حدود ۹ درصد به خود اختصاص داده و سرطان مری هم حدود ۴ درصد است.
وی سرطانهای سینه، دهانه رحم و روده بزرگ را مهمترین سرطانهای قابل پیشگیری دانست وبیان داشت: مطالعات خوبی در مورد این سرطانها در کشور در حال انجام است.
انتهای پیام/م