حوزه سلامت در هفته قبل با رویداد‌هایی متعدد مواجه بود، در این بسته خبری به مرور بخشی از آن‌ها می‌پردازیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه بهداشت‌ و درمان در هفته گذشته با رویداد‌هایی متعدد مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها می‌پردازیم.

زمان ثبت نام آزمون ارشد پزشکی ۹۸ اعلام شد + دفترچه راهنما

آبتین حیدرزاده رئیس سنجش آموزش پزشکی از زمان ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های گروه پزشکی سال ۹۸ خبر داد و گفت: زمان ثبت نام آزمون کارشناسی‌ارشد رشته‌های گروه پزشکی سال ۹۸ از ۳۰ بهمن تا ۱۰ اسفند ۹۷ در سایت سنجش پزشکی انجام خواهد شد.

وی اظهار کرد: آزمون کارشناسی‌ارشد رشته های گروه پزشکی سال ۹۸ در ۸۵ رشته برگزار خواهد شد و بر اساس دفترچه‌های ثبت‌نام داوطلبان می‌توانند از ضرایب امتحانی مورد نظر مطلع شوند.

وی ادامه داد: دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد، اواخر بهمن ماه در سایت سنجش آموزش پزشکی بارگذاری خواهد شد.

حیدرزاده با اشاره به زمان برگزاری آزمون گفت: آزمون کارشناسی ارشد پزشکی 98 در روزهای ۳۰ و ۳۱ خرداد ۹۸ برگزار خواهد شد.

لغو تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد ۹۷ وزارت بهداشت/ تکمیل ظرفیت دکتری منوط به اعلام دبیرخانه های تخصصی

آبتین حیدرزاده رئیس سنجش آموزش پزشکی با بیان اینکه مرحله تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی انجام نمی شود، گفت: تکمیل ظرفیت ارشد پزشکی مقرر به اعلام نیاز دبیرخانه های تخصصی رشته های مختلف بود.

وی ادامه داد: مجوز تکمیل ظرفیت ارشد پزشکی داده شده و سنجش پزشکی منتظر اعلام ظرفیت از سوی دبیرخانه های تخصصی بود که پس از بررسی ها به ما اعلام کردند نیازی به فارغ التحصیل و به طبع آن تکمیل ظرفیت ارشد گروه علوم پزشکی در سال ۹۷ ندارند.

وی افزود: دبیرخانه های تخصصی برای کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی ظرفیتی اعلام نکردند و ثبت نام لغو شد اما به احتمال زیاد تکمیل ظرفیت دکتری وزارت بهداشت در سال ۹۷ برگزار خواهد شد زیرا در غیر این صورت همزمان با ارشد لغو را به ما اعلام می کردند.

حیدرزاده تاکید کرد: سنجش پزشکی در انتظار اعلام ظرفیت های مورد نیاز از سوی دبیرخانه های تخصصی رشته ها برای آزمون دکتری تخصصی سال ۹۷ گروه علوم پزشکی است و پس از اعلام ظرفیت به سنجش ما اطلاعات لازم را بر روی سایت قرار می دهیم و ابتدای هفته آینده ثبت نام انجام خواهد شد.

مرگ خاموش ۷۶۶ نفر در سال ۹۶/ مسمومیت با مونوکسید کربن در نقاط سردسیر شایع‌تر است

یسنا به‌منش دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه مسمومیت ناشی از مونوکسید کربن به دلیل استفاده از وسایل گرمایشی گازسوز مانند بخاری، آبگرمکن و پکیج، در فصل سرما شایع است، اظهار کرد: بیش از ۲ هزار نفر سال گذشته به دلیل مسمومیت با مونوکسید کربن به بیمارستان‌های سراسر کشور مراجعه کرده و بر اساس آمار پزشکی قانونی کشور ۷۶۶ نفر نیز جان خود را ازدست‌داده‌اند.

وی افزود: بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی کشور میزان مرگ ناشی از مونوکسید کربن در ۵ ماهه اول امسال به نسبت مدت مشابه سال گذشته ۱۴.۵ درصد کاهش داشته و از ۲۰۷ نفر به ۱۷۷ نفر رسیده است.

دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو گفت: بیشترین تعداد مراجعات با مسمومیت مونوکسید کربن در شهر‌های تبریز، ارومیه و گلستان گزارش شده است؛ در سال ۱۳۹۶ حدود ۲ هزار نفر به علت مسمومیت با گاز مونوکسید کربن به بیمارستان‌ها مراجعه کرده اند.

دیابت؛ شایع‌ترین علت کوری در جهان/ ایران یکی از ۴ کشور رکورددار افزایش دیابت در دنیاست

باقر لاریجانی نایب رئیس کمیته کنترل بیماری‌های غیرواگیر و رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم علوم پزشکی ایران، به آمار ابتلا به دیابت در ایران اشاره کرد و گفت: حدود 11 درصد جمعیت کشور دیابت دارند و ابتلا به دیابت نوع 2 رو به افزایش است، به همین دلیل باید آمار ابتلا به دیابت را در چند سال آینده کنترل کنیم.

لاریجانی ادامه داد: افزایش دیابت در ایران، چین، هند و پاکستان بیش از سایر جهان است و باید برای کنترل این بیماری تلاش بسیاری داشته باشیم.وی با اشاره به افزایش چشمگیر دیابت نوع 2 در ایران، گفت: این نوع دیابت با رژیم غذایی تا حدود زیادی قابل کنترل است و باید در اصلاح سبک زندگی مردم تلاش‌های بسیاری داشته باشیم.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیر واگیر با بیان اینکه شایع‌ترین علت کوری در دنیا دیابت است، گفت: در خاورمیانه یکی از کشورهایی هستیم که شیوع دیابت در آن رو به افزایش است و شاید سبک زندگی نادرست علت این افزایش باشد.

وی اظهار کرد: شیوع دیابت در استان‌های مختلف متفاوت است و برخی مناطق مانند سیستان و بلوچستان آمار دیابت بالایی ندارند، اما در استان‌های مرکزی و شمال کشور شیوع دیابت جدی‌تر است.

اختصاص ۳۰ واگن‌ ریلی به اورژانس کشور/ واگن‌های قطار به آمبولانس تبدیل می‌شوند

نوری معاون فنی و عملیاتی اورژانس کشورگاهی اوقات در برخی از حوادثی پیش آمده امکان دسترسی جاده‌ای و زمینی به آن مکان امکان‌پذیر نیست و به همین علت خدمت‌رسانی به بیماران و مصدومان با مشکل روبرو می‌شود، در همین راستا سازمان اورژانس کشور برای راه‌اندازی اورژانس ریلی در سراسر کشور تصمیماتی اتخاذ کرده است.

وی ادامه داد: در برخی موارد راه‌های زمینی برای انتقال و جابجایی‌ مصدومان به دلیل ترافیک و دیگر مسائل بسته می‌شود و از این رو سازمان اورژانس پیشنهاد داده است تا چند واگن از قطار در مسیرهای‌ مختلف را با اورژانس اختصاص پیدا کند.

معاون فنی و عملیاتی اورژانس کشور اضافه کرد: سازمان اورژانس کشور در نظر دارد چند واگن را به آمبولانس‌ تبدیل کند و امکانات و تجهیزات لازم را در این واگن‌ها اختصاص دهد. به همین منظور تفاهم‌نامه‌ای با راه آهن کشور امضا شده است تا 30 واگن از قطارهای‌ خود را در اختیار اورژانس کشور قرار دهند.

نوری تأکید کرد: واگن‌هایی که به اورژانس کشور تحویل داده می‌شود به امکانات مختلفی مانند کد 247 تجهیز می‌شود تا در صورت بروز حادثه، مشکل جابجایی‌ مصدومان در کمترین زمان انجام گیرد.

آزمایش‌های ژنتیک ازدواج چه قدر آب می‌خورد؟

مینو رفیعی مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستیبیان کرد: 50 درصد عقب ماندگی های ذهنی، 50 درصد ناشنوایی ها و 50 درصد نابینایی ها ژنتیکی هستند بنابراین اگر در مباحث ژنتیکی به ویژه مشاوره ژنتیک ورود پیدا کنیم می توانیم از بروز معلولیت های مرتبط با عوامل ژنتیکی جلوگیری کنیم.

مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی با بیان اینکه ژنتیک در بروز 20 هزار بیماری نقش دارد، گفت: در گذشته گفته می شد که ژنتیک تنها در بروز هفت هزار بیماری نقش دارد اما امروزه تعداد این بیماری ها به 20 هزار مورد رسیده است، سرطان ها هم در این 20 هزار بیماری ژنتیکی جای می گیرند، هر چه علم پیشرفت می کند، بیماری های مرتبط با ژن بیشتری هم کشف می شوند.

وی درباره هزینه آزمایش های ژنتیکی افزود: هزینه این آزمایش ها بین 100 هزار تومان تا 7 میلیون تومان متغیر است، سازمان بهزیستی بستگی به بضاعت افراد بین 0 تا 100 درصد هزینه ها راپرداخت می کند.رفیعی تاکید کرد: سالیانه حدود 30 هزار نوزاد در کشور متولد می شوند که دچار نوعی از اختلالات ژنتیکی هستند، علائم بسیاری از بیماری های ژنتیکی مانند ناشنوایی، بیماری های عصبی-عضلانی مانند دوشن، سرطان سینه، پارکینسون و حتی برخی موارد بیماری SMA در بدو تولد بروز پیدا نمی کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.