رئیس اتحادیه املاک استان تهران گفت: طبق قانون، اتحادیه‌های صنفی و یا مشاوران املاک حق قیمت‌گذاری بر ملک را ندارند.

اتحادیه‌های صنفی حق قیمت‌گذاری بر ملک را ندارندمصطفی قلی‌ خسروی رئیس اتحادیه املاک استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه اتحادیه‌های صنفی و انجمن‌ حق دخالت در قیمت‌گذاری مسکن را ندارند، اظهار کرد: اتحادیه‌های صنفی و انجمن‌های بخش مسکن تنها می‌توانند قیمت مسکن را آنالیز کنند و هیچ دخالتی در قیمت‌گذاری واحدهای مسکونی و یا واحدهای پیش‌ساخته شده ندارند.

خسروی تأکید کرد: شرع از قوانین جلوتر است و قانون شرع می‌گوید: "مالکیت محترم است و ما نمی‌توانیم بر روی مال کسی قیمت بگذاریم."

وی گفت: فقط در صورتی که مصوبه‌ای از سوی مجلس مبنی بر قیمت‌گذاری ملک توسط انجمن‌های صنفی صادر شود، اتحادیه‌های املاک و یا انجمن‌های صنفی می‌توانند قیمت‌گذاری کنند.

رئیس اتحادیه املاک با بیان اینکه عرضه و تقاضا در بازار مسکن می‌تواند توازن در این حوزه را برقرار کند، گفت: با ایجاد عرضه و تقاضا در بازار مسکن و افزایش تولید در این حوزه می‌توانیم رونق را در این بخش ایجاد کنیم.

وی با انتقاد از افزایش قیمت مصالح ساختمانی در این حوزه گفت: متأسفانه هم‌ اکنون قیمت میلگرد به شاخه‌ای 100 تومان رسیده و همین موضوع زمینه‌ساز کاهش تولید و کم شدن انگیزه سازندگان مسکن شده است.

خسروی گفت: مسئولان بخش دولتی باید هرچه سریعتر نظارت خود را بر بازار مسکن افزایش دهند، زیرا برخی از دلالان با ورود به این حوزه سعی دارند تنظیم بازار را به هم بریزند.

گفتنی است، چندی پیش محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه کمیسیون عمران در پاسخ به این سؤال که نظارت بر بازار اجاره و یا خرید و فروش بر عهده چه کسی است؟ گفت: اتحادیه‌های و انجمن‌های صنفی بخش مسکن نظارت بر این حوزه را برعهده دارند و مسئول قیمت‌گذاری در این بخش هستند.

انتهای پیام/

لزوم نظارت بیشتر بر بازارمسکن

برچسب ها: اخبار اقتصادی ، مسکن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
قیمت مسکن نباید با حرف و شایعه و جوّدادن بعضی اصناف گران شود!
Netherlands
ناشناس
۱۶:۵۳ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
باید یک نهاد غیرانتفاعی جهت قیمتگذاری مسکن تاسیس شود. قیمتها را نمیتوان دست مالکین و املاکیها (که خود شدیدا ذینفع هستند) سپرد که تعیین قیمت کنند!
Netherlands
ناشناس
۱۰:۳۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
همین مشکل را داریم که الان هر صنفی هر قیمت خارج از عرفی پیشنهاد میدهد و هیچ نظارتی نیست و ملت هر روز در فشار اقتصادی بیشتر قرار میگیرند. بالاخره باید راهی پیدا کرد! متاسفانه اگر حکم شرعی که ایشان اشاره کردند را بخواهیم بدون نظارت اجرا کنیم این درست نیست حاکم شرع باید ورود کند!
Netherlands
ناشناس
۱۰:۲۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
سوال من اینجاست که وقتی یک مالک، خارج از عرف قیمت میگذارد چرا املاکیها باز قبول میکنند، با این توجیه که اگر ما قبول نکنیم بنگاه کناری قبول میکند و مشتری از دستمان میرود؟! حال فرض کنیم که این مالک خود یک دلال است، چه اتفاقی می افتد؟ مشخص است این خانه بالاخره در یکی از همین املاکیها معامله میشود
این دقیقا چیزی بود که من سال گذشته در محله مرزداران تهران از زبان برخی املاکیهایش میشنیدم که اینگونه قیمتگذاری منطقه میکردند!
Netherlands
ناشناس
۱۶:۵۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
و البته نرخ جدید منطقه میشود قیمت گرانترین خانه فروخته شده در منطقه!
Netherlands
ناشناس
۱۶:۲۶ ۱۳ آذر ۱۳۹۷
باید سازوکاری طراحی شود که املاکیها بر سر گرانتر فروختن خانه با یکدیگر رقابت نکنند بلکه بر سر ارزانترین فروختن رقابت داشته باشند. هرچه ارزانتر فروختند تشویق شوند البته نه ارزانتر از قیمت کارشناسی و معقول. حالا این قیمت کارشناسی را چه نهادی باید تعیین کند سوال دیگریست که اگر مایل بودید در کامنت بعد پیشنهاد خواهم داد.
آخرین اخبار