مصطفی قاسم زاده معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: مرکز جامع بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی بابل بعنوان نخستین مرکز مجهز آزمایشگاهی ژنتیک دولتی کشور از سال ۱۳۷۶ با کمک خیر نیک اندیش آقای سید رضی هاشمی در ساختمانی به مساحت ۱۱۰۰ متر مربع در دو طبقه در شهر امیرکلا جهت متمرکز کردن ارائه خدمات به بیماران احداث شد.
وی افزود: کلیه خدمات سرپایی و پاراکلینیکی جهت بیماران خاص در بیمارستان کودکان امیرکلا بصورت متمرکز به این بیماران ارائه شد و همچنین این مرکز در دو شیفت صبح وعصر همه روزه به غیر از جمعهها فعال است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: این مرکز مشغول ارائه خدمات درمانی به ۱۰۰۰ بیمار خاص از این شهرستان و استانهای همجوار میباشند و در حال حاضر تعداد ۴۵۰ بیمار تالاسمی، ۳۴ بیمار هموفیلی، ۴۴۸ بیمار ام اس، ۷ بیمارای بی خدمات سرپایی این دانشگاه را دریافت مینماید.
وی افزود: دو متخصص خون وآنکولوژی و تعداد ۱۵ نفر کارشناسان پرستاری، آزمایشگاه، پذیرش، خدمات در حال فعالیت میباشند و همچنین سایر متخصصین نظیر غدد، قلب، روانپزشکی، ارتوپدی بصورت ویزیت و مشاوره همکاری لازم را با مرکز دارند.
قاسم زاده با بیان اینکه این مرکز نخستین مرکز مجهز آزمایشگاهی ژنتیک دولتی در کشور از سال ۱۳۷۸ تاکنون است، گفت: این مرکز زیر نظر هیات علمی و متخصص ژنتیک پزشکی اداره میشود و طرف قرارداد با کلیه بیمهها بوده و آزمایشات تشخیصی جنین و مشاورههای قبل از ازدواج بوسیله تیم تشخیصی که شامل فلوشیپ زنان و زایمان، فوق تخصص خون و متخصص ژنتیک پزشکی میباشد بصورت رایگان انجام میشود.
وی افزود: تاکنون در این مرکز ۵۰۰۰ نمونه ژنوم انسانی دربانک ژنوم نگهداری میشود که علاوه بر آزمایشگاه ژنتیک دارای فضاهای تزریق خون آقایان و خانمها، آزمایشگاه بانک خون، کلاس درس، اتاق ویزیت، اتاق مشاوره، سالن انتظار و سایر فضاهای لازم است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بخشی از خدمات توانبخشی شامل فیزیوتراپی، گفتاردرمانی، کاردرمانی، شنوایی شناسی و نیز خدمات آزمایشگاه روتین و تخصصی، رادیولوژی وخدمات دارویی (داروخانه خاص) در بیمارستان کودکان امیرکلا به بیماران خاص بصورت رایگان ارائه میشود.
وی با بیان اینکه خدمات پالس تراپی در بیمارستان آیت الله روحانی به بیماران ام اس بصورت رایگان انجام میشود، افزود: خدمات دندانپزشکی هم به این بیماران با تعرفه تعریف شده در دانشکده دندانپزشکی ارائه میشود که در صدد تجهیز مرکز به یونیت داندانپزشکی و ارائه این خدمات بصورت متمرکر در همان مرکز نیز هستیم.
وی گفت: علاوه بر مرکز جامع، سایر خدمات بستری برای بیماران همودیالیزی و ام اس در بیمارستانهای آیت الله روحانی، شهید بهشتی و امیرکلا ارائه میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: هدف از راه اندازی این مرکز بهبود کیفیت زندگی بیماران خاص، اجرای برنامههای پیشگیرانه و کاهش هزینههای نظام سلامت، سهولت دسترسی بیماران به خدمات در نزدیکی محل اقامت، کاهش موارد مراجعات و بستری و غیبت از کار و مدرسه، کنترل و نظارت بهینه بر تجویز و مصرف دارو در گروههای هدف، تمرکز توزیع داروهای خاص، ارائه خدمات و مراقبتهای جامع و چند وجهی برای بیماران است.
انتهای پیام/ م