بشیر حاجیبیگی سخنگوی سازمان انتقال خون در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آمار اهدا کنندگان خون در سال ۹۷ گفت: از اول فروردین تا پایان آبان ماه سال ۹۷ یک میلیون و ۷۸۶ هزار و ۴۶۹ نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون کشور مراجعه کردهاند که یک میلیون و ۴۰۵ هزار و ۴۴۲ نفر موفق به اهدای خون شدهاند.
حاجیبیگی به تعداد واحدهای خونی توزیع شده در مراکز درمانی در هشت ماه نخست سال ۹۷ اشاره کرد و اظهار کرد: در طی ۸ ماه گذشته ۲ میلیون و ۳۴۶ هزار و ۸۸۲ واحد خون و فرآورده خونی شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاکت و پلاسما به منظور استفاده در مراکز بیمارستانی و درمانی کشور توزیع شده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه بانوان لرستانی در صدر اهدای خون در سال ۹۷ قرار دارند، گفت: پس از استان لرستان، بانوان استانهای خراسان جنوبی، کردستان و مرکزی بیشترین اهدای خون در طول ۸ ماه گذشته را به نام خود ثبت کردهاند.
سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه پایتختنشینان رکورددار اهدای خون در سال ۹۷ هستند، اظهار کرد: در طی ۸ ماه گذشته استانهای تهران، فارس و خراسان رضوی در صدر اهدا کنندگان خون در کشور قرار دارند، به طوری که ۳۰ درصد خون اهدایی کشور به وسیله مردم این سه استان انجام شده است.
حاجیبیگی ادامه داد: استانهای خراسان شمالی، ایلام، کردستان و خراسان رضوی در ۸ ماه گذشته سال ۹۷ نسبت به زمان مشابه در سال ۹۶ بیشترین میزان رشد اهدای خون در کشور را داشتهاند.
وی با اشاره به استانهای رکورددار در اهدای خون مستمر در ۸ ماه گذشته، اظهار کرد: استان سمنان با ۸۰ درصد، بوشهر با ۷۵ درصد و خراسان شمالی با ۷۳ درصد رکورددار اهدای خون مستمر در کشور طی ۸ ماه گذشته بودهاند.
وی با بیان اینکه شاخص اهدای خون مستمر در کشور در ۸ ماه گذشته به ۶۰ درصد نزدیک شده است، گفت: اهدا کننده مستمر خون به فردی گفته میشود که در سال حداقل ۲ بار موفق به اهدای خون شده باشد و ضریب امنیت و سلامت خون اهدا کنندگان مستمر ۸ برابر اهدا کنندگان بار اول است.
انتهای پیام/