افسر ارشد ستاد مبارزه با دوپینگ ایران گفت: با توجه به اقدامات ستاد مبارزه با دوپینگ ایران و سازمان جهانی آنتی دوپینگ این آمار سالانه در حال کاهش است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، منصوری نیا افسر ارشد ستاد مبارزه با دوپینگ ایران گفت: با توجه به اقدامات پیشگیرانه ستاد مبارزه با دوپینگ در تشکیل دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی و نیز اطلاع رسانی‌ها امروزه هیچ ورزشکاری نمی‌تواند ادعای بی اطلاعی برای استفاده از دارو‌ها و مواد دوپینگ کند.

وی ادامه داد: هدف ستاد آنتی دوپینگ بر این است که رقابت‌ها در سطح سالم و برابر قرار بگیرد و از آن مهمتر حفظ سلامت ورزشکاران از جنبه پزشکی برای این ستاد اهمیت ویژه‌ای دارد.

افسر ارشد ستاد مبارزه با دوپینگ ایران خاطر نشان کرد: علت اصلی استفاده از مواد و دارو‌های دوپینگ افزایش توان جسمی در رقابت با سایر ورزشکاران است که این امر علاوه بر ایجاد فضای ناسالم رقابتی برای بدن ورزشکار نیز مضر است.

منصوری نیا خاطر نشان کرد: ضمانت اجرایی برای نتایج مثبت دوپینگ در بار اول محرومیت و جریمه نقدی سنگین در نظر گرفته شده است و این موضوع موجب گردیده تا ورزشکاران خود از دوپینگ دوری کنند.

وی افزود: در برخی مواقع علاوه بر ورزشکاری که دوپینگ کرده است تیم نیز با محرومیت روبرو می‌گردد و این موضوع سبب شده تا ورزشکاران و فدراسیون‌ها و مربیان از دوپینگ ورزشکار ممانعت کنند.

افسر ارشد ستاد مبارزه با دوپینگ ایران گفت: امروز تمام عواقب اعمال ورزشکار حرفه‌ای بر عهده خودش است.

مسئولیت دارو‌های تجویز شده در هر حال متوجه خود ورزشکار است

منصوری نیا خاطر نشان کرد: ورزشکار حرفه‌ای زمانی که به پزشک مراجعه می‌کند باید اعلام کند که ورزشکار حرفه‌ای است و مسئولیت دارو‌های تجویز شده در هر حال متوجه خود ورزشکار است.

افسر ارشد ستاد مبارزه با دوپینگ در خصوص زمان‌های اورژانسی نیز تصریح کرد: گاهی نیاز است برای حفظ سلامت ورزشکار دارویی تجویز شود که جزو دارو‌های دوپینگ باشد، و برای این موضوع نیز توسط ستاد مبارزه با دوپینگ تمهیداتی اندیشیده شده است.
وی ادامه داد: در مواقع اورژانسی فرم مخصوصی وجود دارد که با قید علت تجویز دارو به فدراسیون مربوطه اطلاع داده می‌شود و از طریق فدراسیون از نادومجوز مصرف دارو کسب می‌شود و در صورت عدم تایید، امکان استفاده از داروی مشخص شده وجود نخواهد داشت.

منصوری نیا همچنین با اشاره به انتشار سالانه لیست دارو‌ها و مواد دوپینگ توسط واداگفت: لیست دارو‌ها و مواد دوپینگی هر ساله توسط وادابا توجه به تحقیقات و بررسی‌های مستمری که طی سال انجام می‌گیرد به روز رسانی می‌شود و ممکن است دارو یا ماده‌ای امسال در لیست نبوده، ولی در سال ۲۰۱۹ به عنوان دوپینگ شناخته شود.

وی ادامه داد: اگر دارویی قبل از قرار گرفتن در لیست دوپینگ استفاده شود، پس از ورود در لیست برای ورزشکار دوپینگ محسوب نمی‌گردد، ولی پس از آن جرم انگاری شده و در صورت مصرف برخورد می‌گردد.

افسر ارشد ستاد مبارزه با دوپینگ ایران افزود: امروزه دارو‌های دوپینگ به سه دسته عمده تقسیم می‌شوند که برخی از آن‌ها در هر زمان و مکانی، قبل و حین مسابقه مصرف بشوند دوپینگ هستند، برخی از دارو‌ها و مواد نیز تنها حین مسابقه دوپینگ محسوب می‌شوند و یکسری از مواد و دارو‌ها برای رشته خاص ورزشی به عنوان دوپینگ قلمداد می‌شوند.‌
نمی‌توان انتظار داشت آمار دوپینگ روزی به صفر برسد

وی همچنین با اشاره بر اینکه گا‌ها شاهد هستیم در کشور‌های مختلف تیم‌های مشاور و پزشکی برای ابداع راهکار‌های تازه‌ای با در یافت هزینه‌های گزاف جهت دوپینگ ورزشکاران اقدام می‌کنند گفت: خوشبختانه در ایران تاکنون چنین موضوعی را نداشته ایم، ولی در صورت مشاهده مطابق قانون برخورد می‌شود.

منصوری نیا ادامه داد: به دلیل وجود چنین اشخاصی که دائما اقدام به ابداع روش‌های جدیدی برای دوپینگ ورزشکاران می‌کنند نمی‌توان انتظار داشت که آمار دوپینگ روزی به صفر برسد.

افسر ارشد ستاد مبارزه با دوپینگ همچنین به دوپینگ‌های خارج از بدن ورزشکار به عنوان شیوه نوینی از دوپینگ اشاره کرد و گفت: در برخی مواقع دوپینگ‌هایی بر روی وسایل ورزشی با ایجاد تغییرات مکانیکی در وسیله انجام می‌گردد که هم اکنون توسط کمیته‌های فنی با این اقدامات مبارزه می‌شود.

شایان ذکر است دوپینگ ریشه در قبایل آفریقایی داشته و از سال ۱۹۰۴ توسط دوندگان ماراتون با افزایش میزان مصرف تخم مرغ وارد عرصه ورزش شد، هر چند امروزه میزان مصرف تخم مرغ به هر میزانی دوپینگ محسوب نمی‌شود و استفاده از دارو‌های هورمونی و انرژی زا جایگزین روش‌های سنتی شده است.

 

انتهای پیام/ش

منبع :خبرگزاری مهر

برچسب ها: اخبارورزشی ، جوانان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.