به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، محمدابراهیم اعلمی آل آقا رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی ایران، گفت : یکی از دستگاههایی که در طول این چهار دهه از انقلاب عملکرد مثبتی داشته نهاد دانشگاه بوده، اما درعین حال مظلوم واقع شده است.
وی با انتقاد از سهم حداقلی آموزش عالی از بودجه کشور، گفت : از ۳۵۱ هزار میلیارد تومان بودجه کشور تنها ۳ درصد یعنی ۱۰ هزار میلیارد تومان سهم آموزش عالی است که رقم بسیار اندکی از این بودجه به تحصیلات تکمیلی اختصاص مییابد.
رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه تاکید کرد: هرچند دانشگاهها بودجه کمی دریافت میکنند، اما از نظر کیفی در شاخصی قرار داریم که فارغ التحصیلان دانشگاهی ما در گرفتن پذیرش در بهترین دانشگاههای خارج از کشور با مشکلی مواجه نمیشوند.
اعلمی آل آقا اضافه کرد: دانشگاهیان در این ۴۰ سال هرجا در جبهه علمی نیاز بوده، ورود داشته و موفق عمل کردهاند.
وی به نوسانات قیمت ارز در ماههای گذشته اشاره کرد و افزود: در این شرایط مشکل عدم خوداتکایی صنایع و واحدهای تولیدی داخل و وابستگی به خارج خود را بیشتر نشان داد.
وی با بیان اینکه دانشگاه این توانایی را دارد که نسبت به رفع نیاز بخشهای مختلف پاسخگو باشد، اما تقاضایی از سوی دستگاههای مختلف ارائه نمیشود، گفت: متاسفانه نیازها به دانشگاه اعلام نمیشود تا خروجی دانشگاهها را به سمت رفع این نیازها سوق دهیم.
اعلمی آل آقا خاطرنشان کرد: اگر شاهد ارتباط مستقیم دانشگاه و صنعت باشیم، شاهد توسعه پایدار در کشور و رفع بخش عمده نیازها خواهیم بود. حاکمیت باید با رایزنی با صنایع آنها را تشویق کند تا به جای وابستگی به خارج با دانشگاهها ارتباط بگیرند. این مسئله همچنین کمک خواهد کرد تا اعضای هیات علمی دانشگاهها در فعالیتهای عملیاتی ورود داشته و با تجربهتر شوند و در نهایت صنعت نیز انتفاع آن را ببرد.
رئیس دانشگاه رازی بابیان اینکه در این دانشگاه سالانه قریب هزار پروپزال ارشد و ۱۰۰ پروپزال دکتری داریم، اعلام کرد: اگر تقاضا داشته باشیم این پژوهشها را به صنایع وصل خواهیم کرد.
این مسئول با تاکید بر اینکه اصلیترین نگاه دانشگاه رازی در حوزه پژوهش به سمت حوزه نفت و پتروشیمی است، گفت: اصل اقتصاد ما مبتنی بر نفت و پتروشیمی است و بسترهای فعالیت و پژوهش در این زمینه را نیز در استان داریم.
اعلمی آل آقا به نقش دانشگاهها در ایجاد اشتغال در جامعه نیز اشاره کرد و گفت: برای ایجاد هر شغل حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است، درحالیکه با راه اندازی شرکتهای دانش بنیان که بصورت اقماری در اطراف دانشگاهها شکل میگیرند، ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان برای هر شغل صرف میشود .
انتهای پیام/د