به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رحمتالله مهابادی مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در مراسم «آغاز بومیسازی ساخت زیربناهای ناوبری هوایی ایران» که با حضور ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور برگزار شد، با بیان اینکه در جهت حمایت از کالای ایرانی و کاهش وابستگی کشور به خارج، امضای توافقنامه همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص تولید محصولات ناوبری هوایی از سوی شرکتهای دانشبنیان را در دستور کار قرار دادهایم، اظهار کرد: در حال حاضر با حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همکاری تعدادی از دانشگاههای صنعتی کشور، با ۴۴ شرکت دانشبنیان در زمینه ساخت فناوریهای نوین فرودگاهی همکاری داریم.
مهابادی با بیان اینکه دو سال گذشته صنعت هوایی کشور به دلیل تحریمهای سخت و ظالمانه در بدترین شرایط ممکن قرار داشت، گفت: سامانه هوایی و فرودگاهی کشور از فرسودگی مزمن و عمیق رنج میبرد.
وی تصریح کرد: قطعی مکرر رادارها، خرابی سامانه کمک ناوبری و حتی قطع فرکانس و ایجاد اختلال در زیرساختهای ارتباطی و قطعیهای آزاردهنده تماس واحدهای مختلف مراقبت پرواز با خلبانهای پروازهای داخلی، بینالمللی و عبوری آن هم در شرایط رشد فزاینده ترافیک هوایی از یک سو موجب ایجاد چالشهای بسیاری در بخش هوایی کشور شده بود.
مهابادی تأکید کرد: اختلال در سامانههای روشنایی باند و سطوح پروازی نیروگاهها و انواع سامانههای الکتریکال و مکانیکال فرودگاهی و همچنین غیر عملیاتی شدن پی در پی سامانهها از جمله ابزارهای حساس تقرب و فرود هواپیماها به علت فقدان هواپیما فلایت چک، جزو چالشهای روزمره ما بود.
مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور توضیح داد: شرایطی که سبب شده بود تا کنترلها و مهندسان ما بالاترین سطح استرس را تجربه کرده و در عین حال با کسب افتخاراتی برای کشور در سرویسدهی به سنگینترین جریان ترافیک هوایی مهاجر اجازه ندادند که صنعت فرودگاهی و ناوبر هوایی ما برای لحظهای زمینگیر شود.
وی تصریح کرد: در این شرایط شعور حرفهای مانع از این میشد تا شعار خودکفایی در صنعت سر بدهیم، چرا که ریسک آزمون و خطا در این شرایط بیمعناست اما با امضای برجام، از این فرصت استفاده شد و حدود هزار میلیارد تومان از حساسترین سامانههای مدرن ناوبری هوایی و فرودگاهی را خریداری کردیم.
مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور ادامه داد: در دوره برجام، یک فروند هواپیمای فلایت چِک، ۶ دستگاه رادار اولیه و ثانویه، ۱۶۵ دستگاه فرستنده و گیرنده، ۱۵ دستگاه ILS، ۹ دستگاه VOR، ۱۴ دستگاه DME، ۲۱ دستگاه رکوردر، ۲ سامانه سوئیچینگ ...، ۱۵ خودروی آتشنشانی و سایر سامانههای روشنایی اَپروچ لایت و دستگاههای مکانیکی و الکتریکی، نصب و خریداری کردیم.
وی اظهار کرد: خرید خدمات مشاوره تخصصی راهبردی و اجرای فازهای اول و دوم پروژه فراملی مدیریت آسمان ایرانشهر و تحول بزرگ در ساختار راههای هوایی کشور و برخی از ترمینالهای پیچیده هوایی باعث شد که فضایی از آرامش در فرودگاههای کشور فراهم شود.
مهابادی بیان کرد: شرایط به گونهای شد که بسیاری از نگرانیهای جدی در آن دوره به پایان برسد و بستر لازم برای جستجوی آرمان والای رفع وابستگی در این صنعت حساس آماده و فرصت مورد نیاز برای مدیران و مهندسان داخلی فراهم شد.
مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور گفت: امروز چهار قرارداد و توافقنامه مهم به ارزش یکهزار و 600 میلیارد ریال با موضوع طراحی و ساخت برج سیار مراقبت پرواز برای استقرار در پنج فرودگاه کشور با کاربری ارائه خدمات حیاتی کمک رسانی و امداد رسانی در مناطق بحران زده، طراحی و ساخت سامانه مدرن کمک ناوبری بصری، طراحی و ساخت سامانه مسیریاب هواپیما و DME و نهایتا ساخت سامانه رادارMSSR بین شرکت فرودگاهها و ناوبری ایران، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه صنعتی اصفهان به امضا رسید.
وی با بیان اینکه تجارب کشورهای موفق در زمینه بومیسازی برخی از صنایع نشاندهنده آن است که برای تعمیق ساخت داخل تحقق موارد مهمی مانند عظم جدی مدیران، اصلاح مکانیزمهای تصمیمگیری ضروری و اجتنابناپذیر است، تصریح کرد: تدوین استراتژی اثر بخش و اجرای آن، ایجاد حلقه مفقوده نرم افزاری و سخت افزاری، ایجاد مرکز جامع تحقیق و توسعه مشترک و بانک اطلاعاتی جامع، به حداقل رساندن ریسک و در نهایت وضع قوانین حمایت کنند از جمله حذف بوروکراسی و حمایت از انحصار هدفند برای تقویت کارآفرینان و پیش خرید محصولات آنها بسیار ضروری و اجتناب ناپذیر است.
مهابادی گفت: متأسفانه هنوز مهمترین موانع تحقق سیاست بومیسازی و اقتصاد مقاومتی رفع نشده و انتظار ما آن است که با همکاری دولت و مجلس این اقدام مورد بازنگری و اصلاح جدی قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در جمع خبرنگاران درباره امضای قرارداد خرید تجهیزات فرودگاهی از شرکتهای تولید کننده داخلی گفت: پس از اعمال تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران دستور توقف همه قراردادهای خارجی را صادر کردیم.
وی افزود: به همین منظور خرید از شرکتهای دانش بنیان داخلی را در دستور کار قرار دادیم تا به این شرکتها فرصتی برای نشان دادن خود در بخش صنعت هوانوردی غیر نظامی داده شود.
انتهای پیام/