به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، مرتضی بابایی مدیرکل دفتر امور سیاسی انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری قم گفت: باید دانشجویان امروز آگاه باشند که علت واقعه ۱۶ آذرماه چه بود و دانشجویان برای چه قیام کردند.
وی افزود: به مناسبت روز ۱۶ آذر کرسیهای آزاداندیشی با حضور صاحب نظران در دانشگاههای قم برگزار میشود و دانشجویان میتواند در چارچوب قانون در زمینههای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اظهار نظر نمایند. برنامه ریزی به منظور ایجاد نهضت علمی و برپایی کرسیهای آزاداندیشی و نظریه پردازی در دانشگاهها و میدان دادن منظقی به دانشجویان و بسترسازی برای انتقاد سازنده توسط آنها، زمنیه ساز پویایی و خلاقیت این قشر جامعه خواهد شد.
بابایی تصریح کرد: مشکل خاص و حادی در عرصه دانشجویی در قم وجود ندارد و یک محیط آرام و به دور از تنش با رویکرد علمی را در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان شاهد هستیم.
وی در ادامه بیان کرد: کمیسیون دانشجویی استان زیرمجموعه معاونت سیاسی استانداری میباشد که به صورت ماهیانه جلسات آن با حضور مسئولان دانشگاهها و تعدادی از مدیران استان برگزار میشود و مسائل مربوط به محیطهای دانشجویی در این کمیسیون مطرح و تدابیر لازم اتخاذ میشود.
مدیرکل دفتر امور سیاسی انتخابات استانداری قم یادآور شد: تاکید بر تقویت نشاط و پویایی در دانشگاه ها، تکریم دانشجویان، استفاده از ظرفیتهای دانشجویی در امور مربوط به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی با هدف افزایش نشاط در دانشگاه، برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و آزاد فکری، در جلسات کمیسیون مورد تاکید قرار میگیرد.
وی با تاکید بر ارتباط دانشگاه و صنعت، گفت: معتقدیم که توسعه پایدار و حقیقی نیازمند تعامل تعریف شده بین سه نهاد علمی، سیاسی و فنی است که در قالب دانشگاه، دولت و صنعت شکل میگیرد.
بابایی گفت: دانشجویان باید آموزشهای کاربردی را نه صرفا به صورت تئوری بلکه به صورت عملی دریافت کنند که در صورت تعامل و اتصال بین دانشگاه و صنعت، زمینه و بستر برای توسعه همه جانبه کشور هم فراهم میشود. در همین راستا کمیته ارتباط صنعت و دانشگاه در استان قم شکل گرفت، جلساتی نیز با این موضوع در دانشگاه و محیطهای صنعتی برگزار شد و به دنبال این بودیم که این ارتباط و تعامل سازنده بین این ۲ نهاد در استان قم برقرار شود.
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری قم اضافه کرد: استفاده از صاحب نظران در حوزههای مختلف تولید علم همواره مورد تاکید کمیسیون دانشجویی است، زیرا دانشگاهها مراکز اصلی تولید فکر و اندیشه هستند و معتقدیم که تربیت نیروی متعهد و متخصص باعث شکل گیری تمدن درخشان خواهد شد.
وی افزود: هدف از این ارتباط ایجاد زمینهای برای دانشگاه هاست تا در راستای نیازهای استان از جمله عرصه صنعت، تولید دانش نمایند و رفع نیازهای اساسی دانشجویان از جمله تغذیه، سرویسهای ایاب و ذهاب و تامین خوابگاههای دانشجویی از دیگر موضوعهایی است که در کمیسیون دانشجویی مورد تاکید قرار میگیرد.
بابایی ادامه داد: از سوی دیگر حوزه صنعت نیز باید باور داشته باشد که میتواند مسائل و مشکلات خود را از طریق نهادهای علمی حل کند، لذا اعتماد بین این ۲ نهاد برای برقراری این تعامل بسیار مهم و کارساز است.در حال حاضر ۳۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی و ۲۵ مرکز تابعه در استان قم وجود دارد و حدود ۷۵ هزار دانشجو در این مراکز مشغول به تحصیل میباشند.
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری قم افزود: ۵۵ درصد از دانشجویان پسر و ۴۵ درصد دختر، ۶۰ درصد بومی و ۴۰ درصد غیربومی میباشند.حدود ۲۰۰ تشکل دانشجویی در زمینههای علمی، فرهنگی و سیاسی و ۱۶۰ نشریه دانشجویی در عرصههای علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در استان قم فعال است.
۱۶ آذر روز دانشجو نامگذاری شده است؛ در چنین روزی در سال ۱۳۳۲ سه دانشجو در اعتراض به سفر ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا به ایران و همچنین از سرگیری روابط ایران با انگلیس، در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند.
انتهای پیام /الف