به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، یادگیری ما با نخستین گام هایمان آغاز می شود و اولین قدم های ما در این زمینه بسیار مهم است. کارشناسان می گویند، آموزش پیش از مدرسه تاثیر بسیار مهمی در فعالیت های اجتماعی، انتخاب ها و رفتار فرد در آینده دارد. یادگیری زبان خارجی نیز در این میان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
شاید برایتان جالب باشد که سری به روسیه کشور رئیس جمهور محبوب ولادیمیر پوتین بزنیم تا نگاهی به مدارس چند زبانه در این کشور داشته باشیم. ژانا سوگاک مدیر کودکستان کلید زرین می گوید: آموزش زبان در این سن با تمرین و تکرار ممکن نیست و این رویکرد برای بچه ها جواب نمی دهد اما سبک بازیگونه در این زمینه کاملا موثر خواهد بود. باید نوعی محیط زبانی در سطح فهم کودک ایجاد کنیم، به این ترتیب کودکان وارد بازی می شوند و خود را هم سطح بزرگسالان می پندارند.
با این کار کودک نخست کلمات را حفظ می کند و سپس آنها را به کار می برد. یادگیری زبان های مختلف سبب رشد زهنی کودک می شود. در روسیه بیش از 8500 کودکستان چند زبانه وجود دارد. الکساندار آدامسکی در این باره می گوید: ما روش خاص خود را ابدا کرده ایم که همه جا کاربرد دارد. آموختن سه یا چهار زبان نه تنها مشکل نیست بلکه میل به آموزش را در کودک تقویت می کند. مثلا صبح با کلاس زبان انگلیسی آغاز می شود و سپس تئاتر به زبان فرانسوی و عصر هم بچه ها با زبان های دیگر به گفتگو با هم می پردازند.
اما آموزش علوم و فناوری های تازه چگونه در این کشور صورت می گیرد؟ سوربِی شرباکو خبرنگار یورنیوز در این باره می گوید: اکنون از یک مرکز کمک درسی در کالینینگراد بازدید می کنیم، کودکان در این مرکز با اصول برنامه نویسی و آموزش های رباتیک آشنا می شوند. این برنامه از 2 سال پیش در روسیه آغاز شد و اکنون بیش از 80 مرکز برای این امور نزدیک به 100 هزار کودک را آموزش را می دهند.
بیشتر بخوانید:پرکاربردترین زبانها در دنیا و اینترنت کدامند؟ +اینفوگرافیک
گوشا هنرجوی نوجوان یکی از این مراکز می گوید: تکلیف امروزمان این است که برای موزه ای در شهر یک ربات راهنما بسازیم.
یک نمونه اولیه ساخته ایم و اکنون نوبت رفع مشکلات آن است.کودکان باید در این مرکز به صورت گروهی کار کنند و هیچ پیش نیازی برایشان لازم نیست. به عنوان مثال نگاهی به یک ماشین خودکار می اندازیم که برای ارائه خوراکی ها و لوازم بهداشتی به بی خانمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
مورد بعدی عینکی است که موانع را در مسیر به کسانی که مشکل بینایی دارند گوشزد می کند. یکی از مربیان این مرکز گفت: مربی فقط راهنمایی کلی به کودکان ارائه می کند، آنها باید خودشان به تنهایی پروژه را از ابتدا تا انتها پیش ببرند.
نمونه بعدی کابینی سیار است، این مورد برای نوجوانانی طراحی شده که در مناطق دور دست زندگی می کنند تا آنها نیز بتوانند به فناوری ها دسترسی داشته باشند.
مارینا راکوا بنیانگذار کارگاه کوانتوریم می گوید: ایده ما در جهان نظیر ندارد، 20 کشور از ما خواسته اند تا این شیوه فناوری را به آنها نیز ارائه کنیم، بنابراین در سالهای بعد این کارگاه های سیار آموزشی به کمک دولت سفرهای خارجی خواهد داشت.
انتهای پیام/