عباس صادق زاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان امروز در حاشیه مراسم گرامیداشت روز جهانی معلولان در تالار حافظ دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، ۱۲ آذر را یک فرصت استثنائی برای شناخت لازم جامعه در جهت پیدا کردن استعدادها و توانمندیهای افراد دچار معلول عنوان کرد و گفت: در واقع امروز فرصتی است برای اینکه جامعه بداند اگر در کار کرد و در توان یک فرد محدودیت ایجاد میشود، جامعه باید با فراهم کردن شرایط، محیط را برای بروز استعدادها وتوانمندیهای لازم او فراهم کند.
وی با بیان اینکه این روز فرصتی است که ما در کنار همه مسائل به توانمندیهای افراد معلول و درخشش آن هادر صحنههای مختلف توجه کنیم، گفت: این مراسم امروز با شرکت بسیار پررنگ همه گروههای معلول در مرکز استان کرمان برگزار شد و از افرادی که در صحنههای ورزشی، علمی و در سایر فعالیتها موفقیتهایی داشتند، تجلیل کردیم.
صادق زاده گفت: در همه شهرستانهای استان چنین برنامهای برگزار میشود و از معلولان موفق قدردانی میشود.
وی با بیان اینکه در استان کرمان ۵۵ هزار نفر معلول را مستقیماً تحت پوشش داریم، افزود: ۱۸۰ هزار نفر جمعیت دچار انواع معلولیتها اعم از خفیف تا خیلی شدید را تحت حمایت خودمان قرار دادیم و خوشبختانه اقدامات بسیار خوبی برای آنها صورت گرفته است.
مدیر کل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه بیشترین معلولیتی که در استان کرمان داریم، معلولیتهای جسمی ـ. حرکتی است، گفت: بعضی از معلولیتهای جسمی ـ. حرکتی مادرزادی و بعضی از این معلولیتها به دلیل اتفاقاتیند که در حوادث و سوانح برای آنها رخ داده است.
وی بیان داشت: بعد از معلولیتهای جسمی حرکتی، معلولیتهای ذهنی، معلولیتهای نابینایی، معلولیتهای ناشنوایی و مشکلات روحی و روانی در دسته بعدی معلولیتها در استان کرمانند.
صادق زاده، نوشتن قانون پیشگیری از معلولیت در سال ۹۶ در کرمان، تصویب آن در مجلس و اجرای آن به عنوان قانون را یک اتفاق بسیار خوب عنوان کرد و بیان داشت: در بحث توانمندسازی معلولان اتفاقات بسیار خوبی در سطح کشور صورت گرفته است و قانون جامع حمایت از حقوق معلولان گام بلندی بود برای اینکه دولت و حاکمیت درباره حقوق افراد دچار معلولیت قدمهایی را بردارند.
وی با بیان اینکه ایجاد مراکز مستقل کوچک در استان کرمان از برنامههایی است که با ایجاد آنها توانستیم کمکم به توانمندی که معلولان دارند، برسیم و کم کم زمینه را برای استقلال و ایجاد یک زندگی مستقلانه برای آنها در جامعه فراهم کنیم، گفت: علاوه بر مراکز نگهداری که از رسالتهای این سازمان است، همه مراکزی که در خصوص مأموریتهای مختلف برای معلولان ایجاد کردیم، بیشتر به منظور توانمند کردن معلولان است؛ بنابراین، عمده کاری که در سازمان بهزیستی انجام گرفت، توانمندسازی آنها در گروههای مختلف است.
مدیر کل بهزیستی استان کرمان افزود: توانمندسازی معلولان در زمینههای فکری، فرهنگی، جسمی و حرفهای است.
وی به تعاملات این سازمان با سازمانهای مسئول فنی و حرفهای و سازمانهای درگیر در موضوعات حرفهای برای آموزشهای حرفهای معلولان اشاره کرد و گفت: امیدواریم با آموزش آنها و با ارائه تسهیلات یا سایر امکاناتی که میتوانیم در اختیارشان بگذاریم، زمینه ورودشان به جامعه را فراهم کنیم.
انتهای پیام/ی