به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، سورنا ستاری عصر سه شنبه در جریان بازدید از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری استان سمنان واقع در شاهرود در قالب برنامههای کاروان تدبیر و امید، افزود: افزایش ۷۰ درصدی بودجه پارکهای علم و فناوری در سال ۹۸ نشان از شناخته شدن نقش پررنگ این مراکز در رشد علم و فناوری و نیز اقتصاد کشور دارد.
وی بیان کرد: افزایش ۷۰ درصدی بودجه پارکهای علم و فناوری باید سودی دو برابر داشته باشد.
وی با بیان این که پارکهای علم و فناوری تنها منوط به محیط فیزکی در گوشهای از شهر نباشند، تصریح کرد: پارک علم و فناوری باید به صورت شبکهای تمام استانها را به صورت نرم افزاری تحت تاثیر قرار دهد.
ستاری خاطرنشان کرد: این شیوه در اشتغالزایی و افزایش کسب درآمد دانشگاهها تاثیرگذار است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به آمادگی این نهاد در پیگیری مسایل پارک علم و فناوری استان ها، بیان کرد: هماندیشی میتواند در شکل دهی اقدامات دانشگاهها در این راستا مثمرثمر باشد.
به گفته وی، پارک علم و فناوری باید در دل مردم باشد و آگاه به مسایل جامعه باشد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: فعالیت ۱۶۰ واحد شرکت دانش بنیان در شهرستان شاهرود از سال ۹۱ تا امروز دستاورد بزرگی است.
وی ابراز داشت: در شهرستانها باید به تناسب ظرفیتها شرکتهای دانش بنیان دایر شود چرا که مدیریت مطلوب توسعه زیست بوم کارآفرینی منجر به الگوسازی مناسب میشود.
رئیس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان با اشاره به خدمات جدید به شرکتهای صاحب ایده، گفت: در این میان نقش صندوق نوآوری شکوفایی در توسعه استانی قابل اهمیت است در غیر این صورت این ماموریت بر عهده بانک میتوانست باشد.
به گفته وی، این صندوق ماموریتی جداگانه از بانکها دارد و باید ماهیتی با اهداف دانشبنیان داشته باشد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: انتظار از صندوقهای پژوهش فناوری وام دهی نیست بلکه این صندوق باید به رویکرد جدیدی برای سرمایه گذاری برسد.
ستاری اظهارداشت: صندوق پژوهش فناوری باید ضمانت نامه مخصوص برای عملکرد و دیگر زمینهها ارائه دهد و به این شکل به شرکتهای دانشبنیان کمک کند.
وی، دوری از وام دهی را ضرورت جدی روش نوین صندوق نوآوری شکوفایی برشمرد و افزود: اگر بتوان مساله ضمانت نامههای شرکتها را به خوبی حل کرد نیاز به وامدهی نیست.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: امروزه خطوط ارتباطی خوبی در بانکها ایجاد شد و باید چراغی در مسیر بانکها روشن کرد تا به فعالیت در این عرصه راغب شوند.
وی با بیان این که شرکتهای دانش بنیان به خصوص استارتاپها به وام نیاز ندارند، ادامه داد: آنها بیشتر به دنبال سرمایهگذار، سرمایه گذاری خطرپذیر، ضمانت نامه، لیزینگ و پیدا کردن بازار هستند.
به گفته وی، الگوبرداری از طرحهای موفق جهانی از توصیهها به صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای تحقق این مهم است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: درصورتی که فضای بلااستفاده به خصوص فضاهای داخل شهر به عرصه دانش تعلق بگیرد، معاونت علمی نیز مرکزی در راه توسعه فناوری و کارآفرینی در آن راه اندازی میکند.
ستاری بیان کرد: تاکنون چهار کارخانه نوآوری در تهران شکل گرفته است و کمک بسیار خوبی برای جوانان عرصه استارتاپی است.
ستاری، میان شهر و مردم بودن را نکته قابل اهمیتی دانست که موجب میشود مردم و استارتاپها با هم اجین شوند و تاکید کرد: از نظر من حتی داشتن دیوار در دانشگاهها هم بیمعنی است.
وی تصریح کرد: در همه جای دنیا دانشگاه و انتظامات برای دانشگاه در نظر گرفته نشده است، چرا که این عرصه باید جزئی از جامعه باشد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: دانش جزئی از مبلمان شهری است و باید داخل مردم، صنعت و کار باشد.
ستاری این رویکرد را برای پارکهای علم و فناوری لازم دانست و گفت: مردم با فعالیت پارکهای علم و فناوری آشنا شوند و از نزدیک آن را حس کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: در موضوعاتی مانند تجاری سازی، برگزاری رویدادهای کارآفرینی و استارتاپها معاونت علمی آمادگی همکاری با پارکهای علم و فناوری را دارد.
وی افزود: بودجه دولتی سقف آرزوها را محدود میکند بنابراین ورود سرمایه گذار خصوصی به این عرصه راه کسب موفقیت را هموار میکند.
به گفته ستاری، در صورتی که نوآوری از بخش خصوصی به این شبکه تزریق شود، موفقیتهای بزرگ به دست میآید.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری یادآور شد: پایه اقتصاد دانشبنیان فرهنگ سازی در راستای بهره مندی از افکار خلاق است.
در این سفر یک روزه سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، از واحدهای فناور مستقر در پردیس پارک علم و فناوری استان سمنان از مراکز رشد واحدهای فناور مستقر در استان به همراه مجموعه واحدهای فناور مستقر در آن و همچنین از پارک علمی - تفریحی نوآموز، مجموعه آزمایشگاههای پارک علم و فناوری استان سمنان و شرکت ایده پردازان پیشرو مارلیک واقع در شهر شاهرود بازدید کرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در ادامه سفر به استان سمنان از واحد تولیدی کلران شیمی تولید کننده ترکیبات بلوری دی مورد نیاز صنایع گوناگون دیدن کرد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران روزهای سه شنبه و چهارشنبه در قالب سفر کاروان تدبیر و امید در استان سمنان حضور دارد و در این سفر ۷۸ مصوبه با ۱۴ هزار و ۶۶۰ میلیارد ریال پیش بینی شده است.
انتهای پیام/ز