حضور رئیس سازمان جاسوسی سیا در مجلس سنای آمریکا برای توضیح درباره پرونده قتل روزنامه‌نگار منتقد سعودی با موجی از اعتراضات مواجه شده است.

اعتراض سناتور‌های آمریکایی به جلسه غیرعلنی سنا با رئیس سیا درباره قتل خاشقجیبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، حضور «جینا هاسپل» رئیس سازمان جاسوسی سیا در مجلس سنا برای ارائه توضیحات درباره پرونده قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی، با حاشیه‌های زیادی همراه شده است.

گروهی از سناتورها با ابراز ناراحتی شدید عنوان کردند که رئیس سازمان جاسوسی سیا نباید تنها با تعداد محدودی از نمایندگان سنا از جمله رئیس و روسای برخی کمیته‌های تخصصی این مجلس از جمله کمیته امنیت ملی دیدار می‌کرد.

بسیاری از سناتور‌ها در مصاحبه‌های مختلف از اینکه اجازه حضور در جلسه دیدار با رئیس سازمان سیا به آن‌ها داده نشد، ابراز ناامیدی و ناخرسندی کرده‌اند.

سناتور جمهوری‌خواه «رند پل» در این رابطه گفت: «من فکر می‌کنم که تعبیر این مساله این است که رهبران کنگره یعنی افرادی که مردم این کشور آن‌ها را انتخاب می‌کنند مجاز به دانستن این اطلاعات نیستند.»

وی ادامه داد: «بر اساس آنچه که در رسانه‌ها خوانده‌ام، سازمان سیا با اطمینان زیاد نتیجه‌گیری کرده است که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در قتل خاشقجی دست داشته است، البته این اطلاعات تاکنون از طریق نهاد‌های اطلاعاتی به من داده نشده است؛ بنابراین وقتی سازمان‌های اطلاعاتی این موارد مهم را از دسترس نمایندگان منتخب مردم دور نگه می‌دارند این نشان می‌دهد که آن‌ها به دنبال افزایش قدرت خود هستند.»

رند پال اضافه کرد: «آن‌ها (مقامات ارشد دولت آمریکا) با افرادی مانند من که منتقد جنگ عربستان سعودی در یمن هستیم، مخالفند. اما من حقیقتا معتقدم زمانی که سازمان سیا با اطمینان بسیار بالا نتیجه گرفته است که محمد بن‌سلمان به شیوه‌ای وحشیانه این فرد (جمال خاشقجی) را کشته است، آنچه که ما باید انجام دهیم این است که یک پیام قوی برای عربستان سعودی سعودی بفرستیم و تمامی توافقنامه‌های فروش سلاح را به حالت تعلیق دربیاوریم.»

وی در ادامه گفت: «شک من بر این است که آنها تلاش می‌کنند افرادی را برای دیدار با رئیس سازمان سیا دعوت و آنها را با ارائه برخی اطلاعات متقاعد کنند که رای خود را درباره هرگونه راه‌حل برای یمن تغییر دهند. من امیدوارم که اینگونه نشود. من امیدوارم که آن‌ها رای خود را تغییر ندهند. آن‌ها (مقامات دولت ترامپ) بر روی این موضوع حساب باز کرده‌اند. اما من رای خود را تغییر نخواهم داد، زیرا معتقدم که موضوع جنگ یمن نباید به بخشی جانبی از این موضوع (قتل خاشقجی) بدل شود؛ بنابراین ما منتظر خواهیم ماند تا ببینیم که چه می‌شود.»


بیشتر بخوانید: 


سناتور جمهوری‌خواه باب کورکر نیز گفت: «ما باید این موضوع را بدانیم که آیا او (محمد بن سلمان) این دستور را داده است یا نه و آنگاه واکنش نشان دهیم. به نظرم او این کار را انجام داده است. [زیرا] نهادی که تحت فرمان وی بوده، این اقدام (قتل خاشقجی) را انجام داده است. همان طور که می‌دانید آن‌ها هیچگاه مسئولیت این اقدام را بر عهده نگرفته‌اند. این اقدامی نامناسب است؛ بنابراین بدون توجه به این موضوع که آیا او این کار را انجام داده است یا نه که البته من فکر می‌کنم که انجام داده است، ما باید به این موضوع توجه داشته باشیم که این اقدام را نهادی که کنترل آن در دست وی است، انجام داده است. او صاحب نهادی است که قوانین بین‌المللی و ارزش‌های آمریکایی را نقض کرده است.»

این سناتور آمریکایی در ادامه در پاسخ به این سوال خبرنگار که پرسید «به نظر شما اینکه دولت آمریکا به این موضوع (قتل خاشقجی) با دیده شک و تردید نگریسته است، می‌تواند چه منافعی برای وی (محمد بن سلمان) به همراه داشته باشد؟» گفت: نمی‌دانم. من قصد دارم که بر اساس برنامه، امشب با آن‌ها در این رابطه صحبت کنم.»

سناتور الیزابت وارن هم گفت: «این ایده که وی (رئیس سازمان سیا) در برابر تنها شماری اندک از افراد کنگره حاضر شود، به نظرم اصولا اقدامی اشتباه و نادرست است. ما به این موضوع نیاز داریم که اطلاعات و نظرات سازمان سیا را بشنویم. ما به این موضوع نیاز داریم که اطلاعات سازمان سیا در رابطه با این موضوع (قتل خاشقجی) در اختیار ما قرار داده شود. ما در آستانه رای‌گیری درباره نوع پاسخ خود به سعودی‌ها هستیم و برای انجام این کار به اطلاعات کامل نیازمندیم.»

­سناتور‌های آمریکایی هفته گذشته و پس از آنکه هاسپل همراه با وزرای امور خارجه و دفاع آمریکا در جلسه علنی سنا پیرامون قتل جمال خاشقجی و نحوه پاسخگویی آمریکا به عربستان حضور پیدا نکرد، به شدت عصبانی شدند. پس از جلسه هفته گذشته که تنها با حضور پمپئو و متیس برگزار شد بسیاری از سناتور‌ها اعلام کردند از سخنان این دو مقام ارشد دولت آمریکا قانع نشده‌اند. این موضوع سبب شد آن‌ها قطعنامه‌ای را برای قطع کمک به ائتلاف تحت هدایت عربستان در جنگ یمن با 63 رای موافق در برابر 37 رای مخالف به تصویب برسانند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار