ستاری گفت: پژوهش هایی که متکی به پول دولت باشند سرانجامی نخواهند داشت.

پژوهش دولتی متکی به دپول دولت سرانجامی ندارد/ استارت‌آپ‌ها ناجی کشور می‌شوندبه گزارش  حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در جلسه شورای ستاد توسعه فناوری آب و خشکسالی معاونت علمی در جلسه شورای ستاد توسعه فناوری آب و خشکسالی معاونت علمی، اظهار کرد: پروژه‌هایی که بدون دخالت مردم و اکوسیستم نوآری به فعالیت بپردازد و تنها از ماهیت پول دولتی بهره‌مند شود، به طور حتم سرانجام نخواهد داشت، در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ ستاد‌های موققی همچون ستاد نانو که از ستاد‌های پر تجربه و قدیمی این معاونت است با تعریف و راه اندازی اکوسیستم نوآوری، توانسته از طریق بخش دانش آموزی، دانشجویی و پژوهشکده‌ها تنها متکی به ماهیت یارانه دولتی نباشد و با دخالت و حساسیت مردمی در این بخش با قدرت عمل کند.


ستاری با تاکید بر اهمیت ایجاد اکوسیستم و زیست بوم نوآوری در تمامی حوزه‌ها بیان کرد: تجریه نشان داده است که تمامی حوزه‌های علمی موفق از جمله بیمه، بانک و فین تک، با توجه به این که در بحث اکوسیستم توانسته اند بسیار قوی عمل کنند، خروجی آن‌ها نیز موفقیت آمیز بوده است.

وی با بیان اینکه در حوزه‌هایی همچون انرژی و آب نیز؛ به شدت نیازمند راه اندازی اکوسیستم نوآوری هستیم گفت: در حوزه‌هایی همچون انرژی و آب شاهد آن هستیم که یارانه دولت در این حوزه‌ها به شدت مصرف میشود، لذا در این حوزه‌ها نیازمند ساخت اکوسیستمی متکی بر بخش خصوصی هستیم.

ستاری با اشاره به وضعیت کشور‌های پیشرفته در استفاده از بودجه دولتی در حوزه‌های علمی بیان کرد: قطعا پژوهش دولتی متکی بر پول دولت به جایی نمیرسد و این مسئله در کشور‌های پیشرفته نیز باور است؛ چرا که آن‌ها نیز تنها یک تا دو دهم درصد بودجه پژوهشی را از بخش دولتی تامین میکنند و بخش عمده هزینه پروژه‌ها از طریق بخش خصوصی تامین می‌شود.

وی با تاکید بر ماهیت فعالیت استارت آپ‌های در کشور بیان کرد: استارت آپ‌ها می‌توانند با ارائه مدل‌های فناورانه و نوین و با حمایت بخش خصوصی، صنعت کشور را در حوزه‌های مختلف نجات دهند، به طور مثال در پژوهشگاه‌های نفتی استارت آپ‌ها توانسته اند مدل‌های متعدد و فناورانه ایی را در زمینه ساخت کاتالیست‌های داخلی معرفی کنند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بازار سازی در حوزه آب لزوما کاهش مصرف آب نیست، ولی قطعا میتواند یکی از تاثیر گذارترین اهرم‌های این موضوع به شمار رود. پ

وی در پایان با اشاره به اهمیت موضوع وظیفه‌ای ستاد با همکای و هماهنگی برای سازمان‌ها و وزارت خانه‌های مربوطه برای توسعه و رسوخ فناوری‌های با اولویت تاکید کرد.

بررسی مباحث توسعه فناوری در کشور وظیفه معاونت علمی است

در بخش دیگر این نشست نادر قلی ابراهیمی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی و فرسایش محیط زیست معاونت علمی گفت: با توجه به رویکرد اصلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که معطوف به حل مسئله و بررسی مباحث توسعه فناوری در کشور است، ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی فرسایش و محیط زیست معاونت علمی؛ با برگزاری این جلسه و انتصاب اعضای جدید شورای ستاد، سیاست گذاری راهبری و برنامه ریزی‌های حوزه توسعه فناوری‌های آب را دنبال میکند.

ابراهیمی گفت: این جلسه شورا ستاد متشکل از افراد حقوقی و حقیقی است، که افراد حقوقی از ۸ وزارت خانه و همچنین هشت نفر افراد حقیقی است، که برنامه‌های راهبردی توسعه فناوری‌های راهبردی را دنبال میکنند.

وی با اشاره به پیگیری ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی و محیط زیست گفت: با توجه به این که یکی از ارکان کلیدی در ستاد‌ها اعضای تشکیل دهنده شورای ستاد در معاونت است، ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی فرسایش و محیط زیست معاونت علمی؛ با هدف پیشتیبانی از مباحث حاکمیتی و حرکت در مرز‌های دانش و حمایت از تحقیقات کاربردی، سلسله جلساتی را به منظور وصل جریان‌های علمی به موضوع عرضه و تقاضا با حضور اعضای تعیین شده در شورای ستاد توسعه فناوری آب و خشکسالی معاونت علمی دنبال میکند.

دبیر ستاد توسعه فناوری آب خشکسالی و محیط زیست معاونت علمی با اشاره به اینکه شورای ستاد آب در قالب ماموریت‌ها و برنامه‌های متوازن ستاد‌ها شش محور اصلی را به صورت همزمان دنبال میکند گفت: یکی از مهمترین محور‌های مد نظر در این شورا مرجعیت علمی در حوزه‌های بخشی است که معطوف به توسعه فناوری است، به این معنا که صرف گذشت از ارائه مقالات پژوهشی نگاه بازار محور و حمایت از طرح‌های فناورانه مسئله ایی است که دنبال میکنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار